سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

مردی با آرزوهای بزرگ


مردی با آرزوهای بزرگ

تمامی كسانی كه نحوه تمرینات كیاچ را از نزدیك دیده اند از شور و حرارت بالای این مربی صربستانی صحبت می كنند مردی كه با آرزوهای بزرگ به ایران آمده و اندیشه های فراوانی در سر دارد كیاچ یك جاه طلب بزرگ است كه واژه هایی نظیر بلندپروازی و موفقیت با روحیه او عجین شده است

«برای دستیابی به هر آنچه كه در طول دوران مربیگری ام به آن نرسیده ام به ایران آمده ام.» این نخستین جمله ای است كه میلوارد كیاچ سرمربی صربستانی تیم ملی والیبال ایران در رابطه با تیم ملی والیبال ایران بر زبان می آورد.

تمامی كسانی كه نحوه تمرینات كیاچ را از نزدیك دیده اند از شور و حرارت بالای این مربی صربستانی صحبت می كنند. مردی كه با آرزوهای بزرگ به ایران آمده و اندیشه های فراوانی در سر دارد. كیاچ یك جاه طلب بزرگ است كه واژه هایی نظیر بلندپروازی و موفقیت با روحیه او عجین شده است.

كیاچ به اندازه ای بلندپرواز است كه از خلق شگفتی به همراه تیم ملی والیبال ایران و موفقیت در مسابقات جهانی صحبت می كند و می گوید: «اگرچه بازیكنان بزرگ دنیا را در اختیار نداریم اما به خلق شگفتی می اندیشیم.»كیاچ بزرگترین چالش پیش روی والیبال ایران را نبود زمین تمرین مناسب و استاندارد و كمبود بازی های تداركاتی با تیم های بزرگ دنیا می داند.

كیاچ در یك گفت وگو بی پرده از آینده اش به همراه تیم ملی ایران صحبت می كند.

● ارزیابی شما از تورنمنت چهارجانبه ایتالیا چیست؟

▪ تورنمنت بسیار خوبی بود و من به همه آنچه كه می خواستم دست یافتم. شاید برخی ها بگویند حضور در چنین تورنمنت هایی در حد و اندازه های ایران نیست، اما من این اعتقاد را دارم كه حضور در تورنمنت ایتالیا شانس بزرگ ما بود.

یكی از آرزوهای من این است كه هر هفته از این تورنمنت ها داشته باشیم تا تیم در شرایط بهتری آماده شود.

● ظاهرا مسابقات تداركاتی جایگاه ویژه ای در برنامه های شما دارد.

▪ بله. دقیقا همینطور است. برای من خیلی سخت است كه فقط از بازیكنانم بخواهم تمرین كنند. تمامی بازیكنان برای انجام مسابقه انگیزه دارند و در واقع تا زمانی كه ارزیابی ما در جریان بازی صورت نگیرد مثل یك انسان معلول و عقب افتاده خواهیم بود.

تمامی كشورهای صاحب سبك دنیا یا در لیگ های جهانی مشغول بازی هستند یا در مسابقات اروپا و قاره ای خودشان، و تنها در این شرایط است كه می توان توقع داشت كه یك بازیكن به خوبی رشد كند. ما باید مسابقات سنگین برگزار كنیم، شكست بخوریم، سرویس و اسپك هدر دهیم تا در نهایت به یك تیم كم نقص تبدیل شویم.

● برخی از منتقدان از كیفیت بازی ایران در این تورنمنت راضی نبودند.

▪ برخلاف دیگران من به هر چه كه می خواستم در ایتالیا رسیدم و احساس می كنم كه پیشرفت ما در تكنیك و تاكتیك محسوس است. من از بازی تیم ملی ایران در برابر لهستان و ایتالیا راضی بودم. ما بازی در برابر لهستان را در گیم پنجم ۱۵ بر ۱۳ واگذار كردیم و این موضوع برای من قابل قبول است. به خصوص در برابر ایتالیا ما خیلی زیبا بازی كردیم. من نمی گویم كه تیم آنها A بوده یا B به هر حال بازیكنان شاغل در لیگ ایتالیا والیبالیست های كوچكی نیستند. آنها صاحب یكی از قوی ترین لیگ های جهان هستند و همه جای دنیا بر روی بازیكنان آنها حساب می كنند.

● بزرگترین دغدغه فعلی شما در تیم ملی چیست؟

▪ یكی از بزرگترین مشكلات ما مصدومیت بازیكنان كلیدی است. در حال حاضر محمد تركاشوند، محمد منصوری و فرهاد نظری افشار بازیكنان آسیب دیده ما هستند كه سعی می كنیم زیاد به آنها فشار نیاوریم. آنها مدت زیادی را به دلیل مصدومیت در كنار تیم نبودند و در عین حال ما دقیقا مراقب شان هستیم تا مبادا آسیب دیدگی های آنها تكرار شود. كادر فنی روی آنها حساب ویژه ای باز كرده است و قصد دارد آرام آرام آنها را به مرز آمادگی و ملحق شدن به سایر نفرات برساند.

مشكلات والیبال ایران را در چه چیزی می بینید

ما بازیكنان تیم های بزرگ دنیا را در اختیار نداریم اما باید با همین نفرات به حداكثر توانایی دست پیدا كنیم و برویم به مسابقات بزرگ و نتیجه بگیریم. در خصوص كمبودها باید بگویم اگر ما شرایط داشتن دو تور در سالن را داشتیم به مراتب وضعیت بهتر بود.

۱۹ بازیكن هم اكنون در اردو هستند و زیر نظر گرفتن و طرح برنامه برای تمامی آنها از اهداف ماست اما باید قبول كرد ارائه كار تاكتیكی به تمامی آنها و در چنین شرایطی كار دشواری است.

ظاهرا از روند آماده سازی تیم ملی راضی نیستید.

متاسفانه به هیچ وجه از روند موجود رضایت ندارم. كلیدی ترین پارامتر در حوزه آماده سازی بازی های تداركاتی پیوسته و متوالی است. وقتی روند آماده سازی تیم های حریف ایران را مرور كنید، به این فرضیه بیشتر می رسید.

تیم های ایتالیا، بلغارستان و آمریكا در مسابقات لیگ جهانی حضور دارند. تیم چك در لیگ اروپا بازی می كند و ونزوئلا هم در مسابقات آمریكای مركزی شركت كرده است. آنها حریفان ایران در مسابقات جهانی هستند كه سخت در حال تمرین كردن و مسابقه دادن هستند.

باید بگویم ما بعد از هر ۱۰ تا ۱۵ روز به یك بازی تداركاتی مناسب نیازمندیم تا ببینیم پس از برگزاری یك اردو در كجای كار هستیم. این قانون آماده سازی است دیدار تداركاتی.

● برنامه های آتی شما برای آماده سازی تیم ملی والیبال چیست؟

▪ با گذشت این اردو و با شروع اردوی بعدی استراحت و تمرین در دستور كار است. پنج روز تا پایان این مرحله زمان داریم و پس از استراحت مقطعی ۲۰ روز تا شروع مسابقات قزاقستان فرصت خواهیم داشت. در اردوی آتی تمرینات ما بر پایه حضور در رقابت های جام ریاست جمهوری خواهد بود. ما در حضور حریفان خود در آن مسابقات كه رقبای كوچكی هم نیستند به ارزیابی های دقیق تری دست خواهیم یافت.

● در تمرینات اصرار ویژه ای بر مرور برنامه های تاكتیكی دارید...

▪ متاسفانه در ایران همه دوست دارند اسپك بزنند، موضوعی كه در والیبال امروز دنیا به این شكل وجود ندارد. همیشه در طول بازی زدن اسپك آخرین راه حل نیست. ما نباید فراموش كنیم كه شانس، حمله مجدد و خیلی از اتفاقات پیش بینی نشده هم جزیی از بازی است. ما باید تفكراتمان را دستخوش تغییرات كنیم و برای اجرای آن باید تمرینات مان در همان راستا باشد. من در تمرینات سعی دارم كه این نكته را برای بازیكنان جا بیندازم. از این رو بیشتر تمرینات ما بر پایه كارهای تاكتیكی استوار است.



همچنین مشاهده کنید