دوشنبه, ۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 27 May, 2024
خواص درمانی مروارید سیاه
خاویار یک ماده غذایی پرانرژی و مغذی است که مصرف آن به دلیل قیمت بسیار گرانش در کشور ما بسیار ناچیز است. این محصول صادراتی است و هماکنون ۸۵ درصد مصرف خاویار در جهان به اروپا، آمریکا و کانادا مربوط میشود. اگرچه امروزه این ماده غذایی گرانبها کمتر مورد استقبال است ولی آگاهی از خواص ارزشمند آن برای افراد یک کشور تولیدکننده لازم و ضروری به شمار میرود.
خاویار به تخمکهای بارور نشده حاصل از تخمدان جنس ماده ماهیان خاویاری گفته میشود. اصولا ماهیان خاویاری «استروژن» نامیده میشوند. ارزش ماهیان خاویاری علاوه بر گوشت، به سبب تخم آنهاست که به مروارید سیاه مشهور است. برای به دست آوردن خاویار از یک ماهی بین ۱۲ تا ۱۶ سال وقت نیاز است. در گذشته ماهیان خاویاری را با یک چکش پلاستیکی بیهوش میکردند و بعد خاویار آن را خارج و گوشت آن را میفروختند. ولی امروزه با عمل سزارین قسمتی از تخمها را از شکم ماهی خارج و تعدادی را برای بازآوری مجدد درون شکم ماهی باقی میگذارند و ماهی را به دریا بازمیگردانند. این روش را برای هر ماهی میتوان تا ۶ بار انجام داد.
ارزش تغذیهای و درمانی خاویار
خاویار سرشار از ویتامینها، املاح معدنی، پروتئین و چربی است. مصرف آن در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای التهاب مفاصل، دستگاه گوارش و سرطان بسیار موثر است. این ماده غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا ـ ۳ است لذا برای درمان بیماریهای افسردگی و قلبی ـ عروقی نافع است. خاویار سرشار از آهن بوده، به همین دلیل مصرف آن به افراد مبتلا به کمخونی ناشی از کمبود آهن توصیه میشود. ویتامینهای موجود در خاویار میتواند نیروی از دست رفته فرد را در دوره نقاهت بیماری پس از جراحیهای بزرگ و بیماریهای عفونی به وی برگرداند. این ماده غذایی گرانبها با تقویت سیستم ایمنی میتواند آثار بیهوشی ناشی از عمل جراحی را نیز رفع کند.
میزان انرژیزایی خاویار به ازای هر کیلوگرم معادل ۲۷۰۴ کالری برآورده شده است. سطح بالای پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری خاویار میتواند برای تقویت ماهیچهها و عضلات بسیار موثر باشد و چربی سودمند آن میتواند ناراحتیهای اعصاب را التیام بخشد. بسیاری افراد خاویار را به صورت خام یا همراه تخممرغ و آغشته به زرده میل میکنند. بعضی نیز آن را با نان و کره میخورند. خاویار انواع گوناگون سرخ، سیاه و طلایی دارد که در این میان سیاه آن باارزشتر است.
توصیههای بهداشتی
نحوه صید و فرآوری نامطلوب میتواند خاویار را غیربهداشتی کرده و مصرفکننده را با مخاطرات جدی روبهرو سازد. شرایط نامناسب محیط، ابزار غیربهداشتی عملآوری، شرایط نامناسب حمل و نقل و نگهداری و آلوده شدن فرآورده به میکروبهای مهلک همگی میتواند موجب بروز عوارضی نظیر: تب، سردرد، سرگیجه، تهوع، اسهال، عوارض گوارشی و کبدی و در نهایت بروز عوارض آلرژیک حاد گردد. برخی از خاویارهای بازار، قاچاق و شبهخاویار هستند. در این نوع فرآوردهها از رنگها و ترکیبات غیرخوراکی برای طبیعی و تازه جلوه دادن محصول استفاده میشود که عوارض سوء و ناگواری را در مصرفکننده ایجاد میکنند. لذا در صورت تهیه این محصول آن را از اماکن معتبر و در بستهبندیهای بهداشتی که دارای تاریخ مصرف و پروانه بهداشت باشند خریداری کنید.
فاخره بهبهانی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
مجلس دوازدهم مجلس شورای اسلامی انتخابات ریاست جمهوری ایران انتخابات مجلس سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی شهدای خدمت رئیسی انتخابات ریاست جمهوری 1403
تهران هواشناسی قتل پلیس اصفهان شهرداری تهران سازمان هواشناسی وزارت بهداشت فضای مجازی مشهد آتش سوزی کنکور
خودرو بانک مرکزی قیمت خودرو دولت سیزدهم قیمت طلا مسکن قیمت دلار ایران خودرو تورم بورس بازار خودرو حقوق بازنشستگان
تلویزیون سینما هنرمندان موسیقی سریال تالار وحدت سینمای ایران تئاتر جشنواره کن قرآن کریم کتاب بازیگر
فناوری دانشگاه آزاد اسلامی جراحی شورای عالی انقلاب فرهنگی دانش بنیان ربات
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه جنگ غزه روسیه آمریکا حماس رفح ترکیه نوار غزه اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال مهدی طارمی تیم ملی والیبال ایران لیگ برتر لیگ برتر ایران جواد نکونام والیبال استقلال خوزستان باشگاه پرسپولیس بازی
هوش مصنوعی سامسونگ اپل ایلان ماسک اینستاگرام اسنپ تسلا ماهواره گوگل واتساپ مایکروسافت
کودک چاقی نمک لاغری تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو کاهش وزن استرس آلزایمر افسردگی