سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
تورم موجود در کشور موجب کاهش توان رقابتی تولیدکنندگان داخلی می گردد
درضمن، تقاضای داخلی و حتی منطقهای برای تولیدات این صنعت در حد بالایی است. با این وجود، این صنعت نتوانسته است جایگاه مناسبی را در بین کشورهای صاحب تکنولوژی بدست آورد. شبکة تحلیلگران تکنولوژی ایران ـایتانـ درصدد است، در قالب سلسله مطالبی، چالشهای عمدة کاهش توان تولیدکنندگان داخلی تجهیزات و همچنین ارایهدهندگان خدمات مخابراتی را بررسی کند. در این راستا، آقای مهندس کشوری، مدیرعامل شرکت کیاتل، در گفتگو با این شبکه به یکی از ابعاد این مشکلات اشاره میکند:
تورم بیشتر و آسیبپذیری تولیدکنندگان داخلی
برای افزایش کیفیت تجهیزات مخابراتی و ارایة سرویسهای ارزشافزوده به مشتریان، دولت اقدام به حذف انحصار خرید از شرکتهای داخلی نمودهاست. این امر، به رقابت بین سازندگان کمک میکند و سازندگان داخلی هم از آن استقبال میکنند. از سوی دیگر، دولت نرخ ارز را تثبیت نموده است که به ثبات هزینة خریدهای خارجی تولیدکنندگان داخلی کمک میکند. ولی عامل سوم، که به آن توجه نشده است، تورم و افزایش روزافزون قیمتهای داخلی است که به افزیش قیمت تمامشده بری سازندگان داخل منجر میشود.
اگر ما دو عامل اول را در نظر بگیریم و برای تورم برنامه ای نداشته باشیم، نتیجهای جز ضرر و زیان مداوم و در نتیجه، ورشکستگی تولیدکنندگان داخلی بهوجود نخواهد آمد.
نسبت خریدهای خارجی تولیدکنندگان داخلی به هزینههای ریالی آنان پایین است و تثبیت نرخ ارز، در رقابت آنان با فروشندگان خارجی، تاثیر کمی دارد؛ در حالیکه تورم موجود در کشور و کاهش سالیانه ۶۰ درصدی توان تولیدکنندگان داخلی در رقابت با خارجیها، که تورم کمتری در کشورشان وجود دارد، رقابت نابرابری را ایجاد میکند. بازنده این رقابت تولیدکنندگان داخلی هستند که این خود موجب کاهش اشتغال نیروهای متخصص و افزیش فرار مغزها در این رشته میشود.
از سوی دیگر، نرخ سود تسهیلات بانکی بری تولیدکنندگان داخلی، که مالیات قابل توجهی هم به دولت پرداخت میکنند، بسیار بالا و در حد ۲۴درصد است. درحالیکه بانکهای ایرانی، در تبادلات بینبانکی خارجی، گاهی تسهیلاتی با سود پایینتر از ۲درصد نیز دریافت مینمایند. همچنین برخی از شرکتها، که این امکان برایشان فراهم است، از بانکهای خارجی تسهیلات دریافت میکنند!
تمامی این عوامل دست به دست هم میدهند تا فروشندگان خارجی، بیش از پیش، بازار کشور را در دست گیرند و تا زمانیکه دولت به درآمد ناشی از فروش نفت متکی است، مثل خیلی از کشورهای عربی که از نیروی انسانی زبده برخوردار نیستند، اهمیت چندانی به نابودی صنعت داخلی نخواهد داد.
دولت خود را کنار نکشد
اگر دولت قسمتی از درآمد خود را بهصورت یارانه در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار دهد، هم به افزیش توان رقابتی تولیدکنندگان داخلی کمک میکند و هم، صرف حضور یک شرکت داخلی در مناقصات، موجب کاهش قیمت پیشنهادی فروشندگان خارجی میشود. این کاهش هزینه، حتی میتواند بیش از هزینة یارانة اعطایی به شرکتهای داخلی باشد. نمونة کاهش قیمت پیشنهادی خارجیها، در مناقصات خرید سوییچ تلفنهای ثابت به طور بارزی وجود دارد و مدیران شرکت مخابرات هم به آن معترف هستند. در عین حال با ین کار، به اشتغال جوانان باهوش این مملکت نیز کمک کردهیم.
البته تولیدکنندگان داخلی، به دلیل علاقه و تعهدی که نسبت به صنعت دارند، علیرغم وجود تمام ناملایمات وارده به صنعت داخلی، همچنان زنده ماندهاند؛ درحالیکه میتوانستهاند مانند خیلی افراد دیگر به سراغ خرید زمین و مسکن رفته و دارایی خود را در آن سرمایهگذاری کنند که سود بیشتر و زحمت کمتری درپی دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست