سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

مطنجن مرغابی (گیلان)


مطنجن مرغابی (گیلان)

▪ مواد لازم برای ۶-۷ نفر
- مرغابی: ۱عدد
- مغز گردوی ساییده: ۵ -۶ پیمانه
- غیسی هسته گرفته: ۲۵۰ گرم
- کشمش بی هسته: ۲۵۰ گرم
- رب انار: ۳-۴ قاشق غذاخووری
- شکر: ۱-۲ قلشق غذاخوری
- نمک، فلفل، روغن …

مواد لازم برای ۶-۷ نفر

- مرغابی: ۱عدد

- مغز گردوی ساییده: ۵ -۶ پیمانه

- غیسی هسته گرفته: ۲۵۰ گرم

- کشمش بی هسته: ۲۵۰ گرم

- رب انار: ۳-۴ قاشق غذاخووری

- شکر: ۱-۲ قلشق غذاخوری

- نمک، فلفل، روغن و دارچین: به میزان لازم

اگر رب انار شیرین باشد می توانید شکر را حذف کنید ؛ یا اگر ترشی آن کافی نباشد چند قاشق آب غوره یا آب لیمو اضافه کنید...

طرز تهیه :

رب انار و شکر را در یک پیمانه آب حل کنید .

مرغابی و مغز گردو را با ۱ لیتر آب در دیگ روی آتش ملایم بار کنید و ۲ ساعت بپزید تا مرغابی بپزد و گردو به روغن بنشیند . در پایان ساعت اول محلول رب انار را با کمی نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید .

۲-۳ قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید ،غیسی و کشمش را ۳-۴ دقیقه در آن تفت بدهید و اندکی دارچین بپاشید. غیسی و کشمش را به خورش اضافه کنید و بگذارید دیگ با در نیمه باز ۲۰/۱۵ دقیقه ریز جوش بزند .

اگر رب انار شیرین باشد می توانید شکر را حذف کنید ؛ یا اگر ترشی آن کافی نباشد چند قاشق آب غوره یا آب لیمو اضافه کنید.

این خورش را در گیلان معمولاٌ با مرغابی درست می کنند ؛ ولی البته مرغ هم می توان به کار برد ؛ در این صورت مرغ را ۳۵-۴۰ دقیقه پیش از پایان پخت مغز گردو در دیگ بگذارید ، وگرنه زیاد پخته می شود و از هم وا می رود .

تهیه شده توسط شرکت گلستان

www.seemorgh.com