جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مجله ویستا

زرد آلو


زرد آلو

زرد آلو از خانوادهRosaceae و از زیرخانواده Prunoideae میباشد.
درخت زرد آلو در آب هوای گرم و معتدل به عمل می آید و در مناطق مرطوب و سرد از مرغوبیت آن کاسته می شود. در مناطق گرم و خشک به نور خورشید …

زرد آلو از خانوادهRosaceae و از زیرخانواده Prunoideae میباشد.

درخت زرد آلو در آب هوای گرم و معتدل به عمل می آید و در مناطق مرطوب و سرد از مرغوبیت آن کاسته می شود. در مناطق گرم و خشک به نور خورشید نیاز دارد و حرارت زیاد را به خوبی تحمل می کند. زرد آلو در اراضی شیبدار که به جنوب متمایل هستند , کشت می شود.

مناطق زرد آلو خیز در ایران عبارتند از تهران, آذربایجان, مرکزی, زنجان, شاهرود, خراسان, فارس .

در ایران ۶۹ نوع زرد آلو وجود دارد که ۵۲ نوع آن زودرس است یعنی در اواخر تیر ماه قابل برداشت است و حدود ۱۶ نوع آن دیررس است که دراوایل شهریور ماه قابل برداشت است .

مهمترین انواع زرد آلو عبارتند از:

شمس دانشکده:

با رنگ سرخ و سفید, کروی با شکاف عمیق روی میوه می باشد.

شکر پاره سمنان:

رنگ آن زرد تا قرمز روشن و طعم آن بسیار شیرین است.