سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

۳ نکته قرمز


۳ نکته قرمز

در سال ۱۹۴۲، دانشمندان دریافتند که رنگ قرمز اعصاب سمپاتیک را تحریک می‌کند و رنگ سفید و آبی، اعصاب پاراسمپاتیک را. برخی رنگ‌ها ترشح هورمون‌ها را تحریک و برخی رنگ‌ها، آن را مهار …

در سال ۱۹۴۲، دانشمندان دریافتند که رنگ قرمز اعصاب سمپاتیک را تحریک می‌کند و رنگ سفید و آبی، اعصاب پاراسمپاتیک را. برخی رنگ‌ها ترشح هورمون‌ها را تحریک و برخی رنگ‌ها، آن را مهار می‌کنند. همچنین رنگ‌ها روی برخی بیماری‌ها موثرند. آثاری که رنگ‌ها بر اطراف و محیط و بر روح و روان ما می‌گذارند، متفاوت است. با آگاهی از چگونگی تاثیر رنگ‌ها می‌توانیم فضای خانه و یا محیط‌ کار را به آن‌گونه که به دلخواه است، بیافرینیم. در ستون این هفته به تاثیر رنگ قرمز بر محیط و فرد می‌پردازیم...

۱) رنگ‌ها به دو دسته سرد و گرم تقسیم می‌شوند. رنگ قرمز زیر مجموعه رنگ‌های گرم است. تحقیقاتی درباره آثار رنگ‌ها در درمان بیماری‌ها انجام شده است. به طور مثال، مشخص شده که نور قرمز می‌تواند از طریق افزایش عملکرد سیستم اتونوم (سمپاتیک) در بدن انسان، فشار خون را افزایش دهد. با استفاده از این رنگ در اتاق شخصی که به بیماری کم‌خونی دچار است می‌توانید افزایش گردش خون را برای شخص فراهم کنید. رنگ قرمز در درمان سرماخوردگی، کم‌خونی، کاهش جریان خون و بیماری‌های ناشی از ترشحات موکوس، موثر است. قرمز انرژی فیزیکی بدن را افزایش می‌دهد.

۲) رنگ قرمز و رنگ‌هایی که شامل درجه‌ای از این رنگ هستند، مانند گلبهی، نارنجی، قرمز ملایم باعث افزایش اشتها می‌شوند. می‌توانید قسمت غذاخوری خانه (جایی که همیشه غذا می‌خورید، برای مثال آشپزخانه یا سالن غذاخوری) را به تابلو و یا عناصر دکوراتیو دیگری از این رنگ بیارایید.

۳ ) بعضی‌ها ناآگاهانه و از روی علاقه‌ای که به این رنگ دارند، وسایل خانه‌شان را از این رنگ تهیه می‌کنند و یا با استفاده از کاغذدیواری و رنگ‌های قرمز سعی بر زینت‌ بخشیدن خانه‌شان دارند، در صورتی که باید یادآوری کنم که استفاده از این رنگ در خانه‌هایی که بیمارانی مبتلا به اختلالات روانی، افزایش دمای بدن (تب)، افزایش فشارخون، التهاب‌ها، التهاب نورون‌ها (نوریت)، افرادی با صورت‌های برافروخته قرمز رنگ دارند، توصیه نمی‏شود.

مهرنوش‌پاک‌اندام