شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

سونا، جکوزی و وان آب گرم در بارداری مجازند؟


سونا، جکوزی و وان آب گرم در بارداری مجازند؟

همه مشکلات ناشی از حرارت بالا: تنها ۱۰ دقیقه ماندن در آب داغ، دمای بدن را به ۹/۳۸ درجه می‌رساند و سبب حالتی به نام هایپرترمیا می‌شود. برخی مطالعات نشان داده‌اند افزایش بیش از …

همه مشکلات ناشی از حرارت بالا: تنها ۱۰ دقیقه ماندن در آب داغ، دمای بدن را به ۹/۳۸ درجه می‌رساند و سبب حالتی به نام هایپرترمیا می‌شود. برخی مطالعات نشان داده‌اند افزایش بیش از حد دمای بدن طی هفته‌های ۴ تا ۶ بارداری سبب نقص در سیستم عصبی مرکزی( مغز و نخاع) جنین و افزایش خطر سقط می‌شود. از سویی قرار گرفتن در وان آب داغ در هر مرحله‌ای از بارداری باعث گرم شدن بدن مادر و درنتیجه کاهش فشار خون او می‌‌شود که خود، تغذیه و اکسیژن‌رسانی کافی به جنین را مختل می‌کند.

به طور کلی یادتان باشد در دوران بارداری بالارفتن دمای بدن فشار خون را کاهش می‌دهد. این مکانیزم طبیعی باعث خنک شدن مادر می‌شود اما به هر حال عواقبی از قبیل خستگی شدید و سرگیجه را هم به دنبال دارد که می‌توانند برای شما و فرزندتان خطرناک باشند. جکوزی، مشکل دو جانبه: آب داخل جکوزی هم داغ است هم با فشار وارد می‌شود. بنابراین در دوران بارداری بهتر است از جکوزی استفاده نکنید.

برای ریلکسیشن چه کنیم؟

اگر وان خانه‌تان تمیز است می‌توانید در وان آب گرم و نه داغ، به مدت حدود ۱۰ دقیقه بنشینید. کامل در آب دراز نکشید و اجازه دهید نیم‌ تنه‌تان بیرون باشد که بدن‌تان ناگهان خیلی گرم نشود. می‌توانید در این وان کمی اسانس‌های طبیعی بریزید و چند دقیقه‌ای به موسیقی‌های آرامش‌بخش یا نواهای ضبط شده طبیعی مثلا امواج دریا یا نغمه پرندگان گوش دهید. تکنیک‌های ماساژ هم برای ریلکس شدن مفیدند. مثلا می‌توانید به سالن‌های خدمات زیبایی بروید و بخواهید پاهای‌تان را ماساژ دهند.

در ماه‌های آخر، وان هم ممنوع

در ماه‌های پایانی بارداری احتمال پارگی کیسه آب وجود دارد. بنابراین بهتر است مادر در وان استحمام نکند. زیرا اگر به هر دلیلی حین استحمام کیسه آب پاره شود دهانه رحم باز شده و عوامل عفونی وارد بدن می‌شوند که برای مادر و جنین خطرناک است.

دکتر مریم تقوی صفا

متخصص زنان و زایمان

مجله شهرزاد

باز نشر اختصاصی: مجله اینترنتی Bartarinha.ir