جمعه, ۲۹ تیر, ۱۴۰۳ / 19 July, 2024
این سبزی تابستانی با ۱۰ بیماری مقابله می کند
![این سبزی تابستانی با ۱۰ بیماری مقابله می کند](/web/imgs/16/22/2v1uv1.jpeg)
کارشناس ارشد تغذیه انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: مصرف گوجه فرنگی سبب جلوگیری از ابتلا و یا مبارزه با دست کم ۱۰ بیماری مانند دیابت نوع ۲، حملات قلبی، گرفتگیهای عروق، انواع سرطان مانند سرطان پوست و پروستات، چاقی مفرط، بیماریهای مزمن مانند روماتیسم، افسردگی، بیماریهای عفونی و یبوست میشود.
منیره دادخواه افزود: مصرف مستمر گوجه فرنگی، فرآوردهها و عصارههای آن به دلیل دارا بودن خواص بی شمار مانند ویتامین C، کمک زیادی به حفظ و احیای سلامت افراد میکند.
به طور مثال این گیاه به دلیل ویتامین C بسیار موجب رقیق کردن خون و پلاکت های آن و درنتیجه جلوگیری از چسبندگی و ایجاد لخته خون در رگها و قلب میشود. وی اظهار داشت: استفاده منظم از این ماده غذایی در روز به سلامت قلب وعروق کمک کرده و از بروز حملات قلبی میکاهد. به گفته دادخواه، گوجه فرنگی از سبزیجات پر مصرف تابستانی است که سرشار از ویتامین C، املاح معدنی، پتاسیم، فیبر غذایی، رنگ دانه گیاهی و لیکوپن است.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: لیکوپن یک آنتیاکسیدان قوی است. لیکوپن در گوجه فرنگی تازه با مقدار فراوان یافت میشود. مصرف این ماده در حفاظت در برابر سرطان بسیار موثر است و به پیشگیری از سرطان کمک میکند. وی افزود: همچنین وجود لیکوپن در این سبزی به سلامت پروستات در مردان کمک کرده به طوری که توصیه میشود مردان گوجه فرنگی و فرآوردههای آن را به طور روزانه مصرف نمایند تا از بروز سرطان پروستات در امان باشند.
دادخواه گفت: در طب سنتی گوجه فرنگی و عصارههای آن به دلیل ترکیبات آنتیاکسیدان وضد التهاب آن از بروز برخی بیماریهای مزمن و التهابی مانند روماتیسم پیشگیری میکند. دادخواه با اشاره به اینکه گوجه فرنگی را هم بهصورت خام و پخته میتوان مصرف کرد گفت: مصرف پخته گوجه فرنگی در جذب رنگ دانههای آن بسیار موثر است و حرارت دادن به گوجه فرنگی و یا کمی تفت دادن در روغن به جذب بهتر رنگ دانههای لیکوپن کمک میکند. وی توصیه کرد: برای استفاده از ویتامینها و خواص مفید آنها باید گوجه فرنگی را به محض برش زدن مصرف کرد، زیرا این ماده غذایی پس از برش زدن با اکسیژن هوا ترکیب شده و خاصیت آنتیاکسیدانی و ویتامین C آن از بین میبرد.
کارشناس ارشد تغذیه انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور افزود: وجود پتاسیم در این ماده غذایی به کنترل فشار خون کمک میکند و بهعنوان یک میانوعده بسیار مناسب برای همه افراد در سنین مختلف توصیه میشود. این سبزی برای افرادی که میخواهند وزن خود را کاهش دهند نیز مناسب است.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران محمدجواد ظریف دولت چهاردهم پزشکیان دولت ظریف انتخابات رئیس جمهور علی باقری رهبر انقلاب علیرضا زاکانی
آتش سوزی جریمه رانندگی سراوان پلیس هواشناسی سازمان هواشناسی تهران شهرداری تهران پشه آئدس قتل گرما عزاداری محرم
واردات خودرو حقوق بازنشستگان خودرو قیمت خودرو بازنشستگان دولت سیزدهم قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو اربعین دلار قیمت سکه
تلویزیون فضای مجازی سینما امام حسین سینمای ایران صداوسیما دفاع مقدس فیلم بازیگر
فناوری دانشگاه تهران آزمون سراسری
رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ اسرائیل جو بایدن ترامپ فلسطین غزه روسیه جنگ غزه چین طوفان الاقصی ترور ترامپ
فوتبال پرسپولیس استقلال علی علیپور لیگ برتر سپاهان تراکتور باشگاه پرسپولیس نقل و انتقالات علیرضا بیرانوند لیگ برتر ایران رئال مادرید
اینترنت سیاره هوش مصنوعی عیسی زارع پور سرعت اینترنت گوشی اپل وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
گرمازدگی کاهش وزن سرطان چاقی بارداری گیاهان دارویی