چهارشنبه, ۳۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 19 June, 2024
مجله ویستا

بامداد ۱۵ آوریل سال ۱۹۱۲ میلادی ـ کشتی تایتانیک ، غول دریاها غرق شد


بامداد ۱۵ آوریل سال ۱۹۱۲ میلادی ـ کشتی تایتانیک ، غول دریاها غرق شد

۹۸ سال پیش ، در شب ۱۴ و بامداد ۱۵ آوریل سال ۱۹۱۲ میلادی ، کشتی غول پیکر مسافربری تایتانیک و شاهکار صنایع کشتی سازی آن زمان در سفر افتتاحیه اش از بندر سوتهامپتون انگلستان به مقصد …

۹۸ سال پیش ، در شب ۱۴ و بامداد ۱۵ آوریل سال ۱۹۱۲ میلادی ، کشتی غول پیکر مسافربری تایتانیک و شاهکار صنایع کشتی سازی آن زمان در سفر افتتاحیه اش از بندر سوتهامپتون انگلستان به مقصد نیویورک به یک کوه یخ برخورد کرد و در اعماق آبهای سرد اقیانوس اطلس غرق شد.

این فاجعه دریایی رسانه ای ترین فاجعه دریایی تمام دوران ها و یکی از مرگبارترین آنها محسوب می شود. ساخت کشتی تایتانیک به طول ۲۶۹ متر در روز ۳۱ مارس سال ۱۹۰۹ میلادی در حوضچه خشک کارخانه کشتی سازی انگلیسی هارلند اند وولف در بلفاست آغاز شد. این کشتی به سفارش شرکت کشتی رانی وایت استارلین ساخته شد.

تایتانیک در آن زمان به عنوان مجلل ترین و بزرگترین کشتی مسافربری تاریخ جهان معرفی گردید.سازندگان تایتانیک این کشتی غول آسا را غرق ناپذیر می دانستند ، سرانجام ساخت کشتی خاتمه یافت.

در روز ۱۰ آوریل سال ۱۹۱۲ میلادی در ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه کشتی تایتانیک نخستین سفر خود را از بندر سوتهامپتون انگلستان به سوی نیویورک با ۲۲۰۷ سرنشین آغاز کرد.

در شب یکشنبه ۱۴ آوریل در ساعت ۲۲ و ۵۵ دقیقه کشتی کالیفرنین که در طول سواحل کانادایی (تر نوو) ایالت کبک حرکت می کرد از فاصله نه چندان دور از تایتانیک عبور کرد و ناخدای آن وجود یک کوه یخ را به ناخدای تایتانیک اطلاع داد.

اما ناخدا و نیز صاحب کشتی که می خواستند رکورد سرعت در عبور از اقیانوس اطلس را از خود برجا بگذارند به این هشدار توجه نکردند. فاجعه در ساعت ۲۳ و ۴۰ دقیقه رخ داد. دیده بان بسیار دیر متوجه کوه یخ شد و دیگر برای حرکت به عقب دیر شده بود.

تایتانیک به کوه یخ برخورد کرد و شکاف هایی در بدنه آن ایجاد شد که بزرگترین آنها ۴ متر طول و یک سانتی متر عرض داشت.اندک اندک آب سرد اقیانوس وارد کشتی تایتانیک می شود بی آن که بتوان کاری برای نجات آن انجام داد.

سرانجام این غول دریایی پس از آنکه بدنه آن به دو نیم شد ۴ ساعت بعد به اعماق یخ زده اقیانوس اطلس فرو می رود.تنها کشتی کارپاتیا که در نزدیکی محل حادثه بود توانست به کمک تایتانیک بشتابد و فقط موفق شد ۷۰۵ نفر از بازماندگان را نجات دهد.

به این ترتیب ، در شب ۱۴ و بامداد ۱۵ آوریل سال ۱۹۱۲ میلادی ، کشتی غول پیکر تایتانیک و شاهکار صنایع کشتی سازی آن زمان پس از برخورد با یک کوه یخ بدنه اش به دونیم شد و در اعماق اقیانوس اطلس ناپدید شد.

به دلیل بی تدبیری ناخدا و افسران تایتانیک قایق های نجات بدون آن که ظرفیت آنها کامل شوند به آب انداخته شدند. اغلب مسافران بخت برگشته قسمت درجه سه که در بخش تحتانی تایتانیک قرار داشت ، شانسی برای نجات خود نمی یابند و از مجموع ۲۲۰۷ سرنشین فقط ۷۰۵ نفر جان سالم به در می برند. تایتانیک غول دریایی آن زمان که تصور می شد غرق ناپذیر باشد به دلیل خودخواهی ناخدا و مالکش سرنوشت شومی داشت.

بهرام افتخاری