سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
لزوم توانمندسازی کادر خدمات درمانی
آیا تا به حال به مطب دندانپزشکی رفتهاید؟ اگر جواب شما مثبت است، سوال ما این است که اگر در مطب دندانپزشک نیازمند یکی از خدمات اورژانس پزشکی شوید، آیا امکانات و تجهیزات لازم از قبل در مطب فراهم است؟ و آیا میتوانید به توانمندی دندانپزشک در این مورد اعتماد کنید که شما یا همراهتان را از مرگ نجات بخشد؟ به عنوان مثال، بیمارانی که دچار آنژین قلبی هستند یا سابقه آنفارکتوس دارند، ممکن است در مطب دندانپزشک (اعم از زیر دست دندانپزشک یا در اتاق انتظار و پیش از انجام عملیات دندانپزشکی) دچار ناراحتیهایی شوند که اگر به سرعت به آنها رسیدگی نشود، میتواند حیات فرد را به مخاطره اندازد. آیا دندانپزشک به هنگام بروز این وضعیتها، توانایی علمی و عملی کمک به این بیماران را دارد و آیا تجهیزات موجود در مطب دندانپزشکی برای رسیدگی به این موضوعات کفایت میکند؟ بروز موارد اورژانس در مطب دندانپزشکان، گرچه جزو رویدادهای شایع نیست ولی در صورت رویدادن، جزو ناگوارترین حوادثی است که ممکن است در مطب دندانپزشکان روی دهد و بیمار و دندانپزشک را در موقعیتی بسیار مخاطرهانگیز قرار دهد. از شایعترین این موارد میتوان به افزایش فشارخون، طوفان تیروییدی، حملات صرع، شوک، کاهش فشارخون و اختلالات قلبی و عروقی اشاره کرد. بر این اساس، تجهیزات و مهارت دندانپزشک در مواقع اورژانسهای پزشکی، مهمترین عامل در درمان فوریتهای پزشکی است که حصول اطمینان از کافی بودن داروها و تجهیزات اضطراری موجود در مطب و همچنین آموزشهای مربوط به آن، یکی از موارد آمادگی برای برخورد با فوریتهای اینچنینی است.
هرچند آمار دقیقی از تلفات اینگونه حوادث در کشور گزارش نشده است، ولی به دلیل اهمیت موضوع، دندانپزشکان باید همیشه اطلاعات علمی کافی و آمادگی اولیه داشته باشند و از قبل پیشبینیهای لازم را کرده باشند و داروها و تجهیزات پزشکی و اورژانسی و احیا را در مطب خود فراهم کنند. بههمین دلیل است که براساس ضوابط تاسیس درمانگاه عمومی دندانپزشکی و همچنین دستورالعمل ضوابط بهداشتی و تسهیلات لازم در مطب دندانپزشکی، از کپسول اکسیژن، ست احیا و داروهای دندانپزشکی اورژانس دارای تاریخ مصرف به عنوان حداقل تجهیزات لازم، نام برده شده است.
آنچه در این میان جای تعجب دارد آن است که با وجود آنکه قانون وجود لوازم مورد نیاز برای شرایط اورژانس را در مطبهای دندانپزشکی، ضروری در نظر گرفته است، اما براساس بسیاری از پژوهشها و گزارشها، این موارد رعایت نمیشود. بر اساس پژوهشی که به منظور بررسی وضعیت داروها و تجهیزات اورژانس در مطب دندانپزشکان عمومی و متخصص کرج در سال ۸۹ توسط گروه جراحی دهان، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد، مشخص شد متاسفانه شرایط و امکانات اورژانس شامل تجهیزات، داروها و آموزش در این زمینه کافی نیست. در تحقیقی که سال ۱۳۸۴ توسط دکتر «محمودی» روی دندانپزشکان عمومی شهر تهران انجام شد، درمجموع میزان بهرهمندی از تجهیزات و داروهای اورژانس در میان دندانپزشکان عمومی شهر تهران نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکا بسیار پایین بود. از سوی دیگر نکتهای که نباید از آن غفلت کنیم آن است که در صورت توانمندسازی دندانپزشکان، این ۲۲ هزار پزشک این امکان را دارند که در مواقع ضروری و اضطرار همچون حوادث محیطی و شغلی، زلزله، سوانح رانندگی، سقوط از بلندی، سوختگی، برقگرفتگی، آوار، مسمومیتهای دارویی و شیمیایی، خودکشی، گزیدگی و غرقشدگی، خدمات اورژانس قلبی، تنفسی، گوارش و سایر فوریتهای پزشکی ارایه دهند و زندگی را دوباره به فرد بازگردانند.
فاطمه احمدیان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست