چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

عدم نزول بیضه در نوزاد، چرا تا به تاس؟


یک متخصص نوزادان در خصوص اختلال عدم نزول بیضه در نوزادان پسر، برای والدین توضیحاتی ارائه داد و گفت: عدم نزول بیضه شکل های مختلفی دارد که با بررسی ها و دستورات پزشک می توان نگرانی والدین دراین باره را کاهش داد.
دکتر مجتبی یوسفی افزود: عدم نزول بیضه ممکن است به دو صورت یک طرفه و یا دوطرفه باشد، در صورتی که کودک در زمان طبیعی به دنیا بیاید یا نارس نباشد و یکی از بیضه ها پایین آمده اما دیگری نیامده باشد با انجام سونوگرافی و بررسی وضعیت قرار گرفتن بیضه ها، پزشک متخصص تصمیمات لازم را برای درمان خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: اگریکی از بیضه ها در کانال بیضه یعنی ناحیه کشاله ران  قرار گرفته باشد اما پایین نیامده باشد احتمال پایین آمدن آن از بیضه ای که در داخل شکم باشد، بیشتر است در این صورت پزشک فاصله زمانی ۳ تا۶ ماه را برای انتظار پایین آمدن بیضه  به والدین توصیه می کند.
این متخصص نوزادان افزود: چنانچه بعد از گذشت این مدت تغییری حاصل نشود، با یک عمل جراحی می توان بیضه ها را به حالت طبیعی برگرداند، ضمن اینکه یک طرفه بودن عدم نزول بیضه تأثیر سوئی از لحاظ  باروری و تولید مثل  بر روی آن نخواهد داشت.
دکتر یوسفی گفت: درصورتی که بیضه های دوطرف مشاهده نشود، علاوه بر آزمایشات اولیه، سونوگرافی از ناحیه شکم هم باید انجام شود همچنین از لحاظ ژنتیکی و هورمونی و تعیین جنسیت واقعی نوزاد بررسیهای لازم به عمل آید.
وی همچنین افزود: تعدادی از نوزادان هم هستند که بیضه های آن ها به دلایل مختلف ازجمله نقایص آنزیمی و هورمونی، مسیر حرکت آنها به سمت بالاست که با معاینات بالینی پزشک قابل تشخیص است، این نوع بیضه ها با گرم شدن پایین می آیند که به آنها بیضه بالارونده می گویند، البته این مشکل با عدم نزول بیضه متفاوت است و چنانچه والدین اظهار کنند که بیضه ها به صورت طولانی مدت در بالا قرار می گیرند برای رفع این مشکل باید اقدام  به یک عمل جراحی شود.