یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
۱۰ راه کاهش چین وچروک صورت
خوشبختانه یا متاسفانه اولین و پررنگترین عامل ایجاد چین و چروک ها، ریشه در ژنتیک دارد و اولین نشانههای این چروکها هم معمولا از سن ۳۵ سالگی شروع میشود. با افزایش سن، معمولا پوست کلاژن و الاستین کمتری میسازد و به دنبال آن، صورت کمی لاغرتر میشود و همین لاغری باعث میشود لایههای ریزی روی پوست به وجود آید. رعایت توصیههای زیر به تعویق و کاهش روند تشکیل چروکهای چهره کمک میکند.
۱- سیگار نکشید.سیگار کشیدن باعث آسیب رشتههای کلاژن و الاستین میشود که به پوست قابلیت ارتجاع و کشیدگی میدهند. پس اگر میخواهید چین و چروکها دیرتر سراغتان بیایند، سیگار را کنار بگذارید.
۲- عینک آفتابی بزنید.همیشه در محیط خارج از خانه عینک آفتابی بزنید، چرا که از پوست شما در برابر نور آفتاب محافظت کرده و به کاهش چروکهای پوستی کمک میکند. بهتر است پوستتان از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر در برابر آفتاب محافظت شود. زدن عینک آفتابی را به یک عادت تبدیل کنید و حتما از کرم ضدآفتابی با SPF ۳۰ به بالا استفاده کنید، حتی در روزهای ابری و فصل زمستان.
۳- خوب بخوابید.اگر به اندازه کافی استراحت نکنید، بدنتان هورمون کورتیزول (هورمون استرس) را بیش از حد ترشح میکند، هورمونی که باعث مرگ زودرس بسیاری از سلولهای پوست میشود. برعکس، اگر به اندازه کافی استراحت کنید، بدنتان بیشتر هورمون رشد ترشح میکند که به بافتهای پوست کمک میکند ضخیمتر شوند و خاصیت کشسانی شان حفظ شود، در نتیجه پوست دیرتر چروک میشود.
۴- ماهی بخورید.ماهی منبع غنی اسیدهای چرب (مخصوصا امگا۳) است که به رشد سلولهای پوست، جوانسازی و چاق نشان دادن صورت کمک و از ایجاد چروکهای زودرس جلوگیری میکند.
۵- کرم مرطوب کننده بزنید.شاید به نظرتان مرطوب کنندهها در کاهش چروک چندان موثر نباشند، اما حقیقت این است که کرم مرطوب کننده از پوست شما حتی در برابر اشعههای فرابنفش که باعث ایجاد لکههای قهوهای و چروک زودرس میشوند، محافظت میکند.
۶- آنتی ایجینگ بزنید.کرمهای آنتی ایجینگ یا ضدپیری، حاوی آلفاهیدروکسی اسید هستند. این اسیدهای میوه باعث میشوند سلولهای مرده پوست از بین بروند و به صورت محسوسی چروکهای صورت خصوصا دور چشم، کم شود. اما اگر پوست خشکی دارید، ممکن است این مواد باعث خشکی بیشتر آن شوند. پس قبل از مصرف آنها حتما با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.
۷- کرم لایه بردار بزنید.رتینولها یک شکل طبیعی از ویتامین A هستند که در کرمهای لایه بردار موجود است. رتینوییدها به کلاژن سازی بیشتر پوست کمک میکنند و از طرف سازمان غذا و دارو هم برای درمان چین و چروک و زیانهای آفتاب، مناسب تشخیص داده شده است.
۸- ورزش کنید.ورزش مستمر، روند پیر شدن پوست را کند میکند پس هر روز ورزش کنید. استرس را نیز از خودتان دور کنید، چون وقتی افراد استرس دارند از نظر تغذیهای دچار مشکل میشوند و طبیعتا خواب و فعالیتشان هم تحت تاثیر قرار میگیرد و در نهایت همه این عوامل باعث ایجاد چین و چروکهای زودرس میشوند.
۹- به پشت بخوابید.آکادمی پوست امریکا تایید کرده که خواب مداوم در وضعیتهای خاص، منجر به ایجاد خطوط خواب
(sleep lines) میشود.این خطوط، چینهایی هستند که روی سطح پوست حک میشوند و وقتی که از خواب برمی خیزید، از بین نمیروند. خوابیدن روی یک پهلو، باعث افزایش چین و چروک روی گونهها و چانه میشود، در حالیکه خوابیدن روی صورت باعث چین و چروک ابرو میشود. برای کاهش ایجاد چین و چروک، آکادمی پوست امریکا توصیه میکند به پشت بخوابید.
۱۰- بیش از حد صورت خود را نشویید.طبق گفته متخصصین پوست مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، آب موجب از بین رفتن رطوبت و چربیهای طبیعی پوست که محافظت علیه چین و چروکها را به عهده دارند، میشود. در ضمن، اگر صابون شما حاوی مرطوبکنندههای محافظ پوست نیست، به جای صابون از پاک کنندههای صورت (facial cleanser) استفاده کنید.
نیره ولدخانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست