شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

پرتغال اسپانیا دفاع پرتغال یا خط حمله اسپانیا


پرتغال اسپانیا دفاع پرتغال یا خط حمله اسپانیا

روزنامه های اسپانیا فردای بازی با شیلی خوشحالی خود را از برخورد نکردن به برزیل با تیترهای درشت نشان دادند اما شاید در پایان بازی امروز از ذهنیت قبلی خود پشیمان شوند

روزنامه های اسپانیا فردای بازی با شیلی خوشحالی خود را از برخورد نکردن به برزیل با تیترهای درشت نشان دادند اما شاید در پایان بازی امروز از ذهنیت قبلی خود پشیمان شوند.

پرتغال ۲۰۱۰ کاملا عکس فلسفه فوتبال پرتغال، بازی می کند. در تیم کارلوس کرش که مقابل برزیل با سیستم ۱ - ۴ - ۱ - ۴ بازی کرد، همه به جز کریس رونالدو در فاز دفاع وظایف سنگین دارند و همین هم باعث شد به همراه اروگوئه، مرحله گروهی را بدون گل خورده به پایان برساند. باید توجه داشته باشیم که اسپانیا مقابل سوئیسی که مهره های تهاجمی شاخص نداشت و دفاعی بازی می کرد، شکست خورد. پرتغال اما هم در فاز دفاع قدرت سوئیس را دارد و هم در فاز حمله مهره هایی دارد که می توانند در هر مسابقه سرنوشت ساز شوند. کریس رونالدو مقابل برزیل چند بار به تنهایی دفاع زردها را به هم ریخت. در بازی امروز قطعا توپ بیشتر در مالکیت اسپانیا خواهد بود و پرتغال با تجمع در زمین خودش و انجام دفاع با حوصله، این شعار را در ذهنش خواهد داشت:«اگر گل نخوریم، به هرحال می توانیم از یک راه به گل برسیم.»

حضور رونالدو در خط حمله باعث می شود مهره های پشت سرش با اشتیاق بیشتری دفاع کنند. اسپانیا در غیاب ژابی آلونسو مصدوم، در کار طراحی دور به مشکل خواهد خورد و هنوز معلوم نیست به جای ژابی کدام هافبک در ترکیب اسپانیا قرار خواهد گرفت. دل بوسکه فشار زیادی را برای گذر از سد پرتغال حس می کند به خصوص که او تیم قهرمان اروپا را تحویل گرفته است. کارلوس کرش هم هرچند صعود دشواری به جام جهانی داشت، اما حالا تیمی ساخته با دفاعی کم نقص و امیدوار به رسیدن به روز پایانی مسابقات.

● روی نیمکت

فوتبال منچستریونایتد پس از رفتن کارلوس کرش به این تیم، دچار تحولی مثبت شد؛ تحولی که تعادل بین فاز دفاع و حمله را برای این به ارمغان آورد. این پرتغال هم فوتبالی متعادل را در هر دو فاز اجرا می کند. کارلوس کرش احتمالا امروز با سیستم ۱ - ۴ - ۱ - ۴ تیمش را ارنج خواهد کرد. حضور رونالدو در سمت چپ یا راست بر قدرت تهاجمی پرتغال اضافه خواهد کرد اما توان دفاعی پرتغال را کم می کند چرا که رونالدو در کار دفاعی مشارکت فعال ندارد. به همین دلیل کرش رونالدو را در مرکز خط حمله قرار می دهد. دل بوسکه هم برای پر کردن جای آلونسو دو راه دارد؛ یا استفاده از مثلث بوسکتس، ژابی، اینیستا مثل آنچه در بارسا می بینیم و یا حضور اینیستا در سمت چپ خط حمله و حضور فابرگاس در مثلث میانی. شاید با توجه به گرایش اینیستا به مرکز میدان، دل بوسکه محافظه کاری به خرج دهد و گزینه دوم را انتخاب کند تا در میانه میدان برتری عددی به حریف ندهد؛ حریفی که په په و میرلس و دودا و دنی تیاگو را در خط میانی دارد.

● نکات کلیدی

۱ - مقابل دفاع فشرده و منظم پرتغال، استفاده از ضربات ایستگاهی نقش مهمی می تواند در صعود اسپانیا داشته باشد.

۲ - بالا بازی کردن اسپانیا و مالکیت زیاد توپ توسط این تیم، باعث می شود دفاع تیم دل بوسکه زیاد شوک بخورد. مثل آنچه مقابل سوئیس رخ داد. فراموش نکنیم کریس رونالدو چه سرعت و چه تکنیکی برای گذر از دفاعی که بالا بازی می کند، دارد.

۳ - دست کرش برای تعویض های هجومی در نیمه دوم چندان باز نیست. او روی نیمکت سیمائو را دارد اما دل بوسکه در نیمه دوم هرطور بخواهد می تواند تیمش را تغییر دهد.

۴ - برنده این بازی، کارش در یک چهارم نهایی تقریبا راحت است. در واقع شاید برنده این بازی را بتوان در نیمه نهایی دید.

فرزاد تاری



همچنین مشاهده کنید