چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

کاچی غذای سنتی ایرانی


کاچی غذای سنتی ایرانی

● مواد لازم
▪ ۲ لیوان: آرد
▪ ۲ لیوان: نبات کوبیده شده
▪ ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم: روغن زرد
▪ نصف فنجان: گلاب
▪ یک قاشق چایخوری: زعفران سائیده
▪ ۵۰ گرم: خلال بادام
▪ کمی پودر: پسته و دارچین
● طرزتهیه …

مواد لازم

۲ لیوان:

آرد

۲ لیوان:

نبات کوبیده شده

۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم:

روغن زرد

نصف فنجان:

گلاب

یک قاشق چایخوری:

زعفران سائیده

۵۰ گرم:

خلال بادام

کمی پودر:

پسته و دارچین

طرزتهیه

نبات کوبیده شده را با ۴ لیوان آب می گذاریم بجوشد. سپس آن را صاف کرده، زعفران حل شده و گلاب را به آن اضافه می کنیم و آن را کنار می گذاریم. روغن زرد (یا کره گوسفند آب شده که آن را روغن زرد مینامیم) را در یک قابلمه ریخته، پس از آب شدن روغن زرد آرد را کم کم اضافه می کنیم.

بعد با قاشق چوبی آن را مرتب به هم می زنیم. شعله را ملایم کرده و به هم زدن آن ادامه می دهیم تا رنگ آرد طلایی شود ( برای تهیه کاچی نیاز به سرخ کردن آرد نمی باشد). در این مرحله نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و شربت را کم کم به آن اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا مایع صاف و یک دست شود. خلال بادام را هم اضافه می کنیم و ظرف را مجدداً روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کاچی جا بیفتد . در صورتی که کاچی کمی سفت شد، می توانیم یک لیوان آب به آن اضافه کنیم و می گذاریم کاچی به روغن بیفتد. معمولاً این نوع کاچی را برای خانم های تازه زایمان کرده، می پزند. از آنجایی که این غذا دارای خواص غذایی سرشاری است, خوردن آن را به دخترانی که به دوران بلوغ میرسند توصیه می کنیم.