شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
چند تا تخم مرغ می خورید؟
اگر به خوردن تخممرغ علاقه دارید و از بابت سلامت قلب خود نیز نگران هستید، باید از نحوه و مقدار مناسب مصرف این خوردنی مطلع شوید.
تخممرغ به لحاظ غذایی مادهای بسیار مفید و مغذی است. هر تخممرغ بزرگ حدود ۷۰ کالری دارد و منبع سرشاری از پروتئین است که سطح قندخون را تنظیم میکند. در واقع پروتئینهای موجود در تخممرغ با توجه به کیفیت بالایی که دارند، اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را تامین میکنند. زرده تخممرغ نیز حاوی آنتیاکسیدانهایی است که از مشکلاتی که در سنین بالاتر به وجود میآیند مانند آب مروارید و آسیبهای شبکیه چشم جلوگیری میکند و علاوه بر این برای جلوگیری از برخی سرطان ها، حملات و بیماریهای قلبی نیز مفید است. یک تخم مرغ بزرگ منبع سرشاری از ماده معدنی سلنیوم است. این ماده معدنی با خاصیت آنتیاکسیدانی از نابودی سلولهای بدن جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. همچنین تخممرغ حاوی ریبوفلاوین و ویتامین D است. ریبو فلاوین، یک نوع ویتامین B است که به تبدیل کربوهیدرات به انرژی کمک میکند و ویتامین D نیز برای تقویت استخوان و دندانها موثر است.
به گزارش تودی، مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۳ که در مجله طب انگلیس منتشر شده نشان میدهد در میان ۱۱۵ هزار فرد بررسی شده به مدت ۱۴ سال، خوردن روزانه یک عدد تخم مرغ با خطر ابتلا به بیماریهای گرفتگی عروق کرونر و حملات قلبی ارتباطی ندارد. از طرف دیگر به دلیل احساس سیری که پس از مصرف تخم مرغ به وجود میآید به خوردن غذای کمتر و لاغر شدن نیز کمک میکند. در مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۳ و در مجله اروپایی موادغذایی منتشر شده، ۳۰ شرکتکننده اعلام کردند که پس از خوردن تخممرغ در وعده غذایی صبحانه احساس سیری کرده و میلی به خوردن غذای بیشتر نداشتند. این افراد زمانی که در صبحانهشان تخم مرغ میخورند، نسبت به زمانهای دیگر ناهار و حتی شام کمتری مصرف میکردند.
در یک تحقیق دیگر که در سال ۲۰۱۱ در مجله بینالمللی علم تغذیه منتشر شده، افراد مورد بررسی در وعده ناهار خود سیبزمینی، ساندویچ مرغ و املت خوردند و یافتهها نشان داد مصرف تخممرغ رضایت بیشتری را در این افراد به وجود میآورد. در واقع مصرف تخم مرغ بیشتر از وعدههای حاوی کربوهیدرات مانند سیبزمینی احساس سیری به وجود میآورد و مصرف میان وعده و به دنبال آن جذب کالری بیشتر را کاهش میدهد. بنابراین با توجه به اینکه اضافه وزن با خطر ابتلا به بیماریهای قلبی همراه است، مصرف تخممرغ به دلیل ایجاد احساس سیری، گزینه مناسبی است.
اما یک نکته دیگر نیز در ارتباط با مصرف تخم مرغ وجود دارد. تخممرغ منبع سرشاری از چربیهای اشباع شده است که این چربیها سطح کلی کلسترول خون را افزایش داده و ابتلا به بیماریهای عروق قلبی را بیشتر میکنند. با وجود حدود ۱.۶ گرم چربی اشباع شده در هر تخممرغ بزرگ، بیش از نیمی از چربیهای موجود در یک تخممرغ، ترکیبات اسیدهای چرب سالم و اشباع نشده است. پزشکان مصرف روزانه ۳۰۰ میلیگرم کلسترول روزانه را پیشنهاد میکنند و مرکز قلب آمریکا و طرح ملی آموزشهای کلسترول این کشور برای بیماران قلبی، دیابتیها (نوع ۲) و افراد با کلسترول بالا روزانه میزان کمتر و ۲۰۰ میلیگرم را توصیه میکنند. با توجه به اینکه هر تخممرغ بزرگ حدود ۱۸۰ میلیگرم کلسترول دارد، بسیاری از محققان رابطه ابتلا به بیماریهای قلبی و جذب کلسترول را زیر سوال میبرند.
این در حالی است که مطالعات اخیرا منتشر شده در مجله طب انگلیس نشان میدهد مصرف روزانه دو تخم مرغ پخته، موجب افزایش تشکیل مادهای موسوم به «تریمتیلامین اِن - اکسید» در بدن میشود که این ماده خطر ابتلا به بیماری و حملات قلبی را افزایش میدهد. بنابراین میزان پیشنهادی پزشکان برای مصرف تخممرغ روزی یک عدد است و در صورتی که فردی کلسترول بالا دارد و یا در معرض دیابت و بیماریهای قلبی است باید در مصرف زرده تخممرغ و گوشتهای با چربیهای اشباع شده و کلسترول بالا احتیاط بیشتری کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست