چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

بررسی آلودگیهای میکروبی گوشت قرمز و پرتودهی آن جهت کاهش بار میکروبی و از بین بردن عوامل بیماری زا در دماهای ۱۸ و ۴ درجه سانتی گراد


بررسی آلودگیهای میکروبی گوشت قرمز و پرتودهی آن جهت کاهش بار میکروبی و از بین بردن عوامل بیماری زا در دماهای ۱۸ و ۴ درجه سانتی گراد

گوشت قرمز معمولا آلوده به میکروبهای زمینه ای فراوان از منابع مختلف است

گوشت قرمز معمولا آلوده به میکروبهای زمینه‌ای فراوان از منابع مختلف است. برای پیشگیری از شیوع بیماریهای حاصل از بیماری‌زاهای آلاینده گوشت و جلوگیری از فساد میکروبی این ماده غذایی که خسارت‌های جبران ناپذیری به بهداشت و اقتصاد جامعه وارد می‌کند، کاستن بار میکروبی تا زیر حد مجاز استاندارد به منظور افزایش مدت نگهداری و از بین بردن بیماری‌زاهای میکروبی دارای اهمیت بسیار است. در این کار پژوهشی از روش پرتودهی گاما برای کاستن بار میکروبی استفاده شده است، که طی آزمایشهای متعدد و رسم منحنیهای “دز - پایندگی” در مورد انواع آلودگیهای متفاوت، دز مطلوب برای کاستن آنها به ویژه از بین بردن آلودگی سالمونلا حدود ۳ کیلوگری بدست آمد. با این دز می‌توان گوشت پرتودهی شده را به مدت ۲ هفته بدون بروز هیچ‌گونه تغییرات ناشی از فساد یا رنگ و بو در دمای ۴°C نگهداری کرد. همچنین به منظور تجزیه و تحلیل بیوشیمیایی و تعیین میزان اسیدهای آمینه ضروری، نمونه‌های پرتودهی شده و شاهد مقایسه شدند؛ در این مورد تفاوت بارزی بین نمونه‌ها دیده نشد.

عنوان فایل
بررسی آلودگیهای میکروبی گوشت قرمز و پرتودهی آن جهت کاهش بار میکروبی و از بین بردن عوامل بیماری ‌زا در دماهای ۱۸- و ۴ درجه سانتی ‌گراد application/pdf
alodegi microbi gosht.pdf
986 KB
دانلود

فرحناز معتمدی سده

فرامرز مجد

هادی فتح الهی

کورش اربابی

ملوک محمدبیگی ابهری