یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

۹ نوامبر ۲۰۰۲ ـ چرا بسیاری از آمریکاییان در رای دادن مشارکت نمی کنند؟


از آمار و ارقام انتشار یافته درباره انتخابات پنجم نوامبرسال ۲۰۰۲ امریکا چنین بر می آید که باز حدود نیمی از واجدین شرایط رای دادن در آن شرکت نکرده بودند و با وجود شرکت ۳۳ حزب …

از آمار و ارقام انتشار یافته درباره انتخابات پنجم نوامبرسال ۲۰۰۲ امریکا چنین بر می آید که باز حدود نیمی از واجدین شرایط رای دادن در آن شرکت نکرده بودند و با وجود شرکت ۳۳ حزب در این انتخابات، بازهم توجه رسانه ها تنها به دو حزب معطوف بود.

در نوامبر ۲۰۰۲ ماحصل گفته های اصحاب نظر این بوده است که حزب دمکرات آمریکا برای جلب مشارکت رای دهندگان راهی ندارد جز رفتن به «چپ» که در آمریکا توجه به لیبرالیزاسیون (در فرهنگ آمریکایی، اصطلاحا: چپگرایی) دارد بیشتر می شود. سنتریست ماندن طولانی این حزب سبب شده است که نیمی از رای دهندگان میان آن حزب و حزب جمهوریخواه تفاوت نیابند و در رای گیری مشارکت نکنند. طبقه متوسط به پایین آمریکا از حزب دمکرات این کشور انتظار بیشتری در زمینه رفاه عمومی داشته اند.

ملاحظه کاری حزب دمکرات در امور (داخلی و خارجی) در دو سه دهه اخیر چشمگیر بوده است که پاره ای از مردم نمی پسندند و با این که اکثریت آمریکاییان خود را هوادار این حزب معرفی و حتی برای رای دادن، از قبل ثبت نام می کنند از رفتن به حوزه های رای گیری اکراه دارند و می گویند که یک حزب نباید در برابر حزب رقیب ملاحظه کاری کند. این دسته از آمریکاییان انتظار انتقاد شدید و ایستادگی بیشتری را از حزب دمکرات در برابر حزب محافظه کار رقیب دارند.

در نوامبر ۲۰۰۲ بسیاری از اصحاب نظر عدم توجه آمریکاییان به احزاب دیگر این کشور را به حساب کوتاهی و یا تعمد رسانه های همگانی بویژه شبکه های تلویزیونی که متعلق به کمپانی های غیر حرفه ای هستند گذارده بودند که تنها آن دو حزب را پوشش می دهند و برنامه ها و حرفهای احزاب دیگر را که فاقد توان مالی کافی برای دادن آگهی هستند منعکس نمی کنند و حتی خبری کوتاه هم از تشکیل اجتماعات انها نمی دهند به گونه ای که مردم، مخصوصا در سایر کشورها گمان می کنند که آمریکا تنها دارای دو حزب است.

در انتخابات عمومی چهارم نوامبر ۲۰۰۸ استثنائا سه چهارم آمریکاییانی که برای شرکت در انتخابات از قبل ثبت نام کرده و کارت گرفته بودند شرکت شرکت کردند. دلیل آن نارضایتی عمومی از عملکرد دولت جورج دبلیو بوش (از حزب جمهوریخواه) بیان شده است.