سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
این سبزی تابستانی با ۱۰ بیماری مقابله می کند
کارشناس ارشد تغذیه انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: مصرف گوجه فرنگی سبب جلوگیری از ابتلا و یا مبارزه با دست کم ۱۰ بیماری مانند دیابت نوع ۲، حملات قلبی، گرفتگیهای عروق، انواع سرطان مانند سرطان پوست و پروستات، چاقی مفرط، بیماریهای مزمن مانند روماتیسم، افسردگی، بیماریهای عفونی و یبوست میشود.
منیره دادخواه افزود: مصرف مستمر گوجه فرنگی، فرآوردهها و عصارههای آن به دلیل دارا بودن خواص بی شمار مانند ویتامین C، کمک زیادی به حفظ و احیای سلامت افراد میکند.
به طور مثال این گیاه به دلیل ویتامین C بسیار موجب رقیق کردن خون و پلاکت های آن و درنتیجه جلوگیری از چسبندگی و ایجاد لخته خون در رگها و قلب میشود. وی اظهار داشت: استفاده منظم از این ماده غذایی در روز به سلامت قلب وعروق کمک کرده و از بروز حملات قلبی میکاهد. به گفته دادخواه، گوجه فرنگی از سبزیجات پر مصرف تابستانی است که سرشار از ویتامین C، املاح معدنی، پتاسیم، فیبر غذایی، رنگ دانه گیاهی و لیکوپن است.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: لیکوپن یک آنتیاکسیدان قوی است. لیکوپن در گوجه فرنگی تازه با مقدار فراوان یافت میشود. مصرف این ماده در حفاظت در برابر سرطان بسیار موثر است و به پیشگیری از سرطان کمک میکند. وی افزود: همچنین وجود لیکوپن در این سبزی به سلامت پروستات در مردان کمک کرده به طوری که توصیه میشود مردان گوجه فرنگی و فرآوردههای آن را به طور روزانه مصرف نمایند تا از بروز سرطان پروستات در امان باشند.
دادخواه گفت: در طب سنتی گوجه فرنگی و عصارههای آن به دلیل ترکیبات آنتیاکسیدان وضد التهاب آن از بروز برخی بیماریهای مزمن و التهابی مانند روماتیسم پیشگیری میکند. دادخواه با اشاره به اینکه گوجه فرنگی را هم بهصورت خام و پخته میتوان مصرف کرد گفت: مصرف پخته گوجه فرنگی در جذب رنگ دانههای آن بسیار موثر است و حرارت دادن به گوجه فرنگی و یا کمی تفت دادن در روغن به جذب بهتر رنگ دانههای لیکوپن کمک میکند. وی توصیه کرد: برای استفاده از ویتامینها و خواص مفید آنها باید گوجه فرنگی را به محض برش زدن مصرف کرد، زیرا این ماده غذایی پس از برش زدن با اکسیژن هوا ترکیب شده و خاصیت آنتیاکسیدانی و ویتامین C آن از بین میبرد.
کارشناس ارشد تغذیه انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور افزود: وجود پتاسیم در این ماده غذایی به کنترل فشار خون کمک میکند و بهعنوان یک میانوعده بسیار مناسب برای همه افراد در سنین مختلف توصیه میشود. این سبزی برای افرادی که میخواهند وزن خود را کاهش دهند نیز مناسب است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست