دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
سفر, تابستان و بارداری
اگر این تابستان باردار هستید و قصد سفر دارید، طبیعی است نگران موجود کوچولویی که با خود حمل میکنید باشید و بدانید سفر برای سلامت شما و جنینتان مشکلی ایجاد میکند یا نه. در دوران بارداری میتوان بدون مشکل خاصی سفر کرد اما لازم است نکاتی را رعایت کنید و برنامهریزی داشته باشید...
اگر در روزهای گرم تابستان قصد سفر دارید، بهتر است برای اینکه عضو جدید خانواده که در راه است با مشکلی مواجه نشود، به این نکتهها توجه کنید.
● با پزشکتان مشورت کنید
پیش از سفرهای طولانی، با پزشک یا مراقب بهداشتیتان مشورت کنید تا درباره ملاحظات دارویی یا آزمایشهایی که لازم است انجام دهید، راهنماییتان کند. او احتمالا به شما خواهد گفت سفر برایتان ممنوعیتی ندارد اما در برخی بارداریهای پرخطر، مراقبتهای ویژهای لازم است و گاهی پزشک توصیه میکند سفر نروید.
● پیش از سفر برنامهریزی کنید
پیش از سفر برنامهریزی کنید و با دقت درباره همه موارد از جمله مناسبترین زمان و وسیله سفر تصمیم بگیرید. گفته میشود بهترین زمان سفر در دوران بارداری ۳ ماهه دوم است که تهوع صبحگاهی کم شده و بدن به حمل جنین عادت کرده است. طول مسیر و زمان رسیدن به مقصد را بررسی کنید. سریعترین و کوتاهترین راه معمولا بهتر است اما موارد دیگر هم باید مورد توجه قرار بگیرد و سپس وسیله سفر انتخاب شود.
● به آزمایشهای دوران بارداری توجه کنید
برنامه سفرتان را طوری تنظیم کنید که با زمان آزمایشهای پزشکی دوران بارداری تداخل نداشته باشد. این آزمایشها معمولا در زمانهای مشخصی انجام میشوند. مثلا CVS در هفته ۱۰ تا ۱۲، آمنیوسنتز هفته ۱۵ تا ۱۸، سونوگرافی هفته ۱۶ تا ۲۰ و غربالگری قند خون در هفته ۲۴ تا ۲۸. اگر Rh خونتان منفی باشد، لازم است در هفته ۲۸ آمپول «روگام» تزریق کنید. اگر قرار است یک یا چند مورد از این آزمایشها را انجام دهید، زمان لازم برای گرفتن جواب را نیز در نظر بگیرید.
● اطلاعات بهداشتی و سوابق پزشکیتان را جمعآوری کنید
پیش از سفر، فهرستی از اسامی و شماره تلفنهایی که در مواقع اضطراری ممکن است به آنها نیاز داشته باشید، تهیه کنید. اگر در ۳ ماهه سوم بارداری هستید، یک کپی از سوابق بارداریتان همراه داشته باشید که شامل سن، تاریخ آخرین عادت ماهانه، تاریخ زایمان، تعداد و نتیجه بارداریهای قبلی، عوامل خطر بیماریها، آزمایشها و سونوگرافیهای بارداری و علایم ثبتشده حیاتی در هر بار معاینه و سابقه مصرف دارو و جراحیهای قبلی شماست.
● داروهایی که نیاز دارید همراه ببرید
با توجه به زمان سفر، به اندازه کافی دارو همراه ببرید. ویتامینهای دوران بارداری یا داروهای بدون نسخهای که ممکن است در طول سفر به آنها نیاز پیدا کنید، تهیه کنید. اگر به جایی سفر میکنید که این داروها در دسترس و تهیهشان آسان نیست این موضوع اهمیت بیشتری دارد. بهتر است نسخه داروها را هم همراه داشته باشید.
● بیمه درمانیتان را بررسی کنید
بررسی کنید که آیا بیمهتان عوارض و مشکلات بارداری را در طول سفر تحتپوشش میگیرد یا نه. این موضوع وقتی سفرهای خارجی میروید، اهمیت بیشتری دارد. شاید لازم باشد مبلغ اضافهای برای این منظور بپردازید. هنگام استفاده از بیمه سفر توجه داشته باشید که این بیمه موارد پزشکی مربوط به بارداری را هم تحت پوشش قرار دهد.
● تغذیه سالم را فراموش نکنید
در این دوران گرسنگی حس آشنایی است و حذف یک وعده غذا باعث احساس ضعف و سستی در شما خواهد شد. میان وعده و غذاهای سالم و انرژیزا مانند میوه، خشکبار، دانههای روغنی و آجیل خام همراه داشته باشید. رژیم غذایی در دوران بارداری باید سالم و کامل باشد. غذاهای سالم و بهداشتی شامل همه گروههای غذایی را در رژیم تان بگنجانید و مراقب مسمومیت غذایی باشید. برای پیشگیری از کمآبی بدن، آب سالم و بهداشتی همراه ببرید و مایعات و آب فراوان بنوشید.
● به راحتی، سلامت و آسایش تان اهمیت دهید
به جای لباسهای تنگ و نایلونی، لباسهای نازک نخی و گشاد بپوشید. کفش راحت به پا کنید، به خصوص اگر در برنامه سفر شما پیادهروی زیاد است. اگر شکم بزرگ شما مانع بستن بند کفش میشود، از دمپایی طبی راحتی استفاده کنید و همیشه یک جفت کفش اضافه همراه داشته باشید که در صورت لزوم از آن استفاده کنید. در طول سفر توقع زیاد از خودتان نداشته باشید و فعالیتهای سنگین انجام ندهید و از این فرصت برای استراحت و تمدد اعصاب استفاده کنید.
● برای غیرمنتظرهها آماده شوید
اگر با خودرو شخصیتان سفر میروید، علاوه بر اینکه پیش از سفر خودرو را به تعمیرگاه میبرید و لاستیکهای صاف را تعویض میکنید شماره تلفن تعمیرگاه سیار را هم یادداشت کنید و وسایل لازم را فراموش نکنید. همیشه تلفن همراه با شارژر همراه داشته باشید. تاخیرهای احتمالی در فرودگاه را پیشبینی کنید. خود را برای ایستادن در صفهای طولانی و پروازهای با تاخیر آماده کنید. تغییرات هورمونی شما را مستعد گریه یا فریاد زدن خواهد کرد. آرام باشید و خودتان را با مطالعه یا گوش دادن به موسیقی سرگرم کنید.
● هفتههای آخر بیشتر مراقب باشید
توصیه میشود در هفتههای آخر بارداری سفر نروید و سفرهای ضروریتان را طوری برنامهریزی کنید که تا پیش از هفته ۳۶ از سفر برگردید.
منبع: مایوکلینیک
ترجمه: فرزانه فولادبند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست