دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
دندانپزشکان اعتقاد دارند با رعایت نکاتی شما می توانید عمر ایمپلنت های دندانی را تا ۲۵ سال افزایش دهید...
در این مطلب مهم ترین نکات نگهداری از ایمپلنت های دندانی را برای شما آورده ایم.
۳ هفته اول با ایمپلنت دندانی نجوید
امروزه جراحی کارگذاشتن ایمپلنت در فک بسیار سریع و آسان انجام میشود. اگر این جراحیها به صورت یک مرحلهای انجام شده باشند و برای شما اباتمنت (ابزار شکلدهنده لثه) بستهشده باشد، حداقل در ۳ هفته اول پس از عمل باید از جویدن غذا روی محل ایمپلنت شده خودداری کنید.
مراقب عفونت باشید
بزرگترین عامل شکستهای اولیه در مرحله یکپارچه شدن ایمپلنت با استخوان به دلیل عفونت یا عدم ثبات کافی ایمپلنت در جایگاه خود است. در حالی که مورد دوم به تکنیک عمل و جراح مربوط میشود اما عفونی شدن ایمپلنت بسیار به مراقبتهای پس از آن بستگی خواهد داشت. شستشوی مداوم با دهانشویههای دارویی و استفاده از سوابهای پنبهای آغشته به کلرهگزیدین یا مسواکهای خیلی نرم برای برداشتن ذرات و بقایای غذا از محل جراحی و همچنین استفاده از آنتیبیوتیکهای تجویزشده بهوسیله جراح تا آخرین دوز و در فواصل زمانی تعیین شده کارساز است.
ایمپلنت را مسواک بزنید
پس از برداشتهشدن بخیهها باید ناحیه ایمپلنتشده در داخل دهان کاملا مسواکزده شود. زدن مسواک به صورت ۳ بار در روز و همچنین استفاده از دهانشویهها یا حتی آب معمولی یا سرم فیزیولوژی پس از هر وعده غذا به حذف ذرات غذایی و بافتهای نکروزه که باعث تجمع و لانهگزینی میکروبها میشوند بسیار کمک خواهد کرد.
بهداشت دهان را رعایت کنید
در قسمتهایی از دهان که به دلیل وجود پروتزهای ثابت یا متحرک یا بیرونزدگی پرکردگیهای دندانی، احتمال گیر غذایی یا تحریک لثه و ایجاد آماس وجود دارد، لازم است پس از هر وعدهغذایی و به کمک نخدندان و مسواکهای مخصوص سطوح بیندندانی و زیر پونتیکها را تمیز کرد. در نواحی غیرقابل دسترسی مانند سطوح پشتی دندانهای عقل و آسیاهای بزرگ که امکان مانور از مسواکهای معمولی سلب میشود، میتوان از مسواکهای بچگانه که در اندازههای کوچکتری هستند، استفاده کرد.
هر ۶ ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید
مراجعه مداوم ۶ ماهه به دندانپزشک برای اندازهگیری عمیق شیار لثهای و همچنین بررسی احتمال وجود آماس، گیر غذایی و تحلیل استخوان در اطراف ایمپلنت، بسیار ضروری است. اگر جراحی و قرار دادن پروتز بهوسیله یک نفر انجام شده باشد، باید به وی مراجعه کرد اما اگر جراح پس از قرار دادن ایمپلنت در فک برای انجام مرحله بارگذاری شما را به متخصص پروتز یا دندانپزشک دیگری ارجاع کرده است، مراجعههای سالیانه شما برای چکاپ ایمپلنت باید به دندانپزشکی باشد که مرحله پروتز شما را انجام داده است. بالطبع اگر وی در جریان معاینههای سالیانه تشخیص دهد که نیاز است شما بهوسیله جراح نیز مورد معاینه قرار گیرید در آن صورت خود وی شما را نزد جراح اولیه هدایت خواهد کرد.
برای تمیز کردن ایمپلنت از اشیای نوک تیز استفاده نکنید
هرگز برای تمیز کردن غذا از اطراف ایمپلنتهای خود از خلال دندان یا وسایل فلزی نوکتیز استفاده نکنید زیرا این قبیل اشیاء میتوانند به سد شکننده بافت نرم اطراف ایمپلنت صدمه وارد کنند و باعث شروع آماس در محل شوند.
عمر مفید ۲۵ سال را برای ایمپلنت ها انتظار داشته باشید
امروزه با به کارگیری تکنولوژیهای جدید در طراحی کلی و ساخت سطوح خارجی ایمپلنتها، عمر عملکرد آنها در فک بسیار افزایش یافته و معمولا ایمپلنتها برای زمانی بیشتر از ۲۵ سال کارکردن در استخوان فک آماده شدهاند. بهرهوری بهینه از این ایمپلنتها عموما به مراقبت از آنها، حفظ بهداشت دهان، مراجعه سالیانه به دندانپزشک پروتزیست و رعایت توصیههای بهداشتی وی بستگی خواهد داشت.
دکتر سیدمهدی جعفری
متخصص جراحی دهان و فک وصورت و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست