سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
۶ عادت ناسالم که همانند سیگار کشیدن مضر است
گفته می شود، علاوه بر سیگار کشیدن عادت های ناسالم دیگری نیز وجود دارد که پیامدهای آن با عوارض سیگار کشیدن فرق چندانی ندارد.
نتایج آزمایش ها نشان می دهد برخی عادت های ناسالم فرد را در معرض آلودگی قرار می دهد که همانند سیگار کشیدن مضر است.به نقل از سایت «نیوزویک»، خوشبختانه این موارد را با کمی تغییر در برنامه روزنامه می توان برطرف کرد.
پخت و پز با گاز طبیعی
هر بار که غذا درست می کنید، مقداری از مونوکسیدکربن، نیتروژن، دی اکسید و فرمالد ئید علاوه بر این که از راه تنفس وارد شش ها می شود وارد غذا می شود و به بدن راه پیدا می کند.راه حل: با روشن کردن هواکش بالای اجاق گاز می توان میزان آلودگی را ۶۰ تا ۹۰درصد کاهش داد. قابلمه ها را تا حد امکان روی شعله های عقب قرار دهید تا کاملاً هود گازهای اضافه را خارج کند.
پخت با روغن های ناسالم
اگر برای پخت و پز از اجاق برقی استفاده می کنید باز هم از آلودگی در امان نیستید. بررسی های انجام شده در رستوران ها و آشپزخانه ها، نشان می دهد پخت با حرارت بالا با روغن نباتی، چند نوع ماده و هیدروکربن در هوا رها می کند که در دود سیگار موجود است و با التهاب مجرای تنفسی ارتباط دارد.
راه حل:روغن پخت و پز مناسب را خریداری کنید. به عنوان مثال روغن زیتون مناسب سرخ کردن یا پخت وپز در دمای بالا نیست بلکه برای پخت در دمای پایین و استفاده در سالاد مناسب است، هنگام خریداری، به نقطه دود روغن توجه کنید.
استفاده از دستگاه های برنزه کننده
نتایج بررسی های اخیر در آمریکا نشان می دهد، سالانه ۴۲۰ هزار مورد ابتلا به سرطان پوست ناشی از استفاده از این دستگاه ها گزارش می شود.در حالی که سرطان ریه بر اثر استعمال دخانیات، ۲۲۶ هزار مورد گزارش می شود.
راه حل:اولین قدم این است که از رنگ طبیعی پوست خود رضایت داشته باشید اما اگر اصرار دارید رنگ پوستتان تغییر کند، مصرف هویج و گوجه فرنگی را افزایش دهید. این ۲ ماده غذایی حاوی کاروتنوئید است که در ایجاد تغییر رنگ پوست موثر است.
نداشتن خواب کافی
کمبود شدید خواب، فشارخون، حمله قلبی، سکته، چاقی مفرط و... ایجاد می کند. نتایج بررسی ها نشان می دهد، آمار مرگ و میر بر اثر کم خوابی برابر با آمار مرگ و میر بر اثر استعمال دخانیات است. حتی کیفیت پایین خواب، یا خواب نامناسب که در آن وقفه ایجاد می شود یا خواب ناآرام می تواند سرعت رشد تومور را افزایش دهد.
راه حل:خستگی را امری طبیعی تلقی نکنید. اگر به طور منظم از خواب کافی بهره نمی برید، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا مشکلتان رفع شود.
نشستن زیاد در طول روز
حتی اگر به طور منظم به ورزش می پردازید، نشستن به مدت طولانی پشت میز یا خودرو، احتمال بروز بیماری ها را در شما افزایش می دهد. در کشور کانادا، سالانه بیش از ۱۶۰ هزار مورد ابتلا به سرطان سینه، پروستات و ریه ناشی از کم تحرکی گزارش می شود.
راه حل: سعی کنید حداقل هر نیم ساعت از پشت میز کار فاصله بگیرید. در منزل نیز به جای نشستن جلوی تلویزیون، به پیاده روی بپردازید.
مصرف زیاد گوشت قرمز و پنیر
پروتئین حیوانی، غنی از IGF-۱ و نوعی هورمون رشد است و باعث رشد سلول های سرطانی می شود. تحقیقاتی که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شد، نشان می دهد اتخاذ برنامه غذایی حاوی پروتئین حیوانی در میانسالی نسبت به افرادی که پروتئین حیوانی کمتری مصرف می کنند، احتمال مرگ بر اثر سرطان را ۴ برابر بیشتر می کند.
راه حل:پروتئین گیاهی را جایگزین مقداری از پروتئین حیوانی مصرفی خود کنید زیرا نتایج تحقیقات نشان می دهد، برنامه غذایی غنی از پروتئین های گیاهی مانند لوبیا در کاهش سرطان نقش دارد.به طور کلی، در میانسالی باید روزانه حداکثر برای هر یک کیلوگرم وزن ۰.۸ گرم پروتئین مصرف شود.جالب است بدانید، پس از ۶۵ سالگی مصرف زیاد پروتئین حیوانی مضر نیست زیرا روند تولید IGF-۱ در بدن کند می شود.
نویسنده: علیرضا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست