چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
ماهاتیر محمد «معمار مالزی نوین»
نام کامل وی توندکترماهاتیربنمحمد در دهم ژانویه ۱۹۲۵ به دنیا آمد وی از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۳ نخستوزیری مالزی را عهده دار بود و دراین مدت توانست مالزی را به یکی از قطبهای اقتصادی و فرهنگی جهان و اسلام تبدیل کند.
طرفداران ماهاتیر به دلیل نقش وی در مدرنسازی و توسعه مالزی و همچنین بالا بردن سطح رفاه مردم این کشور وی را تحسین میکنند و نماد این توسعه را کاهش خط فقر از ۵۰ به ۴۰ درصد در دوران نخستوزیری وی میدانند. مخالفین وی نیز انتقاد میکنند که ماهاتیر شخصیتی تمامیت خواه بوده و بستگان و خویشاوندان خود را در مناصب بالای قدرت جای داده است. اما با این حال هم مخالفین و هم منتقدین وی درمالزی، ماهاتیر را بزرگترین رهبر مالزی میدانند.
ماهاتیر اعتقاد دارد در صورتی که در کشور قدرت اقتصادی وجود داشته باشد، دولت نیز توان دفاع از کشور را خواهد داشت، چرا که از کارآفرینی و تجارت است که قدرت حاصل میشود. ماهاتیر رئیس بنیاد صلح پردنا (نخبگان) است. او یک سیاستمدار زبده مسلمان است و خدمات وی به اسلام، کمتر از خدماتش به مالزی نیست. کشور مالزی دارای اکثریت مسلمان و اقلیتهای قدرتمند چینی، هندی و مالایی است، ماهاتیر توانست در دوران نخستوزیری خود با اندیشه منسجم و مبتنی بر آزادی اقتصادی جاودانهترین رهبر مالزی باشد.
ماهاتیر در یکی از سخنرانیهایش گفته: ما به جای استراتژیجایگزینی واردات استراتژی توسعه صادرات را پی گرفتیم واجازه دادیم خارجیها با تکنولوژی خود کشور ما را صنعتی کنند، در حالیکه اگر خودمان میخواستیم هر یک از این تکنولوژیها را بسازیم ۳۰ تا ۴۰ سال طول میکشید. ماهاتیر در یکی دیگر از سخنرانیهای خود که در ایران ایراد کرد، گفت: ایران یکی از پیشگامان تمدن بوده است که مالزی در مقابل آن هیچ است اما ما توانستیم با اندیشه درست بسیار سریع پیشرفت کنیم، مهمترین کاری که ماهاتیر انجام داد این بود که به علم اقتصاد اطمینان کرد، کاری که ما نکردیم، او ایران را وطن دوم خود میداند.
ماهاتیر ۸۴ ساله پزشکی برجسته است که وارد سیاست شده است ماهاتیر دکترای افتخاری از دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز اخذ کرده است. تا قبل از۱۹۸۰، پنجاه درصد مردم این کشور زیر خط فقر قرار داشتند، در حالیکه اکنون طبق آمار رسمی دولت مالزی هم اکنون ۴ درصد مردم این کشور فقیر هستند. ناگفته نماند که تا قبل از ۱۹۶۳ هیچ گونه دولت ملی و متحدی در مالزی وجود نداشته است و در این سال است که دولت مالزی شکل میگیرد. از ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۳ رشد اقتصادی مالزی به طور متوسط ۱۰ درصد بوده است و تورم به طور متوسط از یک تا سه درصد بوده است. اندیشه تعامل با دنیا تا بدان حد در ذهن ماهاتیر قوی بود که زبان اصلی دانشگاهها و مراکز علمی و حتی بسیاری از مدارس را به انگلیسی تغییر داد.
فرزاد نادری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست