جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
مجله ویستا

به این دسته از حبوبات بیشتر توجه کنید


به این دسته از حبوبات بیشتر توجه کنید

تعبیر حبوبات به خانواده وسیعی از گیاهان موسوم به پروانه آسایان اشاره دارد که بذرهای آنها درون غلاف هایی رشد و نمو پیدا می کند و معمولا برای سهولت نگهداری آنها را می خشکانند. …

تعبیر حبوبات به خانواده وسیعی از گیاهان موسوم به پروانه آسایان اشاره دارد که بذرهای آنها درون غلاف هایی رشد و نمو پیدا می کند و معمولا برای سهولت نگهداری آنها را می خشکانند. حبوبات شامل لوبیا، نخود و عدس می شود. از آنجایی که حبوبات غنی از پروتئین هستند، این دسته از گیاهان جایگزین بسیار مناسبی برای منابع حیوانی پروتئین تلقی می شوند.

انتخاب حبوبات

در سوپر مارکت ها این گروه از حبوبات را جست وجو کنید:

- لوبیا سفید یا ارشی

- لوبیای لیما

- لوبیا سیاه و لوبیا خال دار

- لوبیا چشم بلبلی

- نخود و لپه

- عدس قهوه ای (دال عدس)

- نخودچی

حبوباتی را خریداری کنید که به تازگی خشکانده شده اند. حبوباتی را خریداری کنید که سایز متحد الشکل و در نتیجه پخت یکنواختی دارند.

نگهداری حبوبات

حبوبات را پس از خرید در دمای اتاق نگهداری کنید و آنها را در بطری های دهان گشاد با در کاملا بسته ودور از گرما، نور و رطوبت قرار دهید. در این شرایط به راحتی تا یک سال قابل نگهداری هستند.

حبوبات را قبل از پختن به دقت پاک کنید. کیسه محتوی حبوبات ممکن است حاوی چند سنگ، سنگ ریزه یا فیبر باشد که بهتر است قبل از پختن آنها را درآورید.

لوبیا و سایر حبوبات درشت و خشک مثل نخودچی و لوبیا چشم بلبلی را بهتر است قبل از پختن به مدت یک شب تا صبح یا حدود ۶ تا ۸ ساعت در آب خیساند. این کار باعث نرم تر شدن و پخت یکنواخت تر آنها می شود. نخود، لپه و عدس، قبل از طبخ نیازی به خیس خوردن ندارند. می توانید از حبوبات پخته یا خوراک های تهیه شده از آنها استفاده کنید.

منبع: کتاب جامع سلامت خانواده - انتشارات تیمورزاده