جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
کیبه غذای ملی لبنان
کیبه نوعی کوفته لبنانی، و غذای ملی این کشور است. کسی نیست که به لبنان سفر کند و از این غذای لذیذ نچشیده باشد . کیبه به اشکال و طرق مختلف تهیه و سرو میشود که در اینجا ، نوع ساده آن را شرح میدهیم. گوشت کیبه، باید خوب نرم شود. در قدیم گوشت این غذا را میکوبیدند. اما امروزه در قصابیها گوشت کوبیده و مخصوص کیبه پیدا میشود، ولی درمنزل هم میتوان این گوشت را تهیه نمود .
مواد لازم
۵۰۰ گرم ( دو بار چرخ شود):
گوشت گوسفند بی چربی
۲ لیوان:
بلغور گندم پخته و آبکش شده
یک عدد :
پیاز متوسط
به میزان لازم:
فلفل و نمک
یک قاشق مرباخوری:
ادویه مخلوط لبنان
مقداری:
آب یخ یا یخ خرد شده
طرز تهیه
ابتدا پیاز را رنده کنید، فلفل را نیز ریز خرد کرده و با گوشت مخلوط کنید ؛ سپس بلغور، نمک، فلفل و ادویه را بیفزایید و با کمیآب یخ یا یخ خرد شده به طور کامل ورز دهید. اضافه کردن یخ باعث میشود، گوشت نرم شود و خنک باقی بماند، هم چنین زیاد چربی پس ندهد.از آن جا که برای درست کردن این غذا باید گوشت را زیاد ورز دهیم ، میتوانیم گوشت را ۲ بار دیگر از چرخ رد کرده ، یا از خرد کنهای برقی استفاده کنیم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد کوفته را چند ساعت در یخچال بگذاریم تا سرد شود. بعد، از یخچال درآورده و دوباره چند دقیقه ورز میدهیم
آن گاه دستمان را مرطوب میکنیم و از مایه به اندازه نارنگی کوچک برمیداریم و کف دستمان پهن میکنیم . از مایه وسط کیبه یک قاشق غذاخوری میگذاریم ، اطراف را به هم میرسانیم؛ سپس به شکل دوک به آن فرم میدهیم و در روغن سرخ میکنیم. هم چنین میتوانیم یک ظرف فر را چرب کرده و نیمیاز مواد را بریزیم و با دست پهن کنیم. آن گاه از مایه وسط کیبه بر روی آن پخش کرده و بقیه مواد کیبه را میریزیم و پهن میکنیم . بعد با چاقو به شکل لوزی برش میدهیم و کمی روغن روی آن میریزیم( تا روغن درون آن نفوذ کند).
سپس در فر پنجره وسط با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد میگذاریم تا بپزد و روی آن طلایی شود( میتوانیم ابتدا فویل بکشیم و در آخر برداریم.)
ادویه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچین و جوز هندی را به صورت پودر در آورده و به طور کامل با هم مخلوط میکنیم.
مواد لازم برای تهیه مایه وسط کیبه: (به روش سنتی)
۳ قاشق غذاخوری: روغن
یک دوم فنجان: خلال بادام
۲ عدد ( ریز خرد شود) : پیاز متوسط
۵۰۰ گرم : گوشت چرخ شده
به اندازه کافی : نمک و فلفل
یک دوم قاشق مرباخوری : ادویه مخلوط لبنان
یک چهارم قاشق مرباخوری: دارچین
روغن را در ماهی تابه گرم میکنیم و بادام را در آن طلایی کرده و کنار میگذاریم.سپس پیازوادویهها را ریخته ، گوشت را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام را اضافه و مخلوط میکنیم.
مواد لازم برای تهیه مایه وسط کیبه نوع دوم
یک دوم فنجان یا حدود ۸۰ گرم :
بادام
۴۰۰ گرم:
گوجه فرنگی ( ریز خرد شده)
یک قاشق مرباخوری :
دارچین
یک فنجان:
جعفری خرد شده
بادام را در روغن تفت داده و با بقیه مواد مخلوط میکنیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست