شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
غذایی با نام جدید «ارگانیک»
شاید شما سیب ریز شاید هم کمی لکدار را دیده باشید که با قیمتی بیش از سیب سرخ سالم عرضه میشود و وقتی علت قیمت بالا را از فروشنده سوال میکنید با این پاسخ مواجه میشوید که این میوه ارگانیک است؟ اما این عبارت به چه معناست؟ طبق تعریف محصولات ارگانیک، غذاهایی سالم هستند که بدون بهرهگیری از روشهای سنتی و امروزی تولید شدهاند.
در واقع، محصولات کشاورزی و لبنی اعم از میوهها، سبزیجات، گوشت، شیر و…، که به صورت طبیعی و بدون استفاده از سموم، کودهای شیمیایی، آنتیبیوتیکها، هورمونهای رشد، تغییرات ژنتیکی و موارد مشابه تولید شده باشند، با نام غذای ارگانیک یا خوراک زیستی شناخته و مصرف میشوند. این محصولات از سایر محصولات که به صورت غیرارگانیک تولید میشوند بسیار سالمتر هستند، اما به دلیل عدم اطلاعرسانی درست در زمینه مزایای آن و همچنین قیمت بالاتر این محصولات، هنوز این فرآوردههای ارگانیک جای خود را در سبد خرید خانوارها پیدا نکرده است.
متاسفانه آن چیزی که در تعریف کشاورزی ارگانیک در ایران رواج پیدا کرده این است که در چرخه تولید از مواد شیمیایی استفاده نشود، در صورتی که این امر تنها به این موضوع محدود نشده، بلکه استفاده نکردن از سموم شیمیایی و کودهای شیمیایی نیز یکی از موارد کشاورزی ارگانیک است. اما واقعیت این است که کشاورزی ارگانیک سیستم کاملا استاندارد از مزرعه تا مرحله تولید (دامی، دارویی، آرایشی و بهداشتی) است. حتی علوفهای که برای دام مصرف میشود، باید کاملا طبیعی باشد.
امروزه استفاده از کشاورزی ارگانیک، طرفداران زیادی در کشورهای مختلف جهان داشته، بهگونهای که سال ۲۰۰۳ میلادی، سطح اراضی زیر کشت محصولات ارگانیک در ۱۰۰ کشور جهان بالغ بر ۲۴ میلیون هکتار بوده است و این تعداد در سال ۲۰۰۶ در جهان به حدود ۳۰ میلیون هکتار رسیده است.
کمیته محصولات ارگانیک سال ۱۳۸۰ به دستور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در سازمان حفظ نباتات کشور تشکیل شد که براساس فعالیت این کمیته، امروزه، کل سطح کشت محصولاتی که در کشور بدون استفاده از سموم و کودهای شیمیایی تولید شدهاند ۲ میلیون و ۳۹۴ هزار و ۶۲ هکتار یعنی حدود ۸ درصد از کل سطح زیر کشت محصولات ایران است.
مردم باید برای مصرف محصولات ارگانیک توجیه شوند. در حال حاضر اغلب در شمال شهر تهران بازار این محصولات وجود دارد. مشکل اساسی در زمینههای تولید محصولات ارگانیک بالا نبودن قیمت این نوع تولیدات نسبت به محصولات غیرارگانیک است. در کشورهای آمریکایی پیشرفته قیمت محصولات ارگانیک ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بیشتر از تولیدات غیرارگانیک است؛ در حالی که در ایران این موضوع هنوز جا نیفتاده است. با توجه به این که تولیدات ارگانیک کمتر از تولید محصولات غیرارگانیک است، اگر کشاورز نتواند این محصولات را گرانتر بفروشد، هیچ رغبتی برای تولید این نوع محصولات ندارد. در کشور ما سازمانی که این نوع تولیدات را ساماندهی و تایید کند، وجود ندارد؛ شاید تنها سازمان میادین میوه و ترهبار شهر تهران باشد که به این موضوع اهتمام جدی دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست