شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
خوراکی هایی که مانع از ایجاد لک در تابستان می شوند
برای محافظت پوستم در مقابل خورشید، چه چیزی بخورم؟
برای در امان ماندن پوست از اشعههای زیان آور خورشید، هیچ چیزی نمی تواند جایگزین رعایت اعتدال در قرار گرفتن زیر نور آفتاب (قرار نگرفتن طولانی مدت زیر نور آفتاب، خصوصاً در ساعات بسیار گرم روز و مالیدن کرمهای ضد آفتاب) شود. با این حال با انجام برخی اقدامات از جمله اصلاح تغذیه مان، میتوانیم ضریب سلامت پوستمان را بالاتر ببریم. در اینجا ما با یک سری توصیههای غذایی، تغذیه ای مناسب برای تابستان به شما ارائه میکنیم.
برای محافظت از پوست از آسیبهای اشعه ماورای بنفش و پیشگیری از پیری پوست، قبل از هر چیز باید روی آنتی اکسیدانها حساب کرد. این مولکولها که کارشان از بین بردن رادیکالهای آزاد است، در خانوادههای بزرگی تقسیم شده اند که میتوانیم آنها را در گروههای مختلف غذایی بیابیم.
تغذیۀ محاظ من در برابر نور خورشید
آنتی اکسیدانها: آنتی اکسیدانهای مهمی که توسط غذا وارد بدن ما میشوند عبارتند از: ویتامین C، E و A، کارُتنویید، روی و سلنیوم. این ویتامین را در چه منابعی میتوانیم بیابیم؟
ویتامین C:
مرکبات، کیوی، توت فرنگی، شاهی، گوجه فرنگی، فلفل شیرین و...
کارُتنویید (میوه ها و سبزیجات رنگی): گوجه فرنگی، هویج، کدوتنبل، سیب زمینی شیرین، انبه، زردآلو، خربزه، هلوی زرد، هندوانه، اسفناج، شاهی، گل کلم و...
ویتامین A:
جگر، زردۀ تخم مرغ، ماهی چرب، کره، پنیر ...
ویتامین E:
روغنهای گیاهی (آفتابگردان، ذرت)، بادام، فندق، سبزیجات تازه...
روی:
جوانۀ گندم، صدف های دریایی، جگر گوساله، نان کامل ....
سلنیوم:
محصولات دریایی، ماهی، قارچ، سیر، پیاز، غلات کامل.
خوراکیهای دیگری که باید در منوی غذایی ام قرار بگیرند
ماهی های چرب
روغن کلزا
آجیلها
این مواد که سرشار از امگا ۳ هستند، در تکمیل کردن دیوارۀ سلولهایی که مورد تهاجم رادیکالهای آزاد قرار گرفته اند، سهیم اند. حتماً میدانید که تولید رادیکالهای آزاد توسط اشعۀ ماوراء بنفش افزایش مییابد.
خوراکیهای دیگری که سرشار از امگا۳ هستند:
آوَکادو
جوانۀ گندم
سبزیجات برگی (اسفناج، شاهی، کلم)
سویا و مشتقاتش
سویا و مشتقاتش که سرشار از ایزوفلاون هستند، تولید کَلاژن را تشدید کرده و انعطاف پذیری پوست را بهبود میبخشند.
غذاهایی که پوست را حساس می کنند :
بعضی خوراکیها حساسیت پوست در مقابل نور آفتاب را بالا میبرند، بنابراین اگر در معرض نور خورشید قرار گرفتیم، باید از آنها اجتناب کنیم:
مواد غذایی حاوی پسورالن:
خصوصاً کرفس و البته رازیانه، جعفری، جعفری فرنگی، نارنگی، گلابی...
نوشیدنیهای حاوی گنه گنه:
نوشیدنیهای تقویتی با طعم تلخ
کنسروها و نوشیدنیها حاوی متاسولفید سدیم (افزودنی خوراکی) و سیکلمت (شیرین کنندۀ خوراکی).
تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ
مترجم : زهرا علی دوست
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست