دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا

سينما و ادبيات شماره 52 منتشر شد



      سينما و ادبيات شماره 52 منتشر شد
روابط عمومی

شماره 52 مجله سينما و ادبيات منتشر شد. الكساندر ساكوروف كارگردان مطرح امروز روسيه كارگردان نيم‌ويژه‌نامه اين شماره مجله است كه همراه با گفت‌وگويي اختصاصي كه در جشنواره فجر بين‌الملل با اين كارگردان انجام شده پرونده سينماي جهان اين شماره را كامل مي‌كند.

بحث مهم سينماي مستقل و تعاريف و مولفه‌هاي آن موضوع محوري اين شماره بخش سينماي ايران است. هوشنگ گلمكاني، محسن اميريوسفي، سامان سالور و جواد طوسي در ميزگرد و عباس بهارلو، تهماسب صلح‌جو، محمد شيرواني، اميرحسين علم‌الهدي،... در يادداشت‌هاي خود به دقت سينماي مستقل را بررسي كرده‌اند. با مطالعه اين پرونده مخاطبان مي‌توانند به شناخت دقيقي از سينماي مستقل برسند.

بخش ادبي موضوع خود را كاركرد اجتماعي ادبيات انتخاب كرده است. پيوند ادبيات داستاني به چه شكل اتفاق مي‌افتد؟ رويدادها و وقايع اجتماعي چگونه در رمان بازتاب پيدا مي‌كند؟ به اين پرسش‌ها در ميزگرد فرخنده حاجي‌زاده، عنايت سميعي و ناصر فكوهي و مقالات دكتر احمد اخوت، احمد آرام، ابوتراب خسروي، كورش اسدي، شاپور بهيان، حسين پاينده، محمد حسيني، محمد كشاورز،... پاسخ داده شده است.

در اين شماره پرونده‌اي تدارك ديده‌ شده در مورد ادبيات امروز فرانسه كه رمان، نمايشنامه، شعر، اتوفيكسيون و بيوگرافي داستاني را واكاوي كرده است؛ «ادبياتي كه از نظر فروش و اقبال عمومي چندان چشمگير نيست، اما جنمي دارد كوبنده و آشوبنده، خصلت هر اثر نوگرا و رو به آينده‌اي...».

«ماهو» اثر منيرالدين بيروتي با حضور مهسا محبعلي، اميرحسين خورشيدفر، خليل درمنكي در بخش كتاب مجله مورد بررسي قرار گرفته است.

اما هديه اين شماره مجله سينما و ادبيات به مخاطبان، داستاني است از ويليام فاكنر با ترجمه منوچهر بديعي به نام «مارمولك‌ها در دولت‌سراي جمشيد» كه فاكنر اين داستان را متاثر از ترجمه ادوارد فيتز‌جرالد از يكي از رباعيات خيام نگاشته است؛ «داستاني كه شايد يكي از فاكنري‌ترين داستان‌هاي فاكنر» باشد.

سینما و ادبیات با انسان شناسی و فرهنگ همکاری رسمی دارد.

 

سینما و ادبیات در انسان شناسی و فرهنگ 
http://www.anthropology.ir/scientific-branch/50