جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

چگونه نقاب همسرتان را کنار بزنید


چگونه نقاب همسرتان را کنار بزنید

برخی افراد دروغگوهای خوبی نیستند و زود لو می روند اما برخی دیگر دروغگوهای قهاری هستند دوست دارید بدانید طرف مقابل تان در یک رابطه دروغ می گوید یا راست

برخی افراد دروغگوهای خوبی نیستند و زود لو می‌روند اما برخی دیگر دروغگوهای قهاری هستند. دوست دارید بدانید طرف مقابل‌تان در یک رابطه دروغ می‌گوید یا راست؟ دروغگوها به‌خصوص آن‌هایی که خیلی در دروغ گفتن حرفه‌ای نیستند معمولا رفتارهایی شبیه به هم دارند که می‌توانیم این رفتارها را بشناسیم و در ارتباطات‌مان به این رفتارها توجه کنیم تا اطرافیان‌مان را بهتر بشناسیم، علاوه بر این‌که تشخیص دروغگویی طرف مقابل می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های ما نیز تاثیر بسیار زیادی داشته‌باشد .در این مطلب با استفاده از نظرات پتی وود به شما می‌گوییم که چگونه دروغگو را بشناسید. پتی وود به‌عنوان یک متخصص ارتباطات غیرکلامی و رفتاری در دنیا شناخته می‌شود، سال‌های زیادی را صرف تحقیق روی زبان بدن کرده‌است و در این زمینه کتابی با عنوان «پیغام‌های موفقیت: زبان بدن در تجارت» دارد.

● وقتی استرس دارد

وقتی طرف مقابل قوزک پای خود را به دور پایه صندلی می‌پیچاند می‌توان شک کرد که شاید دروغ بگوید چون این عمل نشانه استرس او است و دروغ گفتن باعث استرس فرد می‌شود.

در واقع وقتی فردی سعی می‌کند حقیقت را بپوشاند بدن او به‌طور ناخودآگاه واکنش نشان می‌دهد. در نتیجه حالت بدن او سخت‌تر می‌شود یعنی فرد به‌طور ناخودآگاه نشان می‌دهد که در حال خویشتن‌داری است و چیزی را پنهان می‌کند. دقیقا مثل این است که بگوییم او به‌گونه‌ای به لحاظ جسمانی در مبارزه است تا تمام داستان را نگوید.

● اگر بیش از حد بی‌احساس باشد

دروغـگـویـان در پـنـهـان کـردن تـجـلیات احساسی صورت خود بسیار مهارت دارند. آن‌ها ممکن است قادر به کنترل تکان خوردن‌های اضافی و ناگهانی خود باشـنـد و در نتیجه شما نمی‌توانید خیلی راحت به دروغگویی‌شان پی ببرید. در این موارد یک راه‌حل این است که به‌صورت او توجه زیادی کنید، هرگاه چهره او کاملا بدون احساس بود، نـشـانـه این است که به نوعی می‌خواهد حقیقت را بیان نکند، این در تمام دروغگو‌ها صدق می‌کند از یک شیاد حرفه‌ای گرفته تا یک همسر فریبکار. چهره خشک و بی‌روح برای پنهان کردن و سرپوش نهادن بـسیـاری از خـطاهـا و گـنـاهان بکار گرفته می‌شود. البته توجه داشته‌باشید که برخی افراد ذاتا و طبیعتا چهره بی‌روحی دارند.

