دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
غذای آهنین
چند هفتهای است که هروقت از کنار سبزیفروشی میگذرم، برگهای اسفناج به چشمم میخورند؛ برگهایی که تازگیشان وسوسهام میکند تا مقداری از آن را بخرم و برای بورانی یا آلواسفناج استفاده کنم...
اما کوکویاسفناج را هم نباید از قلم انداخت؛ غذایی مغذی که میتوان با این برگهای تازه تهیه کرد. این غذا، هم دستور تهیه سادهای دارد و هم مغذی است و البته بهراحتی میتوان آن را برای شام تهیه و در کنار خانواده میل کرد.
● مقدار کالری
مواد غذایی کوکویاسفناج در مجموع ۹۳۰کیلوکالری انرژی دارد. در صورت تقسیم این کوکو به ۱۰ برش، هر برش آن دارای ۹۳ کیلوکالری انرژی خواهد بود. البته در صورتی که این غذا با برشهای نان میل شود، ۸۰ کیلوکالری انرژی به ازای هر برش نان اضافه خواهد شد.
● همراه این غذا
بهتر است کوکویاسفناج را با نان سبوسدار میل کنید. اگر تمایل دارید همراه این غذا چیزی میل کنید، بهتر است این همراه غذا ماست مخلوط شده با سبزی های برگی تازه، کرفس و جوانه گندم باشد. به این ترتیب وعده غذایی مغذیای دریافت کردهاید که شامل ۴گروه غذایی گوشت (به خاطر داشتن تخممرغ)، سبزیها، لبنیات و غلات میشود. به علاوه، نوشیدنیای که همراه این غذا پیشنهاد میشود، آب معمولی است.
● طـرز تـهـیـه
ابتدا برگهای درسته اسفناج را بخارپز و سپس خرد کنید. گردوها را که از قبل کوبیدهاید و عصاره مرغ را نیز بهصورت پودر شده اضافه کنید. آرد و تخممرغ را نیز به این مخلوط بیفزایید. فقط یادتان باشد که زرده تخممرغ از سفیده آن جدا باشد و ابتدا زرده را اضافه کنید. سفیده را جداگانه با همزن برقی بزنید تا به صورت کف سفید رنگ و سفتی درآید. در تابهای روغن بریزید و بگذارید تا داغ شود. مایه کوکو را در آن بریزید و در تابه را بگذارید تا روی حرارت ملایم بهتدریج پخته شود. بعد از سرخ شدن یک طرف، کوکو را برگردانید و بگذارید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. به این ترتیب غذای شما آماده خوردن خواهد بود.
● مـواد لازم (برای ۴ نفر)
اسفناج پخته/۳۰۰گرم/۱۰۰کیلوکالری
تخممرغ/۴عدد/۴۰۰کیلوکالری
آرد گندم/۱قاشقغذاخوری/۲۵کیلوکالری
عصاره مرغ/۱عدد/۰کیلوکالری
گردو/۱۰عدد/۲۲۵کیلوکالری
روغن کانولا/۲قاشقغذاخوری/۱۸۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۸ راز کوکویاسفناج
کوکوها از غذاهای سریعی هستند که میتوان آنها را برای وعده شام تهیه کرد. انواع سبزیها را میتوان بهصورت کوکو درآورد؛ از سیبزمینی و لوبیاسبز گرفته تا اسفناج. برای پخت این غذا (کوکویاسفناج) و هر چه خوشمزهتر تهیه کردن آن، لازم است نکتههایی را رعایت کنید:
۱. هرگز برگهای اسفناج را در قابلمه پر از آب نپزید زیرا رنگ برگها تیره میشود و شکل ظاهری کوکو نامناسب خواهدشد. پیشنهاد ما برای پخت برگهای اسفناج، بخارپز کردن آنهاست.
۲. برای بخارپز کردن اسفناجها، بهتر است قابلمهای را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا آب جوش آید. سپس آبکشی فلزی را روی قابلمه قرار دهید و برگها را ۸ تا ۹ دقیقه در معرض بخار آب قرار دهید تا بدون آنکه رنگ خود را از دست بدهند، بخارپز شوند.
۳. برگهای درسته را بخارپز کنید تا ارزش تغذیهای اسفناج بیشتر حفظ شود. بعد از بخارپز کردن هم، برگها را خرد کنید یعنی برگهای خرد شده را بخارپز نکنید.
۴. برای آنکه کوکو به اصطلاح پوک شود، بهتر است سفیده تخممرغ را از زرده جدا و بعد از زدن سفیده تخممرغ، آن را آرام به سایر محتویات اضافه کنید.
۵. میتوانید مایه کوکو را در تابهای تفلونی بریزید و سرخ کنید یا آنکه آن را در تابهای بدون دسته در فر بگذارید تا روغن کمتری مصرف شود.
۶. برای طعمدارکردن کوکو، فقط از انواع عصارهها استفاده کنید. میتوانید به مایه کوکو عصاره مرغ، گوشت یا سبزی هم اضافه کنید. به این ترتیب دیگر نیازی به افزودن نمک و سایر ادویهها مانند فلفل نخواهد بود.
۷. اگر میخواهید این غذا را با نان میل کنید، بهتر است نان سنگک را انتخاب کنید زیرا هم سبوسدار است و هم میتوانید با آن بهراحتی لقمه بگیرید.
۸. از نظر طعم، بهترین همراه غذایی که با این کوکو پیشنهاد میشود، ماست موسیر است که اگر چکیده هم باشد، مزه منحصر بفردی ایجاد خواهد کرد.
● اگر فشارخون دارید
بهتر است از انواع عصاره استفاده نکنید و مقدار بسیار کمی نمک به این غذا بزنید. میتوانید برای طعمدار کردن کوکوی اسفناج به آن کمی هم سیر خام بیفزایید و آن را با چند برش نان جوی سبوسدار میل کنید، به این ترتیب وعده غذاییتان به تنظیم فشار خونتان کمک میکند.
● اگر یبوست دارید
بهتر است کوکویاسفناج را با نان سبوسدار و یک بشقاب سبزی خوردن میل کنید. به این ترتیب میزان فیبر دریافتیتان افزایش پیدا خواهد کرد. در ضمن، میتوانید این غذا را در فر بپزید و برای چرب کردن کف ظرف نیز از روغنزیتون استفاده کنید. این روغن به بهبود عملکرد دستگاه گوارشتان هم کمک میکند.
● اگر چاق هستید
بهتر است کوکو را در فر بپزید تا روغن کمتری به خود بگیرد و میزان کالری حاصل از خوردن آن به حداقل ممکن برسد. در ضمن، بهتر است همراه غذایتان سالاد سبزی میل کنید تا علاوه بر احساس سیری، انرژی کمی نیز به بدنتان برسد.
ساقی اخوان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران صادق زیباکلام آمریکا مجلس شورای اسلامی مجلس دولت انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور
حج تمتع قتل فضای مجازی تهران سیل هواشناسی شهرداری تهران زلزله سلامت سازمان هواشناسی وزارت بهداشت پلیس
دلار قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا سایپا کارت سوخت گاز بازار خودرو حقوق بازنشستگان نمایشگاه نفت ایران خودرو بانک مرکزی
نمایشگاه کتاب کتاب نمایشگاه کتاب تهران سینمای ایران رضا عطاران تلویزیون دفاع مقدس سینما نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سریال
دانش بنیان آیفون فناوری کره زمین
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه جنگ غزه روسیه حماس افغانستان نوار غزه سازمان ملل اوکراین رفح
فوتبال استقلال مهدی طارمی پرسپولیس رئال مادرید لیگ برتر هوادار باشگاه پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران بازی سپاهان
هوش مصنوعی شفق قطبی نوآوری ایلان ماسک ناسا طوفان خورشیدی تبلیغات اپل گوگل
رژیم غذایی تجهیزات پزشکی کاهش وزن خواب دیابت فشار خون بارداری درمان ناباروری زایمان