سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
عوارض پرخوری در دوران بارداری
یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی گفت: مادرانی که در دوران بارداری پرخور هستند، کودکانشان در آینده در معرض چاقی مفرط و بیماریهای قلبی قرار میگیرند. زنان باردار و شیرده باید روزانه از 4 گروه اصلی مواد غذایی استفاده کنند.
گروه نان و غلات منبع عمده تأمین انرژی مورد نیاز روزانه بوده و شامل انواع نان، برنج، گندم، جو و ذرت است که زنان باردار و شیرده روزانه 7 تا 11 سهم از نان و غلات باید استفاده کنند که هر سهم معادل یک برش نان سنگک، تافتون، بربری یا سهچهارم لیوان غلات پخته شده است.
گروه میوهها و سبزیها که منبع غنی از ویتامینهای A , C املاح معدنی و فیبر است، شامل انواع میوهها از قبیل سیب، انگور، گیلاس، گلابی، طالبی و هندوانه است؛ زنان باردار به طور متوسط 3 تا 4 سهم از این میوهها را در روز مصرف کنند که هر سهم میوه معادل یک عدد سیب، پرتقال یا موز متوسط یا نصف لیوان کمپوت یا 3 عدد زردآلو یا نصف لیوان حبه انگور یا یکچهارم طالبی متوسط است.
زنان باردار از گروه سبزیها نیز روزانه 4 تا 5 واحد مصرف کنند که هر سهم معادل یک لیوان سبزی خام برگدار یا سالاد سبزیها یا نصف لیوان سبزی پخته است.
همچنین زنان باردار از گروه شیر و لبنیات حدود 3 تا 4 سهم در روز مصرف کنند که این گروه منبع غنی از کلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامینهای A و B2 که برای رشد استخوانها و دندانها ضروری بوده و هر سهم معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 60 گرم پنیر یا یک لیوان کشک است.
وی گفت: نحوه تغذیه مادران باردار در سرنوشت کوتاهمدت و بلندمدت نوزادان تأثیرگذار است؛ زنانی که با چاقی و عدم رعایت تناسب اندام بچهدار میشوند، در طول بارداری ممکن است به دیابت بارداری و فشارخون بارداری مبتلا شوند همچنین چاقی زنان باردار موجب افزایش چربی خون آنها در این دوران میشود.
گروه گوشت، تخممرغ، حبوبات و مغزها غنی از پروتئین و املاحی مانند آهن و «روی» است و این گروه شامل انواع گوشت سفید، قرمز، ماهی، دل، جگر، تخممرغ، عدس، حبوباتی مانند نخود، لوبیا و عدس و مغزهایی مانند پسته، بادام و گردو است که زنان باردار و شیرده روزانه 3 سهم که هر سهم معادل 60 گرم گوشت قرمز، یا ماهی یا مرغ یا نصف لیوان حبوبات خام یا یک لیوان حبوبات پخته یا 2 عدد تخممرغ یا نصف لیوان حبوبات پخته است را مصرف کنند.
سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی داشت: زنان باید قبل از باردار شدن، برنامهریزی صحیحی غذایی داشته باشند و با برنامهریزی صحیح باردار شوند.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی اضافه کرد: وزن زیاد مادر و عادت به پرخوری، موجب افزایش وزن کودک میشود همچنین مادرانی که در دوران بارداری پرخور هستند، کودکانشان در آینده در معرض چاقی مفرط و بیماریهای قلبی قرار میگیرند.
مظهری افزود: زنانی که خیلی لاغر هستند و BMI آنها زیر 18 است، به دلیل اینکه ذخایر بدن آنها پایین است، 3 ماهه اول بارداری برایشان دوران بحرانی است و باید مواد غذایی کافی در اختیار جنین قرار دهند.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
گروه نان و غلات منبع عمده تأمین انرژی مورد نیاز روزانه بوده و شامل انواع نان، برنج، گندم، جو و ذرت است که زنان باردار و شیرده روزانه 7 تا 11 سهم از نان و غلات باید استفاده کنند که هر سهم معادل یک برش نان سنگک، تافتون، بربری یا سهچهارم لیوان غلات پخته شده است.
گروه میوهها و سبزیها که منبع غنی از ویتامینهای A , C املاح معدنی و فیبر است، شامل انواع میوهها از قبیل سیب، انگور، گیلاس، گلابی، طالبی و هندوانه است؛ زنان باردار به طور متوسط 3 تا 4 سهم از این میوهها را در روز مصرف کنند که هر سهم میوه معادل یک عدد سیب، پرتقال یا موز متوسط یا نصف لیوان کمپوت یا 3 عدد زردآلو یا نصف لیوان حبه انگور یا یکچهارم طالبی متوسط است.
زنان باردار از گروه سبزیها نیز روزانه 4 تا 5 واحد مصرف کنند که هر سهم معادل یک لیوان سبزی خام برگدار یا سالاد سبزیها یا نصف لیوان سبزی پخته است.
همچنین زنان باردار از گروه شیر و لبنیات حدود 3 تا 4 سهم در روز مصرف کنند که این گروه منبع غنی از کلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامینهای A و B2 که برای رشد استخوانها و دندانها ضروری بوده و هر سهم معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 60 گرم پنیر یا یک لیوان کشک است.
وی گفت: نحوه تغذیه مادران باردار در سرنوشت کوتاهمدت و بلندمدت نوزادان تأثیرگذار است؛ زنانی که با چاقی و عدم رعایت تناسب اندام بچهدار میشوند، در طول بارداری ممکن است به دیابت بارداری و فشارخون بارداری مبتلا شوند همچنین چاقی زنان باردار موجب افزایش چربی خون آنها در این دوران میشود.
گروه گوشت، تخممرغ، حبوبات و مغزها غنی از پروتئین و املاحی مانند آهن و «روی» است و این گروه شامل انواع گوشت سفید، قرمز، ماهی، دل، جگر، تخممرغ، عدس، حبوباتی مانند نخود، لوبیا و عدس و مغزهایی مانند پسته، بادام و گردو است که زنان باردار و شیرده روزانه 3 سهم که هر سهم معادل 60 گرم گوشت قرمز، یا ماهی یا مرغ یا نصف لیوان حبوبات خام یا یک لیوان حبوبات پخته یا 2 عدد تخممرغ یا نصف لیوان حبوبات پخته است را مصرف کنند.
سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی داشت: زنان باید قبل از باردار شدن، برنامهریزی صحیحی غذایی داشته باشند و با برنامهریزی صحیح باردار شوند.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی اضافه کرد: وزن زیاد مادر و عادت به پرخوری، موجب افزایش وزن کودک میشود همچنین مادرانی که در دوران بارداری پرخور هستند، کودکانشان در آینده در معرض چاقی مفرط و بیماریهای قلبی قرار میگیرند.
مظهری افزود: زنانی که خیلی لاغر هستند و BMI آنها زیر 18 است، به دلیل اینکه ذخایر بدن آنها پایین است، 3 ماهه اول بارداری برایشان دوران بحرانی است و باید مواد غذایی کافی در اختیار جنین قرار دهند.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودکیاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست