دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

رشته Pasta


برخی می‌پندارند که برای نخستین بار رشته در کشور چین فراهم گشت و بنابر یک عقیده عمومی مارکوپولو (۱۲۵۴ ـ ۱۳۲۴ میلادی) رشته را به هنگام بازگشت از شرق به مردم ایتالیا شناسانید. در …

برخی می‌پندارند که برای نخستین بار رشته در کشور چین فراهم گشت و بنابر یک عقیده عمومی مارکوپولو (۱۲۵۴ ـ ۱۳۲۴ میلادی) رشته را به هنگام بازگشت از شرق به مردم ایتالیا شناسانید. در حالی‌که بسیاری از پژوهشگران برین پندارند که مارکوپولو در عمومیت دادن بسیار آن در استفاده از رشته نقش داشته. این محققان آورده‌اند که رشته را اعراب، هندیان می‌خوردند حداقل نیم قرن پیش از آنکه مارکوپولو به شرق برود میان سرزمین‌های عربی و ایتالیا در اوایل قرون وسطی روابط تجاری و غیره برقرادر بوده و این زمان به اوایل قرن یازدم می‌رسد.

رشته را هندیان به نام سویکا Sevika و اعراب به‌نام رشته می‌شناختند و این هر دو کلمه ترجمه ریسمان و رشته ریسمان و غیره است همان رگه کلمه ایتالیائی به‌جای رشته بکار می‌رفت. اسپاگو Spago به معنی رشته ازریشه کلمه Paste، Pasta رشته‌هائی است که از آرد غلات ساخته میظشود. این رشته به اشکال مختلفی پخته یا جوشانده می‌شود. مشهورترین و رایج‌ترین نام در اواخر قرون وسطی، ماکرونی که با ماکارونی کنونی تفاوت دارد، بوده ماکارونی‌های اولیه رشته‌های پهنی بود. نخستین وصف ماکارونی و پنیر در یک کتاب آشپزی انگلیسی مربوط به قرون چهاردهم آمده است، پنداشته می‌شود رشته را با کره و پنیر سرو می‌کردند.

قرن‌ها پاستا با دست ساخته می‌شد. رشته سازی کاری سخت بود و کسانی از ایتالیا دیدار کردند. متوجه شدند که زنان با دست پاستا فراهم می‌کنند. در ناپل ایتالیا یک پیچ‌پرسی چوبی در سده ۱۸۰۰ اختراع و در نتیجه تولید انبوه پاستا امکان‌پذیر شد.

امروزه در آمریکا پاستا را Semolina بیشتر از آرد گندم فراهم می‌کنند. پاستا را که مخلوطی است از آب، آرد، تخم‌مرغ و گوجه‌فرنگی و غیره می‌سازند و آنگاه آنرا در میان پرس‌های فلزی قرار می‌دهند و رشته‌های پاستا از سوراخ این دستگاه‌ها بیرون می‌آید. سپس این رشته‌ها را بریده به آهستگی در ماشین‌های مخصوص خشک و سرانجام آنها را در جعبه‌ها یا کیسه‌ها بسته‌بندی می‌کنند.

رشته Filament

سیم نازک فلزی است، رشته لامپ‌های برقی التهابی و لامپ‌های گرمایونی سیمی است از تنگستن یا فلز دیگری که فقط ذوب آن بالاست و بر اثر عبور جریان برق از آن به دمای سرخ می‌رسد.