پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
ده کشور برتر دنیا از نظر آمادگی تکنولوژی
هر نقطه جهان پهناور مشهور است به نامی و اسمی. نقطههای جهان را که کشور فرض کنیم، همه چیز ملموستر میشود.
سوئد هم یکی از این نقاط است که به خاطر صنایع سنگین و مبلمان شهرت دارد، اما وقتی بحث دسترسی به اینترنت پرسرعت به میان میآید، سوئد اولین میشود...
این همان چیزی است که به عنوان «آمادگی از لحاظ تکنولوژی» در مجمع اقتصاد جهانی مطرح شده و در آن تمام کشورهای دنیا مورد بررسی قرار گرفتهاند.در این گزارش که به صورت سالانه از طرف مجمع جهانی اقتصاد (WEF) ارائه میشود، کشورهای برتر دنیا در زمینه استفاده از فناوریهای برتر
(high tech) و سیاستهای دولتی سازگار با تکنولوژی دستهبندی و رتبهبندی شدهاند.
WEF در این رتبهبندی روی فناوریهای اطلاعات و ارتباطات مانند ارتباط بیسیم و اینترنت پرسرعت تمرکز کرده و ICT را به عنوان هدف عمومی تکنولوژی در زمان ما معرفی کرده است که میتواند بهرهوری هر کشور را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.رتبهبندی در واقع بر اساس ترکیبی از اطلاعات سختافزاری به دست آمده از سازمانهایی مانند اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) و نتایج نظرسنجیهای WEF درباره موضوعاتی مانند کاربرد تجاری تکنولوژی و قانونهای مرتبط با ICT انجام میشود.
در این تحقیقات در حدود ۱۱۰۰۰ مشاغل اجرایی از ۱۳۱ کشور دنیا شرکت داشتهاند.شاخصهایی که مجمع اقتصاد جهانی آنها را در این رتبهبندی مدنظر قرار داده، شامل شاخص تکنولوژی و نوآوری هستند.شاخص تکنولوژی نشان میدهد که کدام کشورها از تکنولوژی برای بهرهوری بیشتر استفاده میکنند و در شاخص نوآوری هم مهارتهای ابداعی به صورت مکمل ارزیابی میشوند.
در حقیقت تمام این شاخصها ممتاز بودن سوئد را در میان کشورهای دیگر دنیا به اثبات میرسانند. دکتر «ایرنمیا» یکی از اقتصاددانان WEF در این مورد میگوید: « صرفنظر از فعالیتهای اپراتور بزرگ مخابراتی این کشور یعنی Ericsson، این کشور توانسته ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت خود را در این سالها افزایش داده و میزان استفاده از تکنولوژی در فضای تجاری را هم گسترش دهد.»
به طور کلی این تحقیقات نشان میدهند که کشورهای اسکاندیناوی در سال ۲۰۰۸ توانستهاند آمادگی خود را از لحاظ تکنولوژی ارتقا داده و در جایگاه مناسبی قرار بگیرند. تا جایی که در رتبهبندی اخیر مجمع جهانی اقتصاد ایسلند در جایگاه دوم و دانمارک در جایگاه پنجم قرار گرفتند. درست مانند همان چیزی که در سوئد اتفاق میافتد، این کشورها هم از حمایت دولت در استفاده از تکنولوژی و تمرکز آن بر آموزش و نوآوری بهره میبرند. هر دو این کشورها توانستهاند جایگاه سال گذشته خود را در این رتبهبندی ارتقا دهند، تا آنجا که ایسلند و دانمارک به ترتیب در سال گذشته رتبههای چهارم و دهم را در رتبهبندی کشورها از لحاظ آمادگی تکنولوژی در اختیار داشتند. سوئیس، هلند و لوکزامبورگ در رتبهبندی امسال مجمع جهانی اقتصاد به ترتیب در جایگاه سوم، چهارم و دهم قرار گرفتند تا از جمع کشورهای اروپایی قدرتمند از لحاظ تکنولوژیکی دور شوند که در واقع این اتفاق نتیجه حمایت کمرنگ دولت این کشورها است.
در میان فهرست ده کشور برتر دنیا از لحاظ آمادگی تکنولوژی، دو کشور آسیایی هم قرار دارند.
در این میان هنگکنگ در جایگاه ششم و کره جنوبی در جایگاه هفتم قرار گرفتهاند. برخلاف سوئیس، دولت کره از فعالیتهای ICT حمایت کرده و ساختار یارانهای قوی برای استفاده از اینترنت پرسرعت ایجاد کرده است. جایگاه مناسب هنگکنگ هم در واقع افزایش قابل توجه میزان شهروندان و دولت ارتباطمدار را نشان میدهد که از گسترش سیاستهای مبتنی بر تکنولوژی نشات میگیرد. ایالات متحده آمریکا اما در بخشهای پایینتر جدول قرار دارد. آمریکا بعد از آنکه در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ به ترتیب در رتبههای پنجم و هشتم قرار گرفت، امسال جایگاه نهم را در این رتبهبندی به خود اختصاص داد. به گفته کارشناسان سقوط جایگاه آمریکا با وجود گسترش استفاده از ICT در میان شهروندان، به دلیل ضعف این کشور در مسائل نظارتی است. نکته قابل توجه در رتبهبندی اخیر مجمع جهانی اقتصاد در زمینه آمادگی تکنولوژی، حذف شدن استرالیا، فلسطین اشغالی، سنگاپور و انگلستان از فهرست ده کشور برتر است. بر این اساس مجله آنلاین Forbes.com فهرست ده کشور برتر از نظر آمادگی تکنولوژی را به این ترتیب منتشر کرده است:
▪ سوئد: این کشور که در رتبهبندی سال گذشته مجمع جهانی اقتصاد از نظر آمادگی تکنولوژی هم جایگاه اول را به خودش اختصاص داد.
امسال هم افزایش ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت و تلفنهمراه در این کشور توانست یک بار دیگر آن را در رتبه اول کشورهای دنیا از نظر آمادگی تکنولوژی قرار دهد.
میزان استفاده از تکنولوژی در تجارت یکی دیگر از عوامل مورد نظر کارشناسان در این رتبهبندی بوده و سوئد هم توانسته این میزان را در سالهای اخیر تا حد موثری افزایش دهد.
▪ ایسلند: در حالی که از میان ده کشور برتر دنیا از نظر آمادگی تکنولوژی چهار جایگاه در اختیار کشورهای اروپای شمالی یا اسکاندیناوی است، ایسلند توانسته جایگاه دوم را به خودش اختصاص دهد.
این کشور با تمرکز بر آموزش و حمایت دولتی از فعالیتهای مبتنی بر تکنولوژی توانست این جایگاه را به دست آورد.
این در حالی است که ایسلند همچنین توانست از میان تمام کشورهای دنیا، رتبه اول را از نظر تعداد سرورهای اینترنتی امن به دست بیاورد.
ایسلند اما سال گذشته رتبه چهارم را در این رتبهبندی در اختیار داشت.
▪ سوئیس: میزان استفاده فردی و تجاری از تکنولوژی در این کشور جایگاه سوم را در این رتبهبندی نصیب آن کرد. برخلاف دیگر کشورهای برتر این رتبهبندی، رتبههای سوئیس در شاخصهای مرتبط با حمایتهای دولتی از فعالیتهای تکنولوژی بسیار پایین بوده است.
سوئیس اما سال گذشته رتبه پنجم را در این رتبهبندی به دست آورده بود.
▪ هلند: میزان استفاده از اینترنت و کامپیوترهای شخصی در هلند در سالهای اخیر افزایش داشته و درنهایت رتبه این کشور را از یازدهم در سال گذشته به چهارم در این رتبهبندی رسانده است.
این در حالی است که سازمان جهانی همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) به تازگی اعلام کرده است که بیش از یکسوم مردم هلند به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند، در حالی که این رقم در ایالات متحده آمریکا به طور متوسط یکپنجم است.
▪ دانمارک: این کشور که در رتبهبندی سال گذشته رتبه دهم را در اختیار داشت، امسال جایگاه پنجم را به خودش اختصاص داده است.
دولت این کشور تکنولوژی را به عنوان یک ضرورت در دستور کار خود قرار داده و توانسته یک محیط تجاری مبتنی بر تکنولوژی در کشورش ایجاد کند.
▪ هنگکنگ:افزایش درک تکنولوژیکی عموم مردم و گسترش تمایل به استفاده از آن در سطح عمومی این کشور را به برترین کشور آسیایی و ششمین کشور برتر دنیا از نظر آمادگی تکنولوژی تبدیل کرده است.
این در حالی است که جایگاه این کشور در رتبهبندی سال گذشته مجمع جهانی اقتصاد برابر ۱۳ بوده است.
▪ کره جنوبی:حمایت دولتی از فعالیتهای تکنولوژی به وسیله ایجاد یارانههای مرتبط توانست جایگاه این کشور را نسبت به سال گذشته تا ۱۱ رتبه در این رتبهبندی ارتقا دهد. این میزان رشد در حقیقت بیشترین پیشرفت در میان ده کشور برتر دنیا از نظر آمادگی تکنولوژی است.
▪ نروژ:یک بار دیگر حمایتهای دولتی در گسترش کاربرد فردی و تجاری از تکنولوژی نروژ را در میان ده کشور برتر دنیا از نظر آمادگی تکنولوژی قرار داد. این کشور اما سال گذشته رتبه پانزدهم را در این رتبهبندی در اختیار داشت.
▪ ایالات متحده آمریکا :با وجود امکانات و منابع تحقیقاتی مناسب و دانشمندان و مهندسان با تجربه در زمینه تکنولوژی، آمریکا همچنان در حال ادامه روند سقوط خود در این رتبهبندی است. این در حالی است که برخلاف سیستم نظارتی ضعیف، دولت این کشور توانسته زیرساختهای خود را در زمینه تکنولوژی تقویت کند.
▪ لوکزامبورگ:این کشور کوچک اروپایی اولین بار در سال ۲۰۰۴ با رتبه چهل و دوم در این رتبهبندی قرار گرفت. لوکزامبورگ اما با بهبود میزان دسترسی شهروندان خود به اینترنت پرسرعت توانست امسال به جایگاه دهم برسد. این درحالی است که این کشور در سال گذشته رتبه نهم را در این رتبهبندی به دست آورده بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست