جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

پیش گیری از چاقی مفرط در کودکان


پیش گیری از چاقی مفرط در کودکان

بروز چاقی مفرط در کودکان طی چند دهه اخیر ۳ برابر شده است. طبق آمارها در اواخر دهه ۷۰ ،۵/۶درصد کودکان ۶ تا ۱۱ ساله از چاقی مفرط رنج می بردند که در سال ۲۰۰۸ این آمار به ۲۰ درصد افزایش …

بروز چاقی مفرط در کودکان طی چند دهه اخیر ۳ برابر شده است. طبق آمارها در اواخر دهه ۷۰ ،۵/۶درصد کودکان ۶ تا ۱۱ ساله از چاقی مفرط رنج می بردند که در سال ۲۰۰۸ این آمار به ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد و در حال حاضر از هر ۵ کودک بالای ۲ سال، یک کودک دچار چاقی مفرط است. به گزارش «Prevention» ، چاقی در دوره کودکی به احتمال زیاد به چاقی در بزرگسالی می انجامد. نتایج بررسی ها نشان می دهد، مشکل اضافه وزن که قبل از ۸ سالگی شروع می شود، به چاقی مفرط در بزرگسالی منجر خواهد شد. علاوه بر آن، بالا بودن شاخص توده بدن در کودکی با خطر بروز دیابت نوع ۲، کلسترول بالا، فشار خون بالا و بیماری قلبی ارتباط دارد. برای پیشگیری از این معضل بهتر است از کودکی عادت های خوب را به فرزندان خود بیاموزیم.

به هنگام بارداری عادت های خوب را رعایت کنید؛شواهد نشان می دهد، بین اضافه وزن در هنگام حاملگی ، وزن نوزاد و وزن در دوران کودکی ارتباط مستقیمی وجود دارد. زنانی که در دوران حاملگی اضافه وزن پیدا می کنند، از طریق تغییرات شیمیایی در مغز و سوخت و ساز بدن، وزن اضافه را به جنین منتقل می کنند.

تا حد امکان به نوزاد شیر مادر بدهید. نتایج بررسی ها نشان می دهد، شیر مادر خطر ابتلا به اضافه وزن را کاهش می دهد. جدول رشد نیز نشان می دهد افزایش وزن سریع در نوزادانی که شیر خشک مصرف می کنند، از ۳ تا ۶ ماه و زودتر از دیگر نوزادان آغاز می شود. به جای دادن مقدار زیادی شیر خشک در یک وعده، آن را در چند وعده به کودک بدهید.

- سبزی را جایگزین سرلاک کنید: در سال اول، تمامی مواد مغذی مورد نیاز کودک از طریق شیر مادر یا شیر خشک تامین می شود و نیازی به غذاهای پرکالری مانند سرلاک و سیب زمینی ندارد. سعی کنید پوره سبزی بخارپز شده و برنج قهوه ای به برنامه غذایی او اضافه کنید.در ۹ ماهگی نیز آن ها را به خوردن غذاهایی که برای کل خانواده تهیه می شود، عادت دهید.مهد کودکی با حیاط بازی بزرگ انتخاب کنید. تا جایی که می توانید از کالسکه کمتر استفاده کنید و کودک را به راه رفتن تشویق کنید.

- او را مجبور به تمیز کردن بشقاب غذا نکنید: هدف از غذا دادن به نوزادان و کودکان تامین مواد مغذی است.اجازه دهید خودشان غذا بخورند ، غذاهای سالم و متنوع تهیه کنید و بگذارید کودک برای خوردن یا نخوردن و میزان غذای خود تصمیم بگیرد. این کار باعث می شود به گرسنگی خود بیشتر توجه کند.

غذا را به عنوان پاداش یا جریمه در نظر نگیرید.محروم کردن کودکان از نوعی غذا مانند شیرینی باعث می شود حریص تر شوند. بنابراین بهتر است با همه نوع غذا آشنا باشند.

- تماشای تلویزیون را محدود کنید: حداقل دو سوم نوزادان و کودکان، روزی ۲ ساعت برنامه تلویزیونی تماشا می کنند. تحرک نداشتن به مرور زمان به یک عادت تبدیل می شود. متخصصان تماشای تلویزیون به میزان کمتر از ۲ ساعت در طول روز برای کودکان بالای ۲ سال و تماشا نکردن تلویزیون را برای کودکان زیر ۲ سال توصیه می کنند.

- با او غذا بخورید: کافی است دور هم کمی میوه بخورید تا او لذت خوردن را از شما بیاموزد.

مترجم: علیرضا