سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
چگونه یکی از توزیع های لینوکس را انتخاب کنیم
![چگونه یکی از توزیع های لینوکس را انتخاب کنیم](/web/imgs/16/162/0hoh51.jpeg)
یکی از سوالاتی که توسط کاربرانی که مایل به انتقال به سیستمعامل لینوکس هستند مطرح میشود، انتخاب توزیع است. چرا انواع مختلفی از لینوکس وجود دارد؟ کدامیک مناسبتر است؟
در ابتدا بررسی میکنیم که توزیع چیست؟ سیستمعامل لینوکس به خودی خود یکی سیستمعامل آزاد و رایگان است. لینوکس را هر شخصی میتواند جمعآوری و به نام خود به رایگان عرضه کند و به فروش برساند. علت چیست؟ سیستمعامل لینوکس از بخشهای زیادی تشکیل شده است و هر بخش آن توسط عدهای خاص توسعه مییابد که هر یک در یک گوشه جهان قرار دارند. معروف است که میگویند لینوکس مانند هواپیمایی است که هر قسمت آن در یک کشور ساخته شده است. در صورتی که یک کاربر بخواهد یک لینوکس داشته باشد باید تمام این قطعات را به طور جداگانه جمعآوری و پس از کامپایل، استفاده کند. درصد کمی از مردم این امکان و توانایی را دارند. بنابراین افراد و شرکتهایی اقدام به جمعآوری این قطعات مجزا و قرار دادن آنها کنار یکدیگر کردهاند و علاوه بر آن برای این مجموعه برنامههایی نصب و مدیریت نوشتهاند تا کار نصب و مدیریت سیستم را برای کاربران آسان کنند. به این مجموعهها که توسط افراد و شرکتها گردآوری شده است، توزیع یا Distribution لینوکس میگویند.
همانطور که میدانیم توزیعهای متفاوتی از لینوکس موجود است. لذا افرادی که میخواهند لینوکس نصب کنند ابتدا باید بررسیهایی روی این توزیعها انجام دهند.
لینوکس RedHat ،Mandrake و SuSE جزو توزیعهای مطمئن، قابل انعطاف و کاربرپسند هستند. این توزیعها از محبوبترین توزیعهای لینوکسی به شمار میروند. لینوکس Lycoris ،Xandros و Lindows جزو گزینههای مناسب در این طبقه محسوب میشوند. برای آنها که میخواهند راحتی و آسودگی را کنار بگذارند تا پایداری، سادگی و امنیت توزیعهای اولیه لینوکس را تجربه کنند، Slackware یک انتخاب منطقی خواهد بود. اگر میخواهید با لینوکس کار کنید، اما نمیخواهید با چالشهای نصب این نرمافزار جدید روبهرو شوید. توزیعهای مبتنی بر CD برای این منظور پیشنهاد میشوند. محبوبترین گزینهای که در این طبقهبندی وجود دارد Knoppix است.
اینک، مروری اجمالی بر توزیعهای مذکور خواهیم داشت:
▪ Redhat
شاید شناختهشدهترین توزیع لینوکس Redhat باشد. این توزیع مدتهاست که مورد استفاده قرار میگیرد و شهرت خوبی به دلیل ثبات و قابلیت اطمینان خود کسب کرده است. کار کردن با این توزیع ممکن است چندان ساده به نظر نرسد اما پشتیبانیهایی با کیفیت بالا فراهم میآورد که برای شرکتهای معتبر، بسیار ارزشمند است. همین قابلیتها باعث شده است که ردهت را در جامعه حقوقی آمریکا یک استاندارد de-facto تلقی کنند.
▪ Mandrake
این توزیع در سالهای اخیر محبوبیت بیشتری، به ویژه در میان کاربران جدید و خانگی، پیدا کرده است. ویژگی قابل ملاحظهای که دارد، نصب کاربرپسند آن است. پس از نصب نیز به طور پیشفرض با محیط گرافیکی KDE اجرا میشود.
▪ SuSE
این توزیع یک جایگزین سرسخت، با نصب و پیکربندی ساده و کاربرپسند، برای کاربران ویندوز است. نصب ISO این توزیع به صورت رایگان وجود ندارد. البته افراد نصب رایگان آن را با استفاده از FTP پیشنهاد میکنند.
▪ Lycoris
این توزیع طراحی شده است تا یک توزیع کاربرپسند با نقاط قوت جهتگذار از ویندوز به لینوکس باشد. این توزیع، برای مبتدیان توصیه میشود.
▪ Lindows
نصب نرمافزار، مبتنی بر شبکه و با یک کلیک، به راحتی و سریع انجام میگیرد. یک شهریه برای دسترسی به اتحادیه نرمافزار لیندوز، سالانه، هزینه میشود.
▪ Xandros
گزینهای مناسب برای مبتدیان است. این توزیع قابل اطمینان است، اما به همراه مؤلفههای خصوصی به بازار عرضه و مانع توزیع مجدد آن میشود. نسخه رایگان آن برای دانلود موجود نیست.
▪ Knoppix
یک راهحل فوقالعاده برای اجرا از روی CD فراهم آورده است. همچنین قابلیت تشخیص اجزا سختافزاری و تنظیمات دلخواه را دارد. اگر مایل باشید، میتوانید برای بهبود کارایی سیستم، آن را روی هارد نصب کنید. نسخههای جدید آن همراه با تعداد قابل ملاحظهای نرمافزار است.
▪ Slackware
فرصتی مناسب برای یادگیری سیستمعامل لینوکس است. این توزیع به شما کنترلها و اختیارات زیادی میدهد. از این پس در سایه لطف تنظیمات گرافیکی و اشباح اسرارآمیز پشت پرده خواهید بود.
اگر هنوز نمیدانید که با چه لینوکسی شروع کنید، یکی از توزیعهای معمولی مانند ردهت یا مندریک را انتخاب کنید. زوزه نیز تا حدی، در اروپا محبوبیت پیدا کرده است. یکی از این نمونهها را انتخاب و شروع کنید. اگر از انتخاب اولتان راضی نبودید، با نمونههای دیگر امتحان کنید. نگران تفاوتهای این توزیعها نباشید. در کل، اختلاف چندانی بین لینوکسهای متداول وجود ندارد. بیشتر آنها کرنلهای مشابهی دارند و از پکیجهای نرمافزاری یکسانی استفاده میکنند. همچنین میتوانید هر گونه نرمافزاری را که در نصب اولیه وجود نداشته است، نصب کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست