چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا

کامپیوتر ارزان، چهارمین قدم منبع تغذیه


کامپیوتر ارزان، چهارمین قدم منبع تغذیه

این عنوان کابینت شاید کمی مسخره به نظر برسد اما به تصورم مسخره تر از نوشتن کیس (Case) نیست.پس از انتخاب چهار قطعه اصلی کامپیوتر شامل مادربورد، پردازنده، حافظه اصلی و هارددیسک نوبت …

این عنوان کابینت شاید کمی مسخره به نظر برسد اما به تصورم مسخره تر از نوشتن کیس (Case) نیست.پس از انتخاب چهار قطعه اصلی کامپیوتر شامل مادربورد، پردازنده، حافظه اصلی و هارددیسک نوبت می رسد به پنجمین قطعه بی نهایت مهم یعنی منبع تغذیه که در کمال نامردی با بی مهری اغلب خریداران مواجه می شود. اینکه چرا منبع تغذیه را در جایگاه پنجم قرار دادم بدین علت بود که چهار قطعه اول کمیت و کیفیت مصرف انرژی کلی دستگاه را مشخص می کنند. منبع تغذیه پردازنده های چندهسته ای بین ۹۵ تا ۱۲۵ وات انرژی مصرف می کنند. میزان مصرف انرژی مادربورد هم در شرایط سخت فراتر از ۴۰ وات نخواهد بود و مجموع مصرف انرژی قطعه ذخیره سازی نیز از ۳۵ وات فراتر نمی رود. از این رو مجموع مصرف انرژی قطعات اصلی کامپیوتر ارزان قیمت بین ۱۸۰ تا ۲۱۰ وات خواهد بود. اگر مخلفات دیگر را نیز در نظر بگیریم به عدد منطقی ۲۶۰ وات خواهیم رسید. از آنجایی که اغلب نمایشگرهای کنونی به طور مستقیم به جریان برق متصل می شوند، استفاده از یک منبع تغذیه با توان متوسط ۳۰۰ وات به خوبی می تواند نیازهای سیستم را برآورده سازد. بهترین فرمول برای محاسبه توان متوسط منبع تغذیه از این راه به دست می آید که توان یکایک قطعات را با یکدیگر جمع زده و ۲۰ درصد بدان بیفزایید البته این نکته را به خاطر داشته باشید که اگر کارت گرافیک مستقل انرژی زیادی مصرف می کند و اگر روزی روزگاری استفاده از آن لازم شود، باید که در محاسبه شما لحاظ شود. برای اطمینان از ارتقای احتمالی در آینده بد نیست از منابع تغذیه ۳۵۰ تا ۴۰۰ واتی استفاده کنید. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که آنچه به عنوان توان منبع تغذیه روی برچسب قطعه نشان داده شده است، حداکثر توانی است که به مدتی کوتاه ارائه می شود و مقدار متوسط، چیزی حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر از آن مقدار است.

آنچه نباید گذشت

هر منبع تغذیه ای که تمایل به تهیه آن دارید، باید قادر به تامین انرژی مصرفی قطعات داخلی به صورتی پایدار باشد. تصور نمی کنم مدل های بی اصل و نسبی که نمونه های ۴۰۰ تا ۵۰۰ واتی آن به قیمت ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان در بازار یافت می شوند قادر به انجام چنین خواسته ای باشند.

یکی از وظایف اصلی منبع تغذیه علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز قطعات دیگر، ایجاد توازن و ثبات در جریان ورودی و جلوگیری از خطرات احتمالی به مجموعه است. با توجه به نوسانات شدیدی که در جریان برق کشور وجود دارد، توصیه می شود از این موضوع به سهولت عبور نکنید. به همین علت است که استفاده از منبع تغذیه ای که از تکنولوژی PFC استفاده می کند توصیه می شود. قبول دارم که این تکنولوژی قیمت را افزایش داده است اما استفاده از آن الزامی است.

این تکنولوژی بر دو گونه Passive و Active است که برای استفاده در کامپیوترهای ارزان قیمت گونه

Passive PFC را توصیه می کنم که متوسط قیمت مدل های درست و درمون آن بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان است.

کابینت را هم هر طور دوست دارید انتخاب کنید. هر چند در این مورد نیز حرف بسیار دارم که بماند برای بعد. فقط حواس تان جمع باشد که بدنه آن پلاستیکی نباشد.

جواد زارعی