شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
میان بوش و بوشهر
سفر پوتین به تهران که مدتها انتظار آن می رفت انجام شد. این سفر بدون توجه به آن صورت گرفت که واشنگتن تا لحظه آخر تلاش داشت سفر رییس جمهور روسیه به ایران لغو شود. در هر صورت کارشناسان هر دو طرف اقیانوس چنین عقیده ای دارند. روز یکشنبه "اینترفاکس" به نقل از منابع خبری در نیروهای امنیتی روسیه گزارش داد که قرار است از سوی اسلام گرایان ایرانی طی این سفر به جان پوتین سوء قصد شود. این خبر با پایان دیدار "کاندولیزا رایس" و "روبرت گیتس" وزرای خارجه و دفاع آمریکا در مسکو همزمان شد که در جریان مذاکرات با مقامات روسی در هیچکدام از مسائل از جمله مسئله هسته ای ایران به توافق نرسیدند.
تحلیلگران مرکز آمریکایی Stratfor مطمئن هستند که هشدار سوء قصد به جان پوتین از سوی آمریکا مطرح شده است. "دمیتری یفستافیف" کارشناس مرکز "پیر" توضیح داد: "اوضاع در آمریکا چنان است که جلوگیری از حمله نظامی به ایران غیر ممکن به نظر می رسد. نئو محافظه کاران همه چیز خود را بر روی جنگ گذاشته اند چرا که در غیر اینصورت مبارزه آنها با دموکرات ها به میدان اقتصادی کشیده خواهد شد و در آنجا آنها شکست خواهند خورد. فرصت دومی برای حمله به ایران ممکن است رخ ندهد. در این میان مسکو برای نرم کردن موضع ایران تلاش می کند، به همین خاطر تخلل در سفر پوتین به نفع دولت بوش بود".
اما پوتین به ایران سفر کرد و مذاکرات پیچیده ای پیش روست. ایران منتظر راه اندازی نیروگاه بوشهر است. مقامات ایرانی بارها از مسکو خواستند که این روند را تسریع بخشد.
بحث در وحله اول در باره صدور سوخت هسته ای (اورانیوم غنی شده با درصد پایین) است. از نظر طرف روسی وقفه موجود به خاطر عدم پرداخت های به موقع از سوی ایران است. ایرانی ها منکر آن هستند. نظر کارشناسان نیز تقسیم شده است. به عقیده برخی از آنها مسکو تحت فشار آمریکا به اتلاف وقت روی آورده است.
دیگران معتقدند که روسیه قصد ندارد که در مسئولیت پذیری برنامه هسته ای ایران با این کشور شریک شود چرا که تهران می تواند سوخت هسته ای روسی را به اندازه نظامی و یا در آن حدود به کمک فناوری های پاکستانی غنی سازد.
طرف ایرانی سرنوشت دیگر طرح های دوجانبه (با روسیه) را به سرنوشت بوشهر مرتبط می داند. در میان آنها به غیر از احداث دو نیروگاه اتمی دیگر خط لوله انتقال گاز "ایران-پاکستان-هند" وجود دارد که کمپانی "گازپروم" روسی خواستار شرکت در آنست.
آمریکا همانطور که مخالف نیروگاه بوشهر است با خط لوله مذکور نیز شدیدا مخالفت می کند. دیروز "کاظم جلالی" سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی و امنیت مجلس ایران از روسیه خواست که به ایران برای عضویت دائم در سازمان همکاری های شانگهای کمک کند. این به نوعی درخواست از مسکو و پکن برای دفاع از ایران در برابر آمریکاست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست