چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

فرهنگ غذایی : جایگزین ها


فرهنگ غذایی : جایگزین ها

طبخ هر غذا نیازمند وجود مجموعه ای از مواد گوناگون است. حال اگر یک و یا حتی تعدادی از این مواد در دسترس نباشند، چه باید کرد؟ آیا از پخت آن غذا صرف نظر می کنید یا به فکر چاره ای دیگر …

طبخ هر غذا نیازمند وجود مجموعه ای از مواد گوناگون است. حال اگر یک و یا حتی تعدادی از این مواد در دسترس نباشند، چه باید کرد؟ آیا از پخت آن غذا صرف نظر می کنید یا به فکر چاره ای دیگر خواهید بود؟! اینجا است که مجالی برای هنرنمایی آشپز پدید می آید. آشپز واقعی کسی است که با وجود کمبودهایی در مواد اولیه، حاصل دست پخت او غذایی هر چند متفاوت ولی قابل قبول و خوشمزه شود.

برای این منظور، شناخت جایگزین ها، از جمله مهمترین و اصلی ترین رمزورازهای پخت و پز است.

۱) هنگامی که در دستور پخت غذا و کیک انتخابی تان بیش از دو تخم مرغ وجود داشت ولی شما تعداد تخم مرغ کمتری در یخچال داشتید حذف یک تخم مرغ از آن تعداد، چندان مشکل ساز نخواهد بود به شرط اینکه به جای آن دو قاشق غذاخوری شیر و یک دوم قاشق چایخوری بیکینگ پودر به مواد اضافه کنید.

۲) آب حاصل از یک عدد لیموی تازه با یک چهارم فنجان آبلیمو قابل جایگزینی است.

۳) به جای یک فنجان شکر، از ترکیب یک فنجان عسل و یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین استفاده کنید.

۴) برخی از آشپزها جایگزین کردن کرفس ریز و پخته شده را در صورت نبود قارچ برای پخت در بعضی غذاها توصیه می کنند.

۵) اگر به جهت داشتن فشارخون بالا و یا در حال نوسان، توسط پزشکتان از مصرف نمک در غذا منع شده اید، نگران نباشید. شما می توانید با مخلوط کردن پودر سیر، پودر پیاز خشک، پودر آویشن، پودر جعفری، فلفل سیاه، جوهر لیمو، سبزیجات معطر خشک شده، پودر لیموعمانی و یا تعدادی از اینها با توجه به ذائقه تان، طعم دهنده های خوشمزه به جای نمک درست کنید.

۶) بدون رب گوجه فرنگی نیز می توان غذاهایی مانند انواع خوراک ها و خورشت های رب دار و همچنین لوبیاپلو، ماکارونی و مانند اینها درست کرد. این کار با جایگزین کردن سس گوجه فرنگی (کچاپ) امکان پذیر است. تنها مقداری طعم شیرینی به غذایتان اضافه می شود که با طعم دهنده های ترش مانند آبلیمو و آبغوره می توانید آن را جبران کنید.

۷) در فصل سرما مصرف غذاهای آبداری همچون سوپ و آش بیشتر شده و با توجه به آنکه سرماخوردگی نیز در این فصل شیوع پیدا می کند، این نیاز در هنگام بیماری های این چنینی نیز بیشتر احساس می شود ولی عدم وجود آب مرغ و یا گوشت درست در زمان تصمیم گیری برای پخت، یا مانع پختن این قبیل غذاها می شود و یا اینکه مجبور خواهیم بود از سوپ و یا آش های آماده طبخ استفاده کنیم ولی خوشبختانه این روزها، عصاره های مرغ و گوشت و حتی سبزیجات کار را بسیار آسان کرده اند. در نتیجه امکان پخت این غذاهای آب دار لذیذ در زمان دلخواه وجود دارد. این عصاره ها در قالب مکعب هایی در بسته بندی مخصوص و با تاریخ تولید و انقضا ارائه می شوند. کافی است با اضافه کردن یک و یا دو مکعب عصاره به بقیه مواد و همچنین مقداری آب در یک قابلمه متوسط بزرگ، سوپ و یا آشی با غلظت و طعم دلخواه بپزید. تنها ذکر این موضوع ضروری است که از آنجایی که این عصاره ها معمولاً دارای نمک زیادی هستند، از اضافه کردن نمک به غذا پرهیز کنید

مجید

tia-cosmology.blogfa.com