شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
آینده در تسخیر رباتها
در دنیای امروز جمعیت رباتها به سرعت در حال افزایش است و به نظر میرسد که رباتها در جوامع مدرن انجام وظایف متعددی را عهدهدار شوند تا به این ترتیب حضور انسانها در انجام کارهای خطرناک، تکراری، پرهزینه و همچنین کارهایی که به دقت بسیار بالایی نیاز دارد را به حداقل برسانند. در حال حاضر بیش از ۵ میلیون ربات خانگی در سطح دنیا در حال جنب و جوش و فعالیت هستند و این در حالی است که علاوه بر این بیش از ۵/۱ میلیون ربات صنعتی نیز در فرآیندهای صنعتی بسیار پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرند و به این ترتیب میتوان گفت در دنیای امروز رباتها توانستهاند عرصه گستردهای از خانههای کوچک تا کهکشانها را در تسخیر خود درآورند.
وقتی واژه ربات نخستین بار در سال ۱۹۲۰ میلادی توسط کارل اپیک از نویسندگان اهل جمهوری چک ابداع شد او هرگز تصور این را نمیکرد که این واژه که به معنی کار بدنی سخت و خستهکننده از کلمه Robata در زبان چک گرفته شده بود، روزی وظیفه انجام ماموریتهای پیچیدهای نظیر جستجو در بقایای کشتیهای در هم شکسته و غرق شده و یا کمک به آسیبدیدگان بلایای طبیعی را نیز برعهده گیرد. محققان هوش مصنوعی پیشبینی کردهاند که تا سال ۲۰۵۰ میلادی علم رباتیک به قدری پیشرفت خواهد کرد که میتوانیم شاهد حضور رباتهایی باشیم که نهتنها میتوانند با انسانها هوشمندانه به گفتگو بنشینند بلکه قادر هستند نسبت به احساسات و عواطف انسانها نیز واکنش نشان دهند و به این ترتیب رباتها ماشینهایی مانند انسانها خواهند بود که انسانها به عنوان دوست و یاور در کنار آنها زندگی خواهند کرد.
اما در ۲۰ سال گذشته تحولات ایجاد شده در این عرصه در مسیری حرکت کرده است که ارتباط بین انسانها و رباتها را هدف قرار داده است. بزرگترین پیشرفت در زمینه رباتیک زمانی محقق خواهد شد که انسان بتواند رباتی بسازد که قادر است به یک گفتگوی جذاب با مخاطب انسانی خود ادامه دهد، خودآگاه باشد و همچنین از توانمندیهای حسی برخوردار باشد. به این ترتیب پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ میلادی رباتهایی با شخصیتها و علاقهمندیهای مختلف وجود داشته باشد که هر فردی میتواند در هنگام خرید براساس خواستههای خود یک ربات سفارشی خریداری کند.
محققان روانشناسی بر این باورند که داشتن دوستان رباتیک میتواند نقش بسیار مهمی در رشد شخصیت اجتماعی افراد داشته باشد. اما آنچه مسلم است این است که دستیابی به این هدف مستلزم طراحی و ساخت سختافزارهای کامپیوتری قدرتمندی است که بتواند علاوه بر اجرای برنامههای کاربردی پیشرفته از توانایی اجرای گفتگو و بهرهمندی از ویژگیهای هوش مصنوعی و همچنین بیان احساسات برخوردار باشد و در صورت وجود زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری علم رباتیک میتواند به سرعت در مسیر پیشرفت و توسعه گام بردارد.
منبع: روبات ورلد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست