یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

با آکنه چه کنیم؟


با آکنه چه کنیم؟

مراقبت پوستی روزانه و خوب برای هر فردی لازم است ولی در مورد افراد دچار آکنه یا مستعد ابتلا به آکنه ‌این مراقبت اهمیت ویژه‌ای دارد. آموزش شیوه صحیح مراقبت پوست به‌خصوص در درمان …

مراقبت پوستی روزانه و خوب برای هر فردی لازم است ولی در مورد افراد دچار آکنه یا مستعد ابتلا به آکنه ‌این مراقبت اهمیت ویژه‌ای دارد. آموزش شیوه صحیح مراقبت پوست به‌خصوص در درمان ضایعات آکنه، کمک‌کننده و مفید است. کنترل آکنه بر دو اصل اساسی استوار است؛ درمان دارویی صحیح و مراقبت روزانه و مناسب که وقت زیادی نمی‌گیرد. شستشوی بیش از حد پوست اصلا توصیه نمی‌شود زیرا این کار، باعث خشکی و شکنندگی بیشتر پوست می‌شود و به بهبود سریع‌تر آکنه کمکی نمی‌کند. شستشوی ۲ بار در روز (صبح و شب) برای پاک کردن پوست از کثیفی، آرایش، تعریق و چربی اضافی مناسب است. نکته‌هایی که باید در نظر گرفته شوند، عبارتند از:

۱. شستشوی پوست ۲ بار در روز با یک شوینده ملایم: با استفاده از نوک انگشتان (نه با لیف یا پدهای اسکراب) تمام صورت از جمله زاویه فکی، گردن، جلو و پشت گوش را به خوبی بشویید. می‌توانید از پاک‌کننده‌های فومی استفاده کنید و اگر پوست دچار ضایعه است، پاک‌کننده‌های حاوی بنزوئیل پروکسید مناسب هستند. حتما شب، قبل از خواب، آرایش صورت خود را کاملا پاک کنید.

۲. از تونر یا قابض استفاده کنید: می‌توانید برای پاک کردن باقیمانده آرایش یا چربی اضافه تونر را با یک پنبه نرم به پوست بزنید.

۳. در صورت نیاز از داروها یا کرم‌های درمانی مخصوص آکنه استفاده کنید: پس از اینکه تونر کاملا خشک شد، داروهای مخصوص درمان آکنه را که پزشک برایتان تجویز کرده به کار برید و بگذارید به خوبی جذب شود.

۴. اگر در پوست احساس خشکی می‌کنید، از ژل یا مرطوب‌کننده بدون چربی استفاده کنید: بسیاری از داروهای ضدآکنه باعث خشکی بیش از حد پوست می‌‌شوند. برای کاهش این خشکی می‌توانید از یک مرطوب‌کننده ملایم ۲ بار در روز استفاده کنید. ژل‌ها و لوسیون‌های مرطوب‌کننده سبک‌تر از کرم‌ها هستند و بهتر است انواعی را انتخاب کنید که بدون چربی باشند و کومدون‌زا نباشند.

دکتر محمدعلی نیلفروش زاده

متخصص پوست رییس مرکز تحقیقات پوست و سلول های بنیادی