● وقتی دست‌هایش را پنهان می‌کند

یکی دیگر از نشانه‌هایی که می‌توانید با آن به دروغگویی طرف مقابل‌تان شک کنید این است که به‌طور ناگهانی دست‌هایش را در جیبش می‌گذارد اما این‌که چرا این عمل می‌تواند نشانه دروغگویی باشد به این دلیل است که وقتی فردی کف دست‌هایش را نشان می‌دهد یعنی این‌که او راحت و صادق است، بنابراین وقتی دروغ می‌گوید به‌طور غریزی احساس می‌کند که باید دست‌هایش را پنهان کند. در واقع خیلی اوقات می‌گویند که دست‌ها و بازوها به‌طور رمزی احساسات قلبی را بیان می‌کنند و شاید به همین دلیل باشد که همیشه در ارتباطات، دست دادن بسیار مهم است و دو نفر که دست می‌دهند در واقع می‌خواهند به نوعی صداقت‌شان را به یکدیگر نشان دهند. همچنین ممکن است که فرد دروغگو دست‌ها را پشتش پنهان کند یا این‌که سعی کند با دست‌هایش با یک چیز بازی کند، مثلا با گوشی موبایلش دست‌هایش را مشغول کند و به این طریق اجازه ندهد که شما دست‌هایش را آشکار ببینید.

● وقتی عذاب وجدان دارد

احتمالا زیاد برای‌تان پیش آمده که طرف مقابل‌تان هنگام صحبت کردن یک یا هردو شانه‌اش را بالا انداخته‌است اما از این به بعد بهتر است وقتی چنین حالتی را از طرف مقابل‌تان دیدید کمی در حرف‌هایش شک کنید و به راحتی حرف‌های او را قبول نکنید. به‌خصوص اگر هنگامی این کار را انجام دهد که در حال گفتن جمله‌ای خاص است، مثل این‌که من دیروز آن‌جا نرفتم در واقع بالا انداختن شانه می‌تواند راهی باشد که او می‌خواهد با آن به‌طور ناخودآگاه حقیقت را پنهان کند دقیقا مثل حالتی که دست‌هایش را پشتش پنهان می‌کرد. همچنین این کار می‌تواند نشان دهد که او عذاب وجدان دارد و سعی می‌کند به نوعی خودش را از گناه مبرا کند.

● وقتی خودش هم حرف‌هایش را باور ندارد

یکی دیگر از رایج‌ترین حرکاتی که هر فرد موقع دروغ گفتن می‌تواند از خود نشان دهد این است که با انگشت اشاره خود زیر بینی‌اش را بمالد و در واقع به‌گونه‌ای این کار را انجام دهد که مقابل دهان خود را بپوشاند. این کار را بیشتر از افرادی می‌بینید که به‌طور معمول چندان دروغ نمی‌گویند بنابراین در درون‌شان کمی احساس تاسف و پشیمانی وجود دارد. اگر بخواهیم این حرکت را دقیق شرح دهیم به این ترتیب است که بلافاصله بعد از صحبتش، او صورتش را به‌گونه‌ای لمس می‌کند که کمی روی دهانش را می‌پوشاند در واقع مثل این است که او خودش هم حرف‌هایی را که از دهانش بیرون می‌آید باور نمی‌کند.

● وقتی زیاد مکث می‌کند

معمولا افراد دروغگو هنگام صحبت کردن زیاد مکث می‌کنند یعنی جواب‌های آن‌ها کوتاه‌تر است و زمان بین سوال و جوابی که او( به‌عنوان یک فرد عصبی که دروغ می‌گوید) می‌دهد طولانی‌تر است، در واقع این زمان طولانی نشان می‌دهد که به زمان احتیاج دارد تا دروغش را بسازد چون به یاد آوردن حقیقت زمان زیادی نمی‌خواهد. البته پیشنهاد می‌کنیم علاوه بر این حالت به حرکت‌چشم او نیز بعد از پرسیدن سوال توجه کنید. معمولا افراد وقتی به بالا سمت راست نگاه می‌کنند می‌خواهند چیزی را در ذهن‌شان تصور کنند یا جواب را از خودشان بسازند یا وقتی به پایین سمت راست نگاه می‌کنند می‌خواهند صدای یک جواب جدید را از خودشان بسازند. ما معمولا وقتی می‌خواهیم حقیقتی را در گذشته به یاد بیاوریم به بالا سمت چپ یا پایین سمت چپ نگاه می‌کنیم. بنابراین برای تشخیص دروغگو به مکث‌های او و نگاه او به سمت راست توجه کنید. پاسخ‌هایی که به‌طور آنی داده ‌می‌شود قابل اطمینان است.

● وقتی می‌خواهد عصبی‌بودنش را نشان ندهد

به دهان و حالت ‌لب‌های طرف مقابل نیز باید خیلی توجه کنید وقتی او دهانش را جمع می‌کند یا زبانش را روی لب‌هایش می‌کشد باید به حرف‌هایش شک کرد چون این کار می‌تواند نشان دهد که فرد خیلی عصبی است و می‌خواهد اطلاعات را بروز نداده و عصبی بودنش را نیز نشان ندهد. وقتی لب‌ها سفت می‌شوند نشان‌دهنده این است که فرد می‌خواهد حقیقت را پیش خود نگه دارد. زبان‌زدن به لب‌ها می‌تواند نشانه فروخوردن عصبانیت نیز باشد. وقتی فردی عصبی می‌شود لب‌هایش خشک می‌شود و سعی می‌کند با لیسیدن لب‌ها و قورت دادن آب دهان لغاتی که می‌خواهد بگوید را پیدا کند.

● وقتی زیادی اعتماد به نفس دارد

آیا تا به حال با یک فروشنده فوق‌العاده آرام و مطمئن برخورد داشته‌اید؟ او ممکن است آنقدر با شور و حرارت از محصولش تعریف کند که به شما نوعی احساس ناخوشایند القا شود. در این حالت شما باید دروغگویی او را از اعتماد به نفس بیش از حدش یا حرف‌های بیش از حد خوبش تشخیص دهید. ارتباطات غیرکلامی یا در این‌جا فرازبانی که شامل چیزهایی مثل صدا، تن صدا، بلندی صدا، سرعت حرف‌زدن و.. است که هر کدام می‌توانند نشان‌دهنده اعتماد به نفس بیش از حدی باشند اصلا طبیعی نیست. شما می‌توانید در بسیاری از اوقات با احساسات درونی‌تان دروغگو را بشناسید. طبیعت و غریزه شما می‌تواند در بسیاری از موارد دروغ را بشناسد. اعتماد به نفس در حد نرمال فرد را صادق نشان می‌دهد. بنابراین سعی کنید همیشه شبیه خودتان باشید تا دروغگو به‌نظر نیایید.

● وقتی نمی‌تواند جزئیات را بگوید

وقتی فرد مقابل شما در جواب ‌سوال‌های‌تان مبهم و غیرمستقیم جواب می‌دهد شما باید به دروغگویی او شک کنید، به‌عنوان مثال وقتی نامزد شما نمی‌تواند تمام جزئیات را برای‌تان تعریف کند احتمالا چیزی را پنهان می‌کند. همچنین وقتی فردی از جواب دادن به سوال شما طفره می‌رود یا سعی می‌کند به نوعی موضوع صحبت را عوض کند احتمالا کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه است در واقع دروغگوها معمولا در صحبت کردن وسواس به خرج نمی‌دهند و همه مسائل را رو نمی‌کنند. اگر شما حین صحبت‌ها از او بخواهید با دقت بیشتری مسائل را برای شما بیان کند و به عبارتی ریزتر از او سوال کنید، چون حافظه خوبی ندارد در دور بعد قادر به بیان همان جواب‌ها نیست. درنهایت می‌توانید از زبان او این جملات را بشنوید «به من اعتماد نداری؟» اگر فردی واقعا دروغگو نباشد، خیلی سریع از کوره درنمی‌رود و برای بار دوم هم به برخی سوالات شما پاسخ می‌دهد. همچنین شخص دروغگو مدام از شما می‌پرسد آیا حرف‌هایش را باور می‌کنید یا نه. کسی که در حال گفتن حقیقت است، به‌طور خودکار فرض می‌کند که شما او را باور می‌کنید و احتیاجی ندارد که مدام تایید شما را بگیرد.

باز نشر اختصاصی: مجله اینترنتی Bartarinha.ir