سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

بیماری آنفلوانزا و تهدید جان بيماران قلبي و تنفسي


فارس: رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت گفت: بيماري آنفلوانزا طي روزهاي آينده در كشور گسترش مي‌يابد. اين بيماري مي‌تواند جان دانش آموزان مبتلا به بيماريهاي قلبي و تنفسي را به خطر بيندازد ولي خوددرماني با آنتي بيوتيك توصيه نمي‌شود.

محمد‌مهدي گويا امروز در نشست خبري كه به منظور بررسي هر چه بيشتر بيماري آنفلوآنزا در مركز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر وارد فصل آنفلوآنزا شديم. اين بيماري در برخي نقاط كشور از جمله استان‌هاي خراسان رضوي، قم، همدان، تهران، اصفهان و شيراز مشاهده شده است كه البته همه ساله در اين هنگام مشاهده مي‌شود و موضوعي غيرعادي نيست.

وي افزود: فردي كه به آنفلوآنزا مبتلا شده است بايد مرتب دست‌هايش را بشويد چرا كه اين ويروس از طريق دست و تنفس منتقل مي‌شود همچنين فرد مبتلا بايد جلوي قطرات بيني و عطسه خود را به كمك دستمال بگيرد.

گويا تصريح كرد: اين بيماري نيازي به درمان آنتي‌بيوتيكي ندارد و با مصرف قرص استامينوفن ساده و مايعات فراوان ظرف 3 تا 5 روز خود به خود خوب مي‌شود لذا نيازي به مصرف داروي خاص مگر براي افراد پرخطر وجود ندارد.

وي با اشاره به افراد پرخطر يادآور شد: بيماران مبتلا به عوارض قلبي و ريوي، سالمندان بالاي 65 سال، بچه‌هاي كوچك، مبتلايان با نارسايي كبد و كليه، افرادي كه به خاطر ابتلا به سرطان، شيمي درماني مي‌كنند يا كرده‌اند حتي افرادي كه بيماري سرطان آنها فروكش كرده باشد و زنان باردار افراد پرخطري هستند كه بايد واكسن تزريق كنند و اگر دچار علائم خفيف بيماري شدند به پزشك مراجعه كنند.

رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت ادامه داد: آنفلوآنزا بيماري نيست كه بتوان جلوي آن را گرفت اما مي‌توان طول مدت گردش آن در جامعه را كاهش داد به اين شكل كه مبتلايان به اين عارضه از تماس با ديگران پرهيز كنند كه در اين صورت شانس انتقال بيماري كم مي‌شود اما متأسفانه به اين نكته توجه نمي‌شود و اين موضوع به خصوص در بين دانش‌آموزان شديدتر است.

وي اضافه كرد: بايد در نظر داشت: دانش‌آموزاني كه داراي بيماري زمينه‌اي ريوي مانند آسم و بيماري قلبي هستند در صورت ابتلا به آنفلوآنزا جانشان به خطر مي‌افتد.

گويا با اشاره به علائم اين بيماري اضافه كرد: تب، سرفه، سردرد، گلودرد، آبريزش بيني، آب‌ريزش چشم، اسهال و علائم شديدتر مانند عفونت ريوي شديد از مهمترين علائم آنفلوآنزا است.

گويا گفت: براي همه موارد شديد اين بيماري امكانات لازم در كشور وجود دارد و بخش‌هاي ايزوله براي موارد شديد و بخش‌هاي بستري براي موارد غيرشديد تدارك ديده شده است اما بايد در نظر داشت اين بيماري در بيشتر اوقات نيازي به بستري شدن ندارد.

رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت با بيان اينكه نمي‌توان مرزي بين علائم آنفلوانزا و سرماخوردگي قائل شد خاطرنشان كرد: آنفلوآنزا همان علائم سرماخوردگي را دارد اما شديدتر است به خصوص بدن درد و تب در اين عارضه با شدت بيشتري مشاهده مي‌شود و طول مدت بيماري نسبت به سرماخوردگي بيشتر است.

وي اضافه كرد: ظرف روزهاي آينده احتمالا شاهد افزايش اين بيماري هستيم

گويا درباره آنفلوانزاي نوع A نيز يادآور شد: اين نوع آنفلوآنزا در برخي كشورها به خصوص انگلستان گزارش شده است اما مانند سال گذشته ديگر توان همه گيري را ندارد. آنفلوآنزاي نوع A با ساير آنفلوآنزا‌ها تفاوتي ندارد و اين نكته مهم است كه وقتي يك ويروس آنفلوآنزا همه‌گيري جهانيش تمام مي‌شود ديگر قدرت سابق را ندارد و به صورت تك موردي ديده مي‌شود.

وي با بيان اينكه واكسن آنفلوآنزاي فصلي به اندازه كافي در داروخانه‌ها وجود دارد يادآور شد: اين آنفلوآنزا ارتباط مستقيمي با آلودگي هوا ندارد اما به هر حال وقتي هوا آلوده نباشد به خاطر تغيير در دستگاه تنفسي افراد مستعد ابتلاي به انواع شديد آن مي‌شوند.

گويا درباره خوددرماني اين بيماري نيز گفت: به هيچ وجه خود درماني به خصوص با آنتي‌بيوتيك توصيه نمي‌شود و ساده‌ترين عارضه خوددرماني اين است كه مدت زماني خوددرماني طولاني مي‌شود.