یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

۷ دلیل گریه شیرخوار


۷ دلیل گریه شیرخوار

کودکان در مسیر رشدونمو جسمی، روحی، حرکتی و عاطفی خود با دردها، فشارهای روانی و بی‌مهری والدین روبه‌رو می‌شوند. آنها در واکنش به این دردها عکس‌العملی جز گریه ندارند.
۱) قولنج …

کودکان در مسیر رشدونمو جسمی، روحی، حرکتی و عاطفی خود با دردها، فشارهای روانی و بی‌مهری والدین روبه‌رو می‌شوند. آنها در واکنش به این دردها عکس‌العملی جز گریه ندارند.

۱) قولنج شیرخواران: یکی از دلایل گریه نوزادان کولیک یا قولنج دوران شیرخوارگی است. اگرچه هنوز علت کولیک نوزادان مشخص نیست ولی مهم این است که شیرخوار درد دارد و باید به او کمک کرد. حدود ۲۰ درصد شیرخواران به کولیک مبتلا می‌شوند و هنوز معلوم نیست چرا هنگام غروب یا شب گریه می‌کنند. شیرخوار خیلی سخت آرام می‌شود. هنگام گریه پای خود را به سمت شکم می‌برد. گاهی اوقات بی‌قراری نوزاد باعث اذیت و ناراحتی شما می‌شود. از همکاری و مساعدت دیگران غافل نشوید. نوزاد را به پدر یا مادر خود بسپارید. ماساژ دورانی شکم نوزاد با آرامش توسط پدر بسیار تسکین‌دهنده است. شاید یک موزیک یا یک فنجان چای و قهوه به شما آرامش بدهد تا انرژی خود را احیا کنید. هنوز داروی خاصی برای برطرف کردن کولیک شیرخواران معرفی نشده است اما تجویز روزی ۲ قاشق چایخوری عرق نعناع توصیه می‌شود اگر داروی دیگری مصرف می‌کنید با پزشک خود مشورت کنید.

۲) جیغ کشیدن‌: برخی معتقدند دلیلش احساس عجز و درماندگی در بیان کلمات است. وقتی کودک ۱۸ماهه شما جیغ می‌کشد چشم‌درچشم او بیندازید. در آغوش‌اش بگیرید با کلمات محبت‌آمیز او را سرگرم کرده یا با او بازی کنید. اغلب کودکان با این کار آرام می‌شوند. گاهی در مسیر تکامل تکلم کودکان ممکن است اختلالات شنوایی نیز باعث جیغ کشیدن کودک شود، پس با شنوایی‌سنج صحبت کنید.

۳) گرسنگی: شیرخواران معمولا یک ساعت بعد از تغذیه با شیر مادر ناآرامی می‌کنند. این ناآرامی ممکن است به خاطر گرسنگی باشد.

۴) صداهای بیش از اندازه بلند مانند تلفن، تلویزیون، نور خیره‌کننده، حضور در اجتماعات یا میهمانی‌ها آرامش شیرخوار را مختل می‌کند حتی محصورشدن بین کوهی از اسباب‌بازی‌ نیز می‌تواند برای نوزاد ایجاد تنش کند.

۵) شیرخواران تنش و مشاجره والدین را احساس می‌کنند. این موضوع باعث نگرانی و بی‌قراری آنها می‌شود. بهتر است مشاجرات خانوادگی به بعد از خواب او موکول شود.

۶) قرار گرفتن بیش از اندازه در یک وضعیت ثابت روی صندلی یا گوشه‌ای از اتاق می‌تواند سبب خستگی و کسالت شیرخوار شود. او را حرکت داده و نوازش کنید. گاهی اوقات شیرخواران عادت به گردش با اتومبیل دارند و در ماشین به خواب می‌روند و آرامش می گیرند. در این صورت اگر فرصت این کار را ندارید لااقل با او صحبت کنید. آواز و شعر بخوانید. کودکان از بودن در کنار شما لذت می‌برند.

۷) درجه حرارت مناسب اتاق شیرخواران ۲۵ تا ۲۶ درجه است. چنانچه شیرخوار پوشش نامناسب داشته باشد چون تنظیم درجه حرارت بدنش تکامل نیافته در مواقع گرما و سرما بی‌قراری می‌کند. با توجه به این نکته به آرامش کودک کمک کنید.

دکتر اکبر کوشانفر

متخصص کودکان

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی