دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

نگاهی به عملکرد مجلس هفتم


نگاهی به عملکرد مجلس هفتم

اعلام رضایتمندی رهبر معظم از مواضع مجلس هفتم در چند نوبت دیدار با نمایندگان گواه صادقی است بر عملکرد اصولی, واقع گرا و مصلحت اندیشانه مجلس که با تصویب قوانین و طرح مسائل سرنوشت ساز برای کشور بیش از سه سال به کار خود ادامه داده و تا پایان این دوره با همین رویکرد ادامه خواهد داد

مجلس هفتم با ویژگی اصولگرایی یکی از موفق ترین مجالس بعد از انقلاب بوده است. پرهیز از موضعگیری های تند سیاسی و تنش های جناحی و اتخاذ مواضع اصولی در مسائل داخلی و خارجی، همیاری صمیمی در عین حال نقادانه و مستقل با دولت، تصویب قوانین در جهت حمایت از مصالح کشور و نظام و خدمتگزاری به مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر و کم درآمد و توجه به نقاط محروم و روستایی و عشایر، از مجلس چهره ای خدمتگزار، آرام، منطقی و عملگرا و مسئولیت پذیر و زمان شناس و حافظ منافع ملی ترسیم نموده است.

اعلام رضایتمندی رهبر معظم از مواضع مجلس هفتم در چند نوبت دیدار با نمایندگان گواه صادقی است بر عملکرد اصولی، واقع گرا و مصلحت اندیشانه مجلس که با تصویب قوانین و طرح مسائل سرنوشت ساز برای کشور بیش از سه سال به کار خود ادامه داده و تا پایان این دوره با همین رویکرد ادامه خواهد داد.

این خط مشی برگرفته از سنت و سیره اسلامی و انقلابی و الهام گیری از وصایای امام راحل(ره) و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و همسوئی با آرمان های بزرگ ایران است که به چیزی جز حفظ اصول و ارزش ها و پاسداری از دست آوردهای انقلاب اسلامی نمی اندیشند و رضایتمندی توده ها را در جای جای میهن اسلامی در پی داشته است و ان شاء الله رضای پروردگار بزرگ را نیز همراه خواهد داشت.

این در حالی است که قدرت های مداخله گر و سلطه جو از آغاز تشکیل مجلس هفتم و آنگاه دولت نهم، خشم و کینه و نارضایتی خود را از این روند پنهان نداشته اند و این خود قوی ترین دلیل بر استقامت و سلامت راهی است که مجلس شورای اسلامی و دولت برگزیده اند. و اگر جز این باشد باید در سلامت کار خود تردید کنیم. نگاهی به قوانین مصوب این دوره حتی به صورت فهرست وار نشان دهنده خط مشی مجلس و عملکرد مثبت نمایندگان مردم در این برهه حساسی است که بر کشور می گذرد.

قلمرو کار مجلس به عنوان نهاد قانونگذاری، تصویب قوانین و نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی و تذکر و سوال است و نمایندگان به انجام این وظایف اهتمام ورزیده هر چند اجرائی شدن همه قوانین خالی از مشکلات و موانع نیست که در سایه تعامل قوه مجریه و قوه مقننه و برنامه ریزی و زمان بندی و مدیریت ها با حسن نیتی که وجود دارد چشم انداز روشن تری را می تواند امیدوار بود.

موضع گیری قاطع مجلس در رد تحمیل های خارجی چون لغو تعلیق غنی سازی و لغو قرارداد ترک سل و تکیه بر نوآوری های فنی در ارتباطات و کاهش سود بانکی و تصویب و اصرار شجاعانه بر اجرائی شدن تبصره ۱۳ و سهمیه بندی بنزین با همکاری خوب دولت و ... از جمله اقداماتی است که در سرنوشت کشور تاثیر مثبت خواهد داشت.

دشمنان ملت ایران در خارج و جریان های هدایت شده در داخل تلاش می کنند مجلس و دولت اصولگرا را ناکارآمد جلوه دهند تا انتخابات بعدی و مجلس هشتم و دولت دهم را به گونه دیگر هدایت نموده و انقلاب را بصورت تدریجی از مسیر خود منحرف سازند هرچند هوشیاری ملت بزرگ مان چنین فرصتی را به دشمنان و جریان های هدفدار نخواهد داد.

لذا مرور بر مصوبات مجلس و عملکرد دولت بازگو کردن آن برای مردم لازم و سودمند و سرنوشت ساز است. در طول دوره جاری مجلس صدها مصوبه قانونی و قراردادهای خارجی و اقدامات قانونی و سوال و تذکر و تحقیق و تفحص در زمینه های مختلف صورت گرفته که بیان آن از حوصله این نوشتار بیرون است. از میان این قوانین مواردی برگزیده شده که ذکر آنها خالی از لطف نیست.

● بخشی از مصوبات مجلس هفتم طی سه سال

▪ قانون الزام دولت به اقدام قانونی جهت ایجاد نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت که اخیراً به تأیید دولت و تصویب شورای نگهبان رسیده با ساز و کار مناسب.

▪ قانون الزام وزارت نفت به ارائه اساسنامه این شرکت به مجلس شورای اسلامی (که تاکنون عملی نشده است)

▪ قانون مبارزه با قاچاق انسان

▪ قانون اهداف و وظائف و تشکیلات وزارت علوم...

▪ قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی و تامین ضرر و زیان دیرکرد بوسیله دولت و خرید سلف محصولات

▪ قانون ممنوعیت اخذ وجه از دانش آموزان در وزارت آموزش و پرورش

▪ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ۱۶۱ ماده و ۳۴ تبصره و ۹ جدول

▪ قانون الزام دولت به اقدام قانونی نظام هماهنگ پرداخت مستمری بازنشستگان

▪ قانون الزام دولت به اخذ مجوز مجلس شورای اسلامی در دو قرارداد ۱۲۴ و ۱۳۰ برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی معروف به «ایران س» و «فرودگاه امام خمینی» معروف به «تاو»

.۸۰.۷.۵

▪ قانون استخدام معلمین حق التدریسی تا سقف ۴۰ هزار دیپلمه

▪ قانون تأمین منابع مالی برای جبران خسارات ناشی از خشکسالی و یا سرمازدگی (یک هزار میلیارد ریال از اعتبارات بودجه سال ۸۳) و بخشودگی آب بها و حق النظاره آبهای کشاورزی

▪ قانون نظام پزشکی مشتمل بر ۴۷ میلیون و ۵۰ تبصره

▪ قانون تأسیس «صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک» با سرمایه اولیه ۵۰۰ میلیارد ریال (صنایع کوچک با کمتر از ۵۰ نفر شاغل)

▪ قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی (فعالیت بانک ها و صندوق ها با مجوز بانک مرکزی)

▪ قانون برگزاری مناقصات (در تشکیلات دولتی و...) ۳۰ ماده و ۱۰ تبصره

▪ قانون افزایش حقوق بازنشستگی مستخدمین شهید، جانباز، از کار افتاده و مفقودالاثر تا ۶۰ درصد

▪ قانون معروف به تثبیت قیمت های فراورده های نفتی، گاز، آب و برق خدمات فاضلاب، تلفن، پست- حق اشتراک و انشعاب و عوارض... مصوب ۸۳.۱۲.۱۱ (در این قانون صدا و سیما موظف شده مصرف بهینه و صرفه جویی را آموزش دهد)

▪ قانون بیمه محصولات کشاورزی

▪ قانون انتقال مراقبین بهداشت مدارس به واحدهای تابعه وزارت آموزش و پرورش

▪ قانون فعال نمودن هیئت منصفه مطبوعات

▪ قانون حمایت از ایجاد نواحی صنعتی روستائی

▪ قانون ساماندهی مبادلات مرزی

▪ قانون دسترسی آزاد به شبکه حمل و نقل ریلی

▪ قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون های سراسری

▪ قانون استفاده از منابع خارجی (فاینانس)

▪ قانون اصلاح مقررات تربیت بدنی به مناطق کمتر توسعه یافته

▪ قانون برابر بودن دفترچه بیمه درمان روستائیان با شهرها

▪ قانون انتشار اوراق مشارکت توسط بانک مرکزی به منظور جذب پول های سرگردان

▪ قانون بازار اوراق بهادار مشتمل بر ۶۰ ماده و ۲۹ تبصره...

▪ قانون تشکیل سازمان صنایع هوا و فضای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران

▪ قانون الزام دولت به تعلیق اقدامات داوطلبانه در صورت ارجاع پرونده هسته ای به شورای امنیت

▪ قانون تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری

▪ قانون مربوط به برقی کردن چاه های کشاورزی

▪ قانون تسهیل ازدواج جوانان مشتمل بر ۱۳ ماده و ۴ تبصره

▪ قانون تخصیص هفده میلیارد تومان از منابع نفتی برای تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستائی، هزار میلیارد تومان تأمین برق مورد نیاز صنایع کشاورزی

▪ قانون حمایت از بهسازی و نوسازی بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر امام(ع) و حضرت معصومه(ع)

▪ قانون اصلاح قانون افزایش مستمری والدین شهدا

▪ قانون مشمول بودن کارگران کوره پز خانه ها، کارگران صنفی کارخانجات قند و شکر به قانون مزایای تأمین اجتماعی

▪ قانون انگشت نگاری از اتباع آمریکایی (مقابله به مثل)

▪ قانون مقاوم سازی مدارس بدون استحکام با سه میلیارد و ۹۵۴ میلیون دلار برداشت از ذخیره ارزی طی برنامه چهارم (سال ۸۵ تا ۸۸)

محمد تقی رهبرنماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی