چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

برگی از تاریخ (۱۵بهمن)


● ورود نمایندگان طایفه نخع به مدینه و پذیرش دین اسلام(۱۱ق)
از هنگامی که پیامبر اسلام(ص) دین اسلام را در مکه معظمه آشکار ساخت و تا سالی که در مدینه منوره رحلت نمود به مدت بیست سال …

ورود نمایندگان طایفه نخع به مدینه و پذیرش دین اسلام(۱۱ق)

از هنگامی که پیامبر اسلام(ص) دین اسلام را در مکه معظمه آشکار ساخت و تا سالی که در مدینه منوره رحلت نمود به مدت بیست سال مردم را به دین جدید فرا خواند و آنان را از شرک ، کفر و بت پرستی بازداشت. در این مدت بسیاری از اهالی شبه جزیره عربستان با میل و رغبت باطنی خویش دین اسلام را پذیرا شده و خود را از گمراهی رهایی بخشیدند. بنا به روایت تاریخ نگاران، آخرین هیئت و گروهی که بر پیامبر (ص) وارد شده و اسلام اختیار نمودند طایفه نخع بود. از این طایفه حدود دویست تن در نیمه محرم سال ۱۱ ق وارد مدینه شده و به محضر رسول خدا(ص) رسیده و با آن حضرت بیعت و اظهار اعتقاد و ایمان به دین مبین اسلام نمودند. این هیئت آخرین گروهی بودند که بر رسول خدا (ص) وارد شدند و این واقعه پس از بازگشت آن حضرت از حجه الوداع بود و چهل و سه روز بعد آن، حضرت دارفانی را وداع گفت و روح بلندش به ملکوت اعلی پیوست. لازم به یادآوری است که مالک بن حارث اشتر نخعی فرمانده سلحشور و یار فداکار امیرمومنان(ع) از همین طایفه است و از مردان این طایفه فداکاران فراوانی برای حضرت علی(ع) و اهل بیت عصمت (ع) تربیت نمود.

درگذشت محدث رازی محدث شهیر قرن دوم(۱۸۸ق)

رحلت ابن سکن محدث و دانشمند مسلمان (۲۵۳ق)

ابن سکن دانشمند و محدث مشهور قرن چهارم هجری قمری در سال ۲۹۴ ق در بغداد به دنیا آمد و برای کسب علم و دانش به سرزمینهای بسیاری سفر کرد. او در شهرهای مختلف ماوراءالنهر، خراسان، عراق، شام و مصر، استماع حدیث کرد و سرانجام در مصر اقامت گزید. از میان آثار این دانشمند مسلمان کتاب الحروف فی الصحابه در شرح حال یاران پیامبراکرم(ص) قابل اشاره است.

ولادت عالم بزرگ شیعه سید بن طاووس (۵۸۹ق)

علی بن موسی بن جعفر معروف به سید بن طاووس نوه دختری شیخ طوسی از اعاظم شیعه امامیه و عالمی فقیه و جلیل القدر ، ادیب، شاعر، خطیب ، عابد، زاهد و جامع کمالات عالیه اخلاقی می باشد. وی در نزد اساتید بزرگ زمان خود تحصیل کرد و به مدارج بالای علمی دست یافت. وی شاگردان فراوان و تالیفات متعددی دارد. علامه حلی و پدرش و نیز دو فرزند وی از جمله شاگردان بارز او و اللهوف ، المزار، فرج المهموم و ... از کتب آن عالم فرزانه می باشند.

وفات درویش عبدالمجید خطاط شهیر قرن دوازدهم(۱۱۸۵ق)

درویش عبدالمجید از مشاهیر خطاطان و خوشنویسان ایرانی است که در خط شکسته بی نظیر و کسی به پایه او نرسیده است وی در اصل اهل طالقان بود. مدتی در اصفهان اقامت گزید و با لباس درویشانه روزگار می گذراند. عبدالمجید طالقانی ابتدا به خط نستعلیق و سپس به خط شکسته پرداخت. از آثار ارزنده این خوشنویس ایرانی به جز نسخه ای از کلیات سعدی و چند اثر خطی پراکنده چیزی به جای نمانده است. او دارای ذوق سرشار شاعری بود و دیوان خوش از اوست. وفات استاد عبدالمجید طالقانی در اصفهان روی داده و در تخت فولاد اصفهان مدفون گردید.