چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

سلامت خانواده، سلامت جامعه


سلامت خانواده، سلامت جامعه

برای اینکه خانواده سالمی داشته باشیم باید بیماری های رایج در خانواده به حداقل برسد و احترام متقابل بین اعضای خانواده ایجاد شود.
خانواده سالم باید بروز بیماری های رایج را …

برای اینکه خانواده سالمی داشته باشیم باید بیماری های رایج در خانواده به حداقل برسد و احترام متقابل بین اعضای خانواده ایجاد شود.

خانواده سالم باید بروز بیماری های رایج را در خانواده به حداقل برساند و بین اعضای خانواده احترام متقابلی وجود داشته باشد.

۴ اصل سلامت جسمی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی سلامت معنوی باید در خانواده سالم وجود داشته باشد.

توجه به مسائل بلوغ و نوجوانی از موضوعاتی است که در سلامت خانواده بسیار تاثیرگذار است و مراقبت های دوران بارداری، تنظیم خانواده، واکسیناسیون، مشاوره های روانی نیز از خدماتی است که باید در دسترس خانواده ها قرار گیرد.

در صورتی که آموزش های مورد نیاز خانواده ها ارائه شود می توان انتظار داشت که وضعیت سلامت خانواده ها رو به بهبود است.

در حال حاضر مشکلات و سختی های زیادی از جمله مسکن، ازدواج، تشکیل خانواده، مسائل اقتصادی وجود دارد که با راهکارهای مناسب می توان آنها را از بین برد.

فاصله گذاری بین فرزندان و تعداد فرزندان و بارداری های ناخواسته نیز نقش مستقیمی در سلامت خانواده دارد و خانواده سالم باید ویژگی های خاص خود را داشته باشد.

سلامت جنسی نیز در سلامت خانواده از اهمیت بسیاری برخوردار است.

بهداشت باروری نیز یکی دیگر از مسائلی است که می تواند در سلامت خانواده نقش عمده ای را ایفا کند. خانواده از ازدواج یک زن و مرد به صورت شرعی ایجاد می شود که باید از این ازدواج فرزندانی سالم به وجود آید.

سلامت باروری در خانواده ها نیاز به پیش نیاز است و دختران قبل از ازدواج باید مهارت های لازم را کسب کند و دانش خود را در زمینه باروری افزایش دهند.

بهداشت باروری از همان دورانی که نوزاد متولد می شود به سن کودکی، نوجوانی و جوانی می رسد و از اهمیت زیادی برخوردار است به دلیل اینکه یک کودک در خانواده رشد می کند و خانواده باید کودک خود را آموزش دهد.

بحث تعداد بچه وجود ندارد. تنها مسئله ای که می توان بیان کرد این است که تعداد فرزندان اهمیت ندارد بلکه سلامت آنها در خانواده از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر زنی در سن نامناسب فرزنددار شود می تواند خطراتی برای او ایجاد شود و همچنین فاصله گذاری بین تولد فرزندان می تواند در سلامت خانواده جایگاه مناسبی داشته باشد.

تنظیم خانواده نیز باید در خانواده ها رعایت شود و با اطلاع رسانی صحیح می توان از بروز بسیاری از مشکلات و سختی ها پیشگیری کرد.

خانواده یعنی ازدواج شرعی یک زن و مرد و ثبت رسمی آن و باید برای سلامت جامعه جوانان را به ازدواج تشویق کنیم. تشکیل خانواده در سن مناسب با شرایط آسان می تواند برای ارتقای سلامت جامعه تاثیرگذار باشد. سلامت خانواده ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی دارد و در خانواده باید رضایت، اشتیاق وجود داشته باشد و افراد حقوق یکدیگر را رعایت کنند و گذشت و فداکاری وجود داشته باشد.

این مسئله در خانواده از اهمیت اساسی برخوردار است که می توان به تنظیم خانواده و فاصله گذاری بین موالید، رشد و تکامل کودک و همچنین تعامل بین خانواده ها اشاره کرد. اگر یک کودک در خانواده به طور صحیح بزرگ شود و آموزش های کافی را ببیند هرگز خشونت و تجاوز نخواهد کرد و حق دیگران را ضایع نمی کند.

در ضمن بین جنس زن و مرد نباید تبعیضی وجود داشته باشد. هم جنس مرد و هم جنس زن از اهمیت زیادی در جامعه ما برخوردار است و سلامت آنها می تواند سلامت جامعه را در برداشته باشد.



همچنین مشاهده کنید