یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

تازه های دانش


تازه های دانش

گفتنی است که دستگاه جدید فتوتراپی جهت افزایش کارآیی در درمان بیماری زردی مشابه خارجی ندارد و قیمت تمام شده آن ۱۵ میلیون ریال است و با تولید انبوه آن علاوه بر تامین نیاز داخلی می توان به بازارهای جهانی هم عرضه کرد

دستگاه جدید فتوتراپی جهت افزایش کارآیی در درمان بیماری زردی کودکان هنگام تولد ساخته شد

در این دستگاه که توسط دکتر فرهاد صالح‏زاده پزشک متخصص بیماری‏های کودکان و عضو هیات علمی دانشگاههای کشور در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل طراحی و ساخته شده است، با تعبیه کردن آینه‏های مقعر در داخل دستگاه میزان شدت نوربین ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به دستگاه‏های معمولی افزایش یافته است. این افزایش باعث اثربخشی بیشتر فتوتراپی بدون افزایش عوارض افزوده شدن تعداد لامپها در فتوتراپی می‏شود. از دیگر مزایای این دستگاه می‏توان به افزایش ساعت نیمه عمر لامپهای استفاده شده در دستگاههای فتوتراپی از طریق افزایش شدت نور و کاهش مدت زمان بستری کودکان در بیمارستان‏ها اشاره کرد.

گفتنی است که این دستگاه مشابه خارجی ندارد و قیمت تمام شده آن ۱۵ میلیون ریال است و با تولید انبوه آن علاوه بر تامین نیاز داخلی می‏توان به بازارهای جهانی هم عرضه کرد.

قدیمی‏ترین و معتبرترین نشان علمی و فرهنگی دولت فرانسه به یک پروفسور ایرانی اعطا شد

این مدال به خاطر تلاش خستگی‏ناپذیر پروفسور حسین بیک باغبان در معرفی و توسعه فرهنگ ایرانی و زبان فارسی در طی ۳۷ سال گذشته در اروپا و به ویژه در فرانسه و همچنین به خاطر فعالیت‏های علمی و مطالعات وی در زمینه خاورشناسی از سوی وزارت علوم و تحقیقات فرانسه به صورت رسمی به وی اهدا شد.

استاد بیک باغبان، مدرک دکترای خود را در رشته ادبیات از دانشگاه اصفهان و دیپلم مدرسه مطالعات اروپایی را از دانشگاه استراسبورگ دریافت کرده و در رشته تاریخ نیز دارای دکتری است.

وی بیش از ۳۷ سال در رشته‏های تاریخ تمدن ایران و زبان و ادبیات فارسی سابقه تدریس دارد و تا امروز بیش از بیست کنگره بزرگ علمی بین‏المللی را در زمینه مطالعات خاورشناسی و ایران‏شناسی در فرانسه برگزار کرده و در بسیاری از کنگره‏های علمی و بین‏المللی جهان شرکت داشته است.

استاد بیک باغبان دارای درجه دکتری دتا (دولتی) در علوم انسانی با گرایش جامعه‏شناسی مذهبی و همچنین دارای دو درجه دکتری دیگر در مطالعات اروپایی و ادبیات تطبیقی مدرن از فرانسه می‏باشد.

تاکنون مقالات متعددی از وی در نشریات معتبر علمی به چاپ رسیده است. از برجسته‏ترین خدمات فرهنگی پروفسور بیک باغبان می‏توان به ایجاد مقطع لیسانس زبان و ادبیات فارسی و تاریخ تمدن ایران در کنار مقاطع فوق‏لیسانس و دکتری این رشته در دانشگاه »مارک بلوک« (استراسبورگ) در سال گذشته اشاره کرد.

شایان ذکر است در سایه تلاش و کوشش‏های وی دپارتمان زبان و ادب و تمدن فارسی در استراسبورگ تبدیل به یکی از قوی‏ترین مراکز پژوهشی و آموزشی ایران‏شناسی در فرانسه و حتی در اروپا شده است.

● ایران به فناوری ساخت واکسن هپاتیت دست یافت

دانشمندان ایرانی با دست یافتن به فناوری ساخت واکسن هپاتیت و تولید آن در سال آینده تعداد واکسن‏های تولیدی در کشور را به ۱۰ نوع افزایش دادند و گفتنی است ایران در زمینه تولید واکسن بیماریهای واگیردار به خودکفایی می‏رسد.

شایان ذکر است در زمینه تامین واکسن آنفولانزای مرغی، ۲۰۰ هزار دُز از این واکسن توسط بخش دولتی و خصوصی تهیه و به صورت رایگان و به تدریج در اختیار افراد در معرض خطر این بیماری قرار می‏گیرد.

مسعود رستم‏آبادی