سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
راههای نگهداری و مصرف مجدد باقیمانده غذا
![راههای نگهداری و مصرف مجدد باقیمانده غذا](/web/imgs/16/1/1xy691.jpeg)
هنر خانه داری، آشپزی و رسیدگی به تمام جنبه های منزل استعداد خدادادی نمی خواهد؛ چرا که اکثر این کارها نیاز به دقت و توجه کافی دارد و باید قدم قدم پیش رفت تا کدبانوی ماهری شد.
در این میان کارهای آشپزخانه اصولا وقت بیشتری را می طلبد و صرفا به پخت و غذاو شستشوی ظرف ها خلاصه نمی شود. یکی از ریزه کاری های اتاق خوشمزه منزل یعنی آشپزخانه نگهداری مناسب باقیمانده غذاهاست. بسیاری از خانم ها به رغم اینکه در آشپزی مهارت کامل دارند اما نمی دانند که چطور باید باقیمانده مواد غذایی را نگهداری کنند تا هم طعم و هم خواص آن حفظ شود و هم به اقتصاد خانواده کمک کنند. نظر به اینکه در فصل تابستان این موضوع اهمیت دو چندانی پیدا می کند تصمیم گرفتیم تا توجه شما را به چند راهکار مهم معطوف کنیم:
۱) غذای باقیمانده از سر سفره را با غذای دست نخورده داخل قابلمه مخلوط نکنید. اولین دلیل اینکه ممکن است میکروب هایی وارد بشقاب غذا شده باشد و با این کار شما آنها را به قابلمه نیز انتقال می دهید و دوم اینکه هنگام مصرف دوباره امکان دارد باز مقداری غذا اضافه بیاید که در این صورت باقیمانده اول مجددا گرم شده وبازباقی می ماند.
۲) باقیمانده غذاها را فقط یک بار دیگر می توان مصرف کرد. هرگز غذای اضافی را بیش از یک بار گرم نکنید.
۳) سس ها و دیگر مواد غذایی را باید کاملا گرم کرد تا تمام بخش های مرکزی آن نیز حرارت ببیند. بهتر است ۷۵ درجه سانتی گراد گرما به خوراکی برسد.
۴) هرگز مواد غذایی را بدون محافظ محکم و بدون منفذ مانند کیسه های فریزر یا ظروف مخصوص نگهداری در فریزر نگذارید. حتی توصیه می شود در یخچال نیز غذاها را بدون سرپوش قرار ندهید.
۵) اگر می خواهید غذایی که خودتان طبخ کرده اید را در فریزر نگه دارید، حتما تاریخ پخت را روی آن بنویسید و غذا را طی دو ماه آینده مصرف کنید.
۶) باقیمانده غذاها را خیلی زود در ظرفی تمیز و سربسته بریزید و در یخچال بگذارید. اگر غذا گرم است بگذارید تا خنک شود اما توجه داشته باشید که بیرون ماندن غذا در هوای محیط نباید بیش از دو ساعت طول بکشد و این زمان در تابستان تا یک ساعت کاهش می یابد.
۷) توجه توجه! هرگز انجماد زدایی مواد غذایی نباید در هوای محیط صورت بگیرد. برای این کار یا قبل از مصرف خوراکی را در یخچال بگذارید و یا به کمک درجه یخ زدایی مایکرویو آن را به دمای محیط برسانید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست