یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
علوم انسانی و رایانه
در این نوشته کوتاه سعی داریم الگوی کار حرفهای یک محقق در فلسفه را ترسیم کنیم. این نوشته با تغییرات جزئی میتواند مورد استفاده سایر محققان رشتههای علمی مانند علوم اجتماعی، تاریخ، سیاست و الهیات قرار بگیرد.
فرض کنید فرد X ، دانشجوی دوره کارشناسی ارشد فلسفه علم و موضوع مورد علاقهاش نظریه معرفتشناسی تکاملی است. او در عین حال به اخبار و رویدادهای علمی، فرهنگی، سیاسی و ورزشی علاقهمند است. حوزه علاقه او سیاست، اخلاق و دین است و همواره در این زمینهها مطالعه میکند. تحقیق نیمسال تحصیلی او نیز درباره ارزششناسی در فلسفه ارسطو است. او همیشه مهمترین تیتر روزنامهها و اخبار را در سایت مربوط تنها نیم ساعت مطالعه میکند و بلافاصله به کار اصلیاش مشغول میشود. او تمام لینک اخبار و روزنامهها را از قبل در Internet Options ذخیره کرده است تا با باز شدن اینترنت اکسپلورر در برگهها (Tab) باز شوند. برای اینکه به نحو کارآمدی کار کند برای بازکردن صفحات مورد نیاز و تکراریاش از Favorite کردن آنها استفاده میکند.
او همواره لپتاپش را به همراه دارد. در کولهپشتی او علاوه بر لپتاپ، یکی دو تا کتاب و یک دفترچه یادداشت پیدا میشود و در برخی اوقات او یک کتاب فرهنگ لغت (dictionary) همراه دارد و تعدادی نوشتافزار مورد نیازش.
قبل از این که موضوع را ادامه دهیم فرض ما این است که فرد X یک لپتاپ دارد که روی آن سیستم عامل ویندوز XP نصب شده است. او علاوه بر این سیستمعامل و استفاده از نرمافزارهای خود ویندوز XP مثل Windows Media نرمافزارهای مورد نیازش را بدقت انتخاب و نصب کرده است. برای اینکه در خصوص نرمافزارها مشکلی پیش نیاید سعی کرده است از نرمافزارهای اصلی (Original) استفاده کند و یک کپی از همه آن نرمافزارها روی سیستم خود قرار داده است.
نرمافزارها و ابزارهای مورد نیاز او عبارتند از: نسخه مناسبی ازMicrosoft Office برای ایجاد فایلهای ویرایشی، یک فرهنگ لغت الکترونیکی مثل بابیلون و نارسیس و یک نسخه مناسبی از Acrobat Reader مثل نسخه ۱/۸ به همراه نسخه قابل ویرایش این نرمافزار مانند Foxit Reader نسخه ۲/۲ و یک مبدل فایلهای ویرایشی به PDF مانند PDFConverter۲Word و یک برنامه فیشبرداری مثل فیشنگار یا نسخه خارجی آن برای مدیریت یادداشتهایی برای یک کار حرفهای، یک نسخه از برنامههای اشتراکگذار فایل مثل eMul، البته با توجه به تمام تمهیدات امنیتی و مراقبتی از سیستم رایانهای.
فرد X کارش را با یک جستجوی اینترنتی شروع میکند. رفتن به سایت جستجوگر (web searcher) محبوبش یعنی سایت گوگل و تایپ کلید واژه Aristotle۰۳۹;s Axiology و معمولاً اولین سایتهایی که او سری به آن میزند سایت دانشنامه آزاد یعنی ویکیپدیاست.
معمولاً یکی دو کتاب به فارسی ترجمه نشده است. بنابراین سری به بخش جستجوی کتاب سایت گوگل میزند و نام اصلی کتابهایش را استخراج میکند یا آخرین کتابها درباره آن موضوع را پیدا میکند و آنها را معمولاً به دو صورت تهیه میکند: یعنی یا نسخه PDF را از طریق نرمافزارهای به اشتراک گذاشته شده مییابد و دانلود میکند یا به کتابخانههای تخصصی مثل کتابخانه دانشگاه سری میزند و کتابهایش را تهیه میکند.
پس از این کار، او باید متن مقاله را برای استادش ارسال کند. معمولاً استادش نظراتش را در قالب comment مینویسد. در یک زمان مشخص برای او ارسال میکند. پژوهشگر دوباره متن مقاله را بر اساس دیدگاههای استادش تنظیم و اصلاح میکند.
سیدمحمد حسینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست