پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
همستر و بیماریهای شایع آن
![همستر و بیماریهای شایع آن](/web/imgs/16/155/272vm1.jpeg)
بیماری تیزر یک بیماری عفونی است. عامل آن یک باکتری میباشد که سلولهای کبدی، قلبی و پیتلیال روده را درگیر میکند. همستر بیمار به طور ناگهانی دچار اسهال میشود که در این حالت مدفوع به حالت کاملا آبکی و به رنگ زرد در میآید و در ادامه همستر دچار دهیدراتاسیون شدید (بیآبی، بدلیل از بین رفتن آب بدن) شده و در نهایت میمیرد.
● بیماری تیزر
بیماری تیزر یک بیماری عفونی است. عامل آن یک باکتری میباشد که سلولهای کبدی، قلبی و پیتلیال روده را درگیر میکند. همستر بیمار به طور ناگهانی دچار اسهال میشود که در این حالت مدفوع به حالت کاملا آبکی و به رنگ زرد در میآید و در ادامه همستر دچار دهیدراتاسیون شدید (بیآبی، بدلیل از بین رفتن آب بدن) شده و در نهایت میمیرد. از دیگر اختلالاتی که در این بیماری دیده میشود ضایعات کبدی است، گفته میشود که مصرف داروهای کورتیکواستروئید بعنوان یک عامل مستعدکننده برای ابتلا به این بیماری محسوب میشود .
اگر مشکوک به این بیمرای شدید بهترین کار جدا کردن همستر بیمار از سایر همنوعانش میباشد. سپس میتوانید آنرا به دامپزشک خود ارجاع دهید تا برای و آنتیبیوتیک مناسب تجویز کند .
● بیماری پلی کیستیک
بیماری پلی کیستیک یک بیماری مادرزادی است. در این حالت که اغلب در همسترهای بالای یکسال دیده میشود، کیستهایی در کبد ظاهر میشود که در واقع از مجاری صفراوی منشأ میگیرند .البته گاهی این کیستها درپانکراس نیز دیده میشوند . بیماری معمولا با نشانههای بالینی همراه نمیباشد و تشخیص آن تنها با لمس کردن شکم حیوان امکانپذیر میشود. درمانی برای بیماری پلی کیستیک توصیه نمیشود .
● ترومبوز قلبی
ترومبوز قلبی یک بیماری شایع در همسترهای مسن میباشد که اغلب در قلب چپ (دهلیز چپ) رخ میدهد. در بیشتر موارد این ترومبوز، ثانویه بوده و بدنبال کاردیومیوپاتی، اختلالات انعقادی، آمیلوئیدوز و بیماریهای عروقی دیده میشود. همستر بیمار دچار تنگی نفس شده و با کمترین فعالیت دچار نفس نفس زدن میشود. مخاطات حیوان سیانوز (تیره) میشود و تعداد ضربان قلبش نیز بالا میرود و در ادامه بیماری، همستر ممکن است دار مرگ ناگهانی شود. برای درمان یا حداقل تخفیف علائم بیماری میتوانید آن را نزد دامپزشک خود ببرید تا ز داروهای محرک قلبی مانند دیگوگسین و دیورتیکها مانند فوروزماید و ضدانعقادها استفاده کند
● انتزوتوکسمی
عامل بروز بیمرای، کلتسرویدیومها هستند . این اختلالات متعاقب مصرف برخی آنتیبیوتیکها مانند کلرامفنیکول و تتراسایکلین رخ میدهد. بعلاوه مصرف یکباره دانههایی که حاوی مقادیر فراوانی نشاسته هستند، افزایش حرکات روده و ویروسهایی مانند روتا ویروس نیز زمینه را برای بروز بیماری فراهم میکنند. گفته میشود به غیر از باکتری کلستریدیوم سایر باکتریها، ویروسها و تکیاختهها نیز در ایجاد بیماری دخیل هستند. این بیماری از طریق گوارشی منتقل میشود و بدنبال آن علائمی مانند اسهال بدبو و شدید به رنگ سبز تا قهوهای و متعاقب آن دهیدراتاسیون، پرنوشی، بیحالی و بیاشتهایی ظاهر میشود. به محض مشاهده این علائم همستر بیمار را از بقیه جدا کرده، محیط قفس را به خصوص از فضولات پاکسازی کرده و با دامپزشک خود تماس حاصل کنید .
● پنومونی باکتریایی
هر چند که همستر مقاومترین جونده در برابر عفونتهای تنفسی است با این حال باکتریهایی مانند مایکوپلاسما، پاستورلا، استرپتوکوک، استافیلوکوک، کلبسیلا و بوردوتلا و ویروسهایی مانند ویروس سندائی (Sendai) (که در واقع پاراآنفولانزای تیپ ـ ۱ است) گاهی باعث بروز ذاتالریه در این حیوان میشوند. متعاقب بروز این بیماری علائم تنفسی، ترشحات بینی و چشم، کاهش باروری، ژولیدگی موها و مرگ و میر دیده میشود . از آنجایی که راه انتقال این بیماری از طریق تنفسی میباشد، لذا براحتی و بسرعت از همستر بیمار به سایر همنوعان وی منتقل خواهد شد بنابراین بهتر است که به محض دیده شدن علائم تنفسی، همستر و یا احیانآ همسترهای بیمار را از سایرین جدا کرده، آنها را در یک محیط گرم، با تهویه مناسب و به دور از جریان هوای سرد قرار داده و بلافاصله نزد دامپزشک خود ببرید .
● سالمونلوز
همسترهای بیمار علائمی مانند بیاشتهایی، ژولیدگی موها، کاهش وزن، علائم تنفسی، اختلالات تولید مثلی مانند سقط جنین، وجود ترشحات چشمی و نرم و روشن شدن مدفوع را نشان میدهند. بیماری از طریق گوارشی منتقل میشود و عواملی مانند تغذیه نادرست، وجود بیماریهای زمینهساز استرس و ضعف ایمنی در همسترهای کمسن و مسن، شرایط را برای ظهور بیماری فراهم میسازد . عامل بیماری باکتریهای سالمونلاتیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس است. به محض مشاهده بیماری یا مشکوک شدن به آن، اقدامات بهداشتی مانند جدا کردن همستر بیمار از همسترهای سالم را بعمل آورید و در اولین فرصت آنهارا نزد دامپزشک ببرید تا آنتیبیوتیک مناسب را برای درمان بیماری تجویز کند. در ضمن چون سالمونلوز یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است باید مواظب باشید تا بوسیله حیوان خانگی خود مبتلا به سالمونلوز نشوید.
توسط دکتر مهرداد
http://iranpest.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست