یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

از پیری نهراسید


از پیری نهراسید

اگر تصور می کنید از دست دادن حافظه و سنگین شدن گوش ها نشانه پیری است، سخت در اشتباهید. به گزارش «CNN» بسیاری از افراد با این که سن بالایی ندارند، روند پیری را طی می کنند. در واقع محققان …

اگر تصور می کنید از دست دادن حافظه و سنگین شدن گوش ها نشانه پیری است، سخت در اشتباهید. به گزارش «CNN» بسیاری از افراد با این که سن بالایی ندارند، روند پیری را طی می کنند. در واقع محققان معتقدند، بیماری های مربوط به سن مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان، حمله قلبی، پوکی استخوان و آلزایمر است که ما را ناتوان می کند نه روند پیری طبیعی بدن. افراد بسیاری تا ۱۰۰ سالگی عمر می کنند و تا ۹۰ سالگی می توانند به طور مستقل زندگی کنند و ۱۵ درصد از آنان حتی پس از رسیدن به ۱۰۰ سالگی با بیماری های مربوط به سن روبه رو نیستند. پس ما هم می توانیم طوری زندگی کنیم که روند طبیعی عمرمان را داشته باشیم و زودتر از سن سالمندی خود ناتوان نشویم. در این مطلب به باورهایی نادرست درباره پیری خواهیم پرداخت که خواندن آن ها مفید است.

۱) کاهش کمی وزن به افزایش طول عمر شما کمک می کند؛ با رسیدن به سن ۷۵، داشتن کمی اضافه وزن خیلی خطرناک نیست. یک بررسی ۵۰ ساله روی ۳ هزار فرد مسن نشان داده است که افراد مسن که از شاخص نمایه بدنی طبیعی بین ۱۹تا ۲۷ برخوردار بودند نسبت به بقیه عمر بیشتری کردند. بدن برای تامین انرژی کافی برای سیستم دفاعی و مقابله با عفونت آنفلوآنزا نیاز به کمی چربی اضافه دارد. اما افرادی که از چاقی مفرط رنج می برند و شاخص نمایه بدن آنان از ۳۰ به بالاست باید تحت نظر متخصص، وزن خود را پایین بیاورند.

۲) همیشه نیاز به سمعک پیدا خواهید کرد؛ درست است که با بالا رفتن سن از قدرت شنوایی شما کاسته می شود و به عنوان جزئی از روند طبیعی پیری، سلول های حسی گوش به تدریج از بین می روند اما در واقع تنها ۳۵ درصد ۸۰ ساله ها نیاز به سمعک دارند در حالی که برخی افراد در ۹۰ سالگی هم از شنوایی کامل برخوردارند.

۳) بدعنق می شوید و در خود فرومی روید؛ بررسی نشان داده که شخصیت ما پس از ۳۰ سالگی زیاد تغییر نمی کند. بنابراین اگر در ۴۰ سالگی سرحال و خونگرم اید، در ۸۰ سالگی نیز همان طور خواهید بود. تغییر شخصیت به علت روند پیری نیست بلکه با عوارض و بیماری هایی مانند سکته و اختلال حافظه ارتباط دارد.

۴) اختلالات پیری غیرقابل اجتناب است؛ شاید گاهی کلمه و یا اسمی را فراموش می کنید. همه ما با بالا رفتن سن و درگیری های ذهنی با کاهش قدرت حافظه مواجه می شویم، اما بیشتر ما با اختلال حافظه شدید در سن پیری روبه رو نمی شویم. تنها افراد کمی دچار بیماری آلزایمر و اختلالات حافظه ای می شوند. یعنی روند پیری به تنهایی باعث اختلال نمی شود بلکه بیماری همراه با پیری عامل به وجود آورنده اختلال حافظه است.

۵) در سن ۸۰ سالگی انرژی کافی را برای ورزش کردن ندارید؛ تحقیقات زیادی نشان داده، افرادی که دیر به ورزش کردن رومی آورند مثلا در ۷۰ سالگی، باز هم با عملکرد بهتر قلب روبه رو می شوند. همچنین افراد مسن که به ورزش هایی مانند دو و یا شنا می پردازند با کاهش حمله قلبی، روبه رو می شوند و کمتر دچار کمبود نفس و خستگی مفرط خواهند شد.