دوشنبه, ۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 27 May, 2024
مجله ویستا

حبوبات


حبوبات که از جمله مهم‌ترین موادغذائی باارزش محسوب می‌شوند، معمولاً به‌علت آنکه قبل از طبخ بایستی در آب خیسانده شده باشند و یا به دلیل نفاخ بودن، آن‌طور که باید در برنامه غذائی …

حبوبات که از جمله مهم‌ترین موادغذائی باارزش محسوب می‌شوند، معمولاً به‌علت آنکه قبل از طبخ بایستی در آب خیسانده شده باشند و یا به دلیل نفاخ بودن، آن‌طور که باید در برنامه غذائی روزانه گنجانده نمی‌شود. حال آنکه با چند روش ساده زیر می‌توان هم طبخ آن‌ها را راحت‌تر کرد و هم آنکه از خواص نفاخی آن کاست. این موادغذائی ارزشمند ضمن آنکه حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین، آهن، منیزیم و ویتامین‌های B می‌باشند، درصد چربی فوق‌العاده پائینی داشته و نقش مؤثری در کم کردن کلسترول خون دارند، بنابراین برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، بسیار مفیدند. همچنین در رژیم‌های لاغری، به‌علت همان خواص یاد شده بسیار مورد توجه هستند.

برای اینکه بتوانید همیشه و هر وقت می‌خواهید در تهیه انواع غذاها از حبوبات استفاده کنید، شب آن‌ها را در آب خیسانده و صبح روز بعد، آب آن‌ها را دور بریزید و سپس آن‌ها را بر روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آبشان گرفته شود. حال می‌توانید با خاطری آسوده آن‌ها را در بسته‌های نایلونی فریز کنید و در مواقع نیاز مورد استفاده قرار دهید.

اگر قصد دارید حبوبات را جهت طبخ مورد استفاده قرار دهید، اما قبلاً آن‌ها را نخیسانده‌اید می‌توانید حبوبات مورد نظرتان را در آب جوش ریخته و به‌مدت دو دقیقه بجوشانید و بگذارید یک ساعت در داخل آب باقی بماند. دقت داشته باشید که در ظرف، طی این مدت بسته باشد. حال آب را خالی کرده و با مقداری آب جوش تازه برای مدت لازم بپزید تا کاملاً پخته شود.

برای حل کردن مشکل نفخ، لوبیا را حداقل برای مدت ۳ ساعت بگذارید خیس بخورد، سپس آب را خالی کرده و با آب تازه لوبیا برای نیم ساعت دیگر بجوشانید. مجدداً آب آن را دور بریزید و حال با آب تازه و با مقداری آب بجوشانید تا پخته شود.

گنجاندن حبوبات در برنامه غذائی روزانه جهت عادت کردن معده بایستی به‌تدریج و از کم شروع شود.