شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
پوتین و آینده نخست وزیری روسیه
«دیمیتری مدودِف» که نامزدی اش برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری مارس ۲۰۰۸ روسیه با حمایت «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری کنونی همراه بوده است ، هفته جاری بار دیگر پیشنهاد داد که پوتین مقام نخست وزیری را در دوره او بپذیرد.
پوتین که بر اساس قانون اساسی نمیتواند برای سومین دوره پیاپی رئیس جمهور روسیه شود، اما به شدت مایل است تا قدرتش را در عرصه سیاست این کشور حفظ کند، هنگام طرح پیشنهاد مدودف به صراحت از حضورش در سمت نخست وزیری روسیه خبر داد. حامیان پوتین نیز از وی خواستهاند که با عنوان رهبر ملی با اختیارات غیر ویژه منصوب شود.
این پیشنهاد روز دوشنبه در جریان گردهمایی حزب «روسیه واحد» تحت حمایت «پوتین» که در انتخابات اخیر دوما بیش از ۶۴ درصد از آرای مردم را به خود اختصاص داده است، مطرح شد. این حزب در نشست خود به طور رسمی نامزدی «دیمیتری مدودف» معاون نخستوزیر برای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد.
رئیس جمهوری روسیه نیز که در این نشست حضور داشت، با پیشنهاد «مدودف» برای بر عهده گرفتن پست نخستوزیری کشور در صورت پیروزی این نامزد در انتخابات آتی موافقت کرد. به این ترتیب به نظر می رسد در همان حال که پوتین، مساله جانشینیاش را با حمایت از دیمیتری مدودف، معاون نخستوزیر برای کاخ کرملین حل کرده ، مدودف نیز با درخواست از او برای پذیرش مقام نخست وزیری ، تکلیف بسیاری را روشن ساخته است. اما، در صورت قبول این مقام از سوی پوتین، وظیفه نخستوزیر مشخص نیست.
اگر پوتین این مسئولیت را بپذیرد، این پرسش مطرح میشود که چه فردی مرد شماره یک روسیه خواهد بود، مدودف ۴۲ ساله یا پوتین ۵۵ ساله؟
بسیاری از صاحبنظران تردید ندارند اگر پوتین نخستوزیر آینده باشد، از قدرت بسیاری برخوردار خواهد بود و چه بسا مدودف، رئیس جمهور آینده نقشی همانند ملکه انگلستان ایفا کند، یعنی در عمل، نقشی در اداره کشور نداشته باشد. پوتین قدرت اصلی را در دست خواهد داشت و مدودف جوان، فعال و لیبرال مخاطب غرب خواهد بود. او یک نامزد ایدهآل برای وظایف نمایندگی روسیه در برابر غرب است و در عین حال، این امکان را خواهد داشت تا موضع خود را در زمینه سیاست خارجی روسیه مطرح کند.
مدودف که به لیبرال بودن شهرت دارد، میتواند از نظر غرب جانشین مناسبی برای پوتین باشد. در حال حاضر غرب بر سر یک دو راهی نسبت به مسکو است و باید یک راه را انتخاب کند: یا در روابطش با روسیه روی مسایلی مانند حقوق بشر و سیاست داخلی این کشور اصرار بورزد یا اینکه روابطش با روسیه را برپایه همکاری در مورد موضوعهای عمده و مهم سیاست خارجی ادامه دهد.
اکنون که ولادیمیر پوتین بطور رسمی پیشنهاد تصدی مقام نخستوزیر آینده را پذیرفته است مساله اصلی آغاز روند مشخص کردن قدرت میان کاخ کرملین و کاخ نخستوزیری است.
اگر پوتین مقام نخستوزیر شود، نخستین سیاستمدار تاریخ روسیه بعد از شوروی خواهد بود که در دو نوبت دولت را اداره کرده است.
با این حال، وظایف نخستوزیر آینده نامشخص است. آیا پوتین براساس سنتی که خود بنا نهاده باید به عنوان نخستوزیر تمام مدت در مسکو بوده، ملاقاتهای هفتگی مشخص داشته باشد و در عین حال، هر هفته به اقامتگاه رئیس جمهور رفته تا گزارش مخفی هفتگیاش را به او بدهد؟!
به نظر میرسد پوتین از هم اکنون برنامه دولت آیندهاش را مشخص کرده است. او پس از این که دیمیتری مدودف خواستهاش برای نخستوزیری پوتین را مطرح کرد با مقامات اتاق بازرگانی و صنایع روسیه و نیز زعمای جهان تجارت روس ملاقات کرد و خطاب به آنها گفت: «ما تصمیم نداریم یک کاپیتالیسم دولتی را تاسیس کنیم، این نه انتخاب ما و نه مسیر ما است.»
بهرام افتخاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